Όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το GTA 6 της ROCKSTAR

8 μήνες πριν
GTA 6

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αμέτρητες φήμες για το επερχόμενο παιχνίδι GTA 6 της ROCKSTAR ενώ είχαμε και σημαντικές διαρροές. Παρά την έλλειψη επίσημης πληροφόρησης, υπάρχουν πλέον αρκετά στοιχεία για τον πολυαναμενόμενο τίτλο τα οποία φροντίσαμε να συλλέξουμε σε ένα άρθρο για να είσαι… προετοιμασμένος/η. 

Πότε θα κυκλοφορήσει;

Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για την επίσημη κυκλοφορία του τίτλου, ωστόσο η ομάδα ανάπτυξης έχει πει ότι βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου. Η εκδότρια εταιρεία Take Two αναμένεται σύμφωνα με φήμες να πραγματοποιήσει μία εκδήλωση στο Μαϊάμι αυτό το καλοκαίρι για να αποκαλύψει μεταξύ άλλων την ημερομηνία κυκλοφορίας ωστόσο κανείς δεν είναι σίγουρος.

Η ROCKSTAR έπεσε θύμα μίας τεράστιας διαρροής πριν από περίπου έναν χρόνο που έθεσε σε δημόσια θέα -και σχετικά νωρίς- πολλά περισσότερα στοιχεία για το παιχνίδι από όσα περίμενε η εταιρεία. Κανείς δεν περίμενε τον όγκο των δεδομένων που διέρρευσαν. 

Το GTA 6 αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο πριν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του 2024. Κάποιοι με εσωτερική πληροφόρηση μάλιστα είπαν ότι η εταιρεία σκοπεύει να «κόψει» ορισμένα τμήματα του παιχνιδιού για να μπορέσει να «πιάσει» την ημερομηνία λανσαρίσματος. Τα συγκεκριμένα τμήματα σκοπεύει να τα διαθέσει μετά την κυκλοφορία του βασικού παιχνιδιού με τη μορφή DLC. Παρόλα αυτά, λαμβάνοντας υπόψη το φιλόδοξο εγχείρημα με τον τεράστιο και λεπτομερή κόσμο του, το λανσάρισμα θα μπορούσε να αναβληθεί και για το 2025 ή ακόμα και για το 2026. Τίποτα δυστυχώς δεν είναι σίγουρο. 

Θα απαιτεί hardware ή κονσόλα next gen;

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το GTA 6 ή Grand Theft Auto VI δεν θα διατεθεί μόνο για τις κονσόλες νέας γενιάς PS5 και Xbox Series X|S και PC αλλά και για παλαιότερο hardware (π.χ. PS4 και Xbox One). Δεν υπάρχει πάντως επίσημη πληροφόρηση οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των Take Two και ROCKSTAR για να μάθουμε περισσότερα.

Που εξελίσσεται το παιχνίδι;

Η ROCKSTAR δεν έχει αποκαλύψει επισήμως την τοποθεσία που θα εξελίσσεται το παιχνίδι ωστόσο άρχισαν να κυκλοφορούν πολλές φήμες όταν η Take Two ξεκίνησε να αφαιρεί δημοφιλή mods ενός από τους χάρτες. Η αγαπημένη τοποθεσία όλων, η Vice City, με το πέρασμα του χρόνου έλαβε πολλές ενημερώσεις χάρη στην κοινότητα modding. Φέτος ωστόσο, η Take Two ξεκίνησε να στέλνει ειδοποιήσεις για να «κατέβουν» mods με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε όλοι στο συμπέρασμα ότι κάτι σπουδαίο ετοίμαζε για την Vice City. 

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η βιομηχανία του gaming και οι φανατικοί της σειράς παιχνιδιών έμειναν… άφωνοι μπροστά από τις οθόνες τους όταν διαπιστώθηκε το μέγεθος μίας διαρροής με διάφορα βίντεο που έδειχναν το gameplay του παιχνιδιού να αναρτώνται στο YouTube και σε διάφορες άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Αρχικά, αρχίσαμε να βλέπουμε βίντεο με διάφορα animations νέων χαρακτήρων και πολλούς να αρνούνται να πιστέψουν ότι ήταν αυθεντικά. Στη συνέχεια άρχισαν να αναρτώνται βίντεο με περισσότερο αποκαλυπτικό περιεχόμενο -όπως ολόκληρες σκηνές ληστείας ή ανθρωποκυνηγητά με την αστυνομία- που έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν ήταν αυθεντικό. Αργότερα, ο δημοσιογράφος Jason Schreier επιβεβαίωσε από πηγές εντός του στούντιο ότι πράγματι, τα βίντεο που είχαν διαρρεύσει ήταν αυθεντικά. Ένας χάκερ, είχε αρχίσει να διαρρέει περιεχόμενο στην προσπάθεια του να «διαπραγματευτεί μία συμφωνία» με την εταιρεία για να αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό. Πάνω από 90 αρχεία βίντεο -με θέμα την Vice City και άλλες τοποθεσίες και σκηνές- τελικά δημοσιοποιήθηκαν με την ROCKSTAR να διαβεβαιώνει τους φίλους του franchise ότι η διαρροή «δεν θα έχει οποιαδήποτε μακροπρόθεσμη επίπτωση στην ανάπτυξη των εν εξελίξει έργων». 

Τα βίντεο που διέρρευσαν και που επιβεβαιώθηκαν ότι είναι αυθεντικά έδειξαν ότι το παιχνίδι εξελίσσεται σε μία φανταστική εκδοχή του Μαϊάμι. Όμως την ώρα που το παιχνίδι του 2002, Vice City, εξελισσόταν στα 80’s, το Grand Theft Auto VI μοιάζει να εξελίσσεται στο σήμερα. Από τα βίντεο έγιναν γνωστές και άλλες τοποθεσίες όπως ένας βάλτος καθώς και διάφορα γνωστά μέρη όπως το Malibu Club και το Ocean View Hotel. 

Πόσο μεγάλος θα είναι ο χάρτης του παιχνιδιού;

Μετά από το περσινό hack και τη διαρροή, πολλοί φανατικοί του franchise χρησιμοποίησαν τα βίντεο για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τον χάρτη του παιχνιδιού. Τοποθετώντας τον χάρτη δίπλα στο Los Santos του προηγούμενου τίτλου (GTA 5) ο χάρτης μοιάζει να έχει τουλάχιστον το διπλάσιο μέγεθος. Ανακαλύφθηκαν επίσης πολλές τοποθεσίες όπως τα Port Gellhorn, Redhill, LO, Ambrosia, Sundown, Yorktown, Copperhead, Lake Leonida, Hamlet, Ekanfinika και Domed Hill.

Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές;

Σύμφωνα με φήμες, οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού θα είναι ένα ζευγάρι, ένας άντρας και μία γυναίκα, σε μία μοντέρνα εκδοχή του διαβόητου παραβατικού ζευγαριού Μπόνι και Κλάιντ. Το υλικό που διέρρευσε φαίνεται να επιβεβαιώνει τις φήμες καθώς δείχνει ένα ζευγάρι με τις ονομασίες Lucia και Jason να κρατούν όμηρο έναν ταμεία καθώς πραγματοποιούν μία ληστεία.

Τι είδους όπλα θα είναι διαθέσιμα στο παιχνίδι;

Από όσα έχουν διαρρεύσει, το συμπέρασμα είναι ότι οι μάχες δείχνουν παρόμοιες με αυτές στο GTA 5. Καθώς ωστόσο το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη, το πιθανότερο είναι η ROCKSTAR να έχει εμπλουτίσει το gameplay και το «οπλοστάσιο». Ανάμεσα στα όπλα που διέρρευσαν στα βίντεο είδαμε ένα μπαστούνι του γκολφ, έναν λοστό, ένα ρόπαλο μπέιζμπολ, ένα πιστόλι, ένα τουφέκι εφόδου, ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή, μία κυνηγετική καραμπίνα και έναν εκτοξευτή ρουκετών. Σε ένα βίντεο φαίνεται επίσης η Lucia να κρατάει ένα πιστόλι σε κάθε χέρι οπότε ενδέχεται οι χαρακτήρες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο όπλα ταυτόχρονα κάποιες φορές. Ενδέχεται επίσης να υπάρχουν health packs που θα επιτρέπουν στους παίκτες να «ανεβάζουν την ενέργεια τους» κατά τη διάρκεια των μαχών.

Εξατομίκευση χαρακτήρων

Για την ώρα δεν έχουμε πληροφορίες για την ύπαρξη δυνατότητας εξατομίκευσης των χαρακτήρων. Παρόλα αυτά, φαίνεται να υπάρχουν τρόποι να αλλάξεις τον χαρακτήρα σου. Σε ένα βίντεο, είδαμε τη Lucia να εμφανίζεται με διαφορετικά ρούχα ή στυλ χτενίσματος οπότε ενδέχεται να υπάρχουν τρόποι να εξατομικεύσεις μερικώς τον χαρακτήρα. Το ανταγωνιστικό Saints Row φημίζεται για την βαθιά εξατομίκευση χαρακτήρων, αλλά η ROCKSTAR δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να επιθυμεί να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Ποιος ξέρει όμως;

Θα διαθέτει λειτουργία co-op;

Από το περιεχόμενο που διέρρευσε, οι περισσότεροι φίλοι του franchise πιστεύουν ότι θα υποστηρίζεται co-op. Σε κάποια βίντεο φαίνονται και οι δύο πρωταγωνιστές ταυτόχρονα και μάλιστα χωρίς κάποιος από τους δύο χαρακτήρες να μοιάζει να κινείται με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης, υπήρχε μία επιλογή στο μενού του παιχνιδιού με την ονομασία «Share Inventory», κάτι που υποδεικνύει την ύπαρξη λειτουργίας co-op. Άγνωστο πάντως αν πρόκειται για couch ή online co-op. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για online co-op.