Παίζοντας NBA 2K23 με τον 2J

1 έτος πριν

Το καλύτερο παιχνίδι μπάσκετ επιστρέφει με τη νέα του έκδοση η οποία συνοδεύεται από σημαντικές βελτιώσεις. 

Ο λόγος για το NBA 2K23, το οποίο πέρασε από τα χέρια του 2J για ένα απολαυστικό gameplay video στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube. Μάλιστα για περιορισμένο χρονικό διάστημα «τρέχει» διαγωνισμός με δώρο 3 αντίτυπα της έκδοσης NBA2K23 Michael Jordan Edition.

Πίσω στο παιχνίδι όπου το κυριότερο από τα θετικά στοιχεία του NBA 2K23 είναι το βελτιωμένο gameplay. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για σημαντικές αλλαγές στο σύστημα αντοχής, το σουτ, την A.I. της άμυνας στο τρανζίσιον και την αποτελεσματικότητα ενός αμυντικού που εμποδίζει την πρόοδο ενός αντιπάλου που του αρέσει να κρατά πολύ τη μπάλα.

Τέλος, οι παίκτες δεν επιτρέπεται να κάνουν άχρηστες ντρίμπλες και κινήσεις υψηλής ενέργειας, με turbo-boost, μέχρι να αποκτήσουν πλεονέκτημα από επιμελείς, αλλά κουρασμένους αμυντικούς. Πλέον οι παίκτες έχουν ένα απόθεμα αντοχής ανά κατοχή, το οποίο συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στο να σταματήσει μια κατάσταση που συνέβαλε στην έλλειψη ισορροπίας στο παιχνίδι.

Σε ότι αφορά το σουτ, ίσως το συναντήσεις λίγο πιο δύσκολο, αλλά όχι τόσο δύσκολο ώστε η εκμάθησή του να είναι ανέφικτη. Η τεχνητή νοημοσύνη στο transition της άμυνας ποτέ δε φημιζόταν για το τελικό αποτέλεσμα στη σειρά NBA 2K. Στο NBA 2K23 οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγω για πολύ καλύτερη κατάσταση, με τους ψηλούς να παίρνουν λογικές αποφάσεις όταν επιλέγουν ποιον και τι να προτιμήσουν στη συγκεκριμένη κατάσταση. Αν είσαι φίλος της σειράς εδώ και χρόνια, θα χρειαστεί να συνηθίσεις τις νέες αλλαγές, αφού οι παλιοί οπαδοί είναι πιθανότατα συνηθισμένοι να βρίσκουν «αντίδοτο» στις όχι τόσο έξυπνες τακτικές των παικτών A.I. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα δεις ενέργειες που απλά δεν βγάζουν καμία λογική, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, το Jordan Challenge είναι το νέο πρότυπο για τη διαδραστική και ψηφιακή αναπαράσταση της αθλητικής ιστορίας, μέρος της ιστορίας της σειράς τα τελευταία χρόνια. Οι παλιοί ίσως θυμούνται ότι μια αντίστοιχη λειτουργία υπήρχε στο NBA2K πριν 12 μάλιστα χρόνια. Η προσοχή στη λεπτομέρεια με τα φίλτρα, τις πινακίδες, τις στολές, ακόμη και τα ηχητικά σχόλια είναι εξαιρετική. Η δουλειά που έγινε για την αναδημιουργία 15 από τις πιο εμβληματικές στιγμές του Jordan, η οποία περιλαμβάνει όλες τις στιγμές από το NBA 2K11 και μερικές νέες προκλήσεις, είναι αξιοσημείωτη.

Μπορείς να βρεις το NBA2K23 για PC και παιχνιδοκονσόλες πατώντας εδώ.