Παιχνίδι μπάσκετ AR ετοιμάζουν οι δημιουργοί του Pokemon Go

1 έτος πριν
Pokemon Go AR

Η Niantic, η εταιρεία που δημιούργησε το Pokemon Go, δουλεύει ήδη επάνω στο επόμενο παιχνίδι της, μόνο που όπως όλα δείχνουν, ουδεμία σχέση θα έχει με το προηγούμενο. Το αμερικανικό στούντιο (με έδρα το Σαν Φρανσίσκο) συνεργάζεται πλέον με το NBA και την Ένωση Παικτών του (National Basketball Players Association ή NNBA) για την ανάπτυξη του NBA All-World, του πρώτου τίτλου AR (augmented reality ή επαυξημένης πραγματικότητας) για mobile συσκευές.

Η ιδέα του NBA All-World είναι απλή αφού επί της ουσίας θέλει να μετατρέψει κάθε γήπεδο -ή γηπεδάκι- μπάσκετ ανά τον κόσμο σε μια αρένα επίπεδου NBA, δημιουργώντας ένα metaverse εμπνευσμένο από τον κόσμο του NBA. Μέσα σε αυτό, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν κι άλλους λάτρεις του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, έτσι ώστε να παίξουν μαζί τους -ή εναντίον τους!

Ο κάθε παίκτης θα έχει χαρακτηριστικά που καθορίζουν τις επιθετικές και αμυντικές του δυνατότητες καθώς επίσης και τη φυσική του κατάσταση. Θα μπορεί να αναπληρώνει την ενέργειά του πίνοντας energy drinks και να βελτιώνεται αποκτώντας πρόσβαση σε νέο εξοπλισμό από τις αγαπημένες τους ομάδες (εμφανίσεις, παπούτσια, αξεσουάρ).

«Χάρη στη συνεργασία μας με τη Niantic, το NBA All-World θα δώσει στους φαν σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να νιώσουν τον ενθουσιασμό και την ενέργεια του NBA», ανέφερε με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του τίτλου ο Matt Holt, επικεφαλής καταναλωτικών προϊόντων του NBA και συνέχισε: «Όπως υποδηλώνει ξεκάθαρα και ο τίτλος του παιχνιδιού, ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους φίλους μας απ’ όλο τον κόσμο μέσα από αυτή τη διαδραστική εμπειρία».

Το NBA All-World έχει κάνει ήδη το soft launch του και βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση με τη NIANTIC να δουλεύει εντατικά προκειμένου να είναι πανέτοιμο για το πρώτο τζάμπολ της σεζόν 2022-23 στις 19 Οκτωβρίου. Πώς σου φαίνεται σαν ιδέα;