PlayStation Stars: Πρόγραμμα πόντων με συλλεκτικά δώρα από τη SONY

1 έτος πριν
playstation store

Τα μεγάλα νέα του καλοκαιριού για τους κατόχους PlayStation ήταν αναμφίβολα το λανσάρισμα του νέου (ή αν προτιμάς, του ανανεωμένου) PS Plus, όμως η SONY δεν έμεινε εκεί. Τουναντίον, ετοιμάζεται να διαθέσει μία νέα υπηρεσία ονόματι PlayStation Stars. Για να είμαστε ειλικρινείς πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταμοιβής ή πρόγραμμα πόντων. Η συμμετοχή σε αυτό θα είναι δωρεάν με τους παίκτες να έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν πόντους μέσω της ολοκλήρωσης διαφόρων ενεργειών και προκλήσεων. Κατόπιν, θα μπορούν να εξαργυρώνουν τους πόντους που έχουν στον λογαριασμό τους με αντάλλαγμα διάφορα «καλούδια».

«Οι πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν στο πλαίσιο ενός καταλόγου που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χρηματικά ποσά για το PSN wallet και επιλεγμένα προϊόντα από το PlayStation Store», εξήγησε η Grace Chen, επικεφαλής των υπηρεσιών διαφήμισης, μελών και επίσημου merchandise του PlayStation. «Σαν έξτρα πλεονέκτημα, με τη συμμετοχή τους στο PlayStation Stars, τα μέλη του PlayStation Plus θα κερδίζουν πόντους και με κάθε αγορά τους από το PlayStation Store», πρόσθεσε.

Στα δώρα που θα έχουν πρόσβαση οι παίκτες συγκαταλέγονται και ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα ή «digital collectibles», όπως ανέφερε η ανακοίνωση της SONY. Το μυαλό όλων πάει στα NFT όμως αξίζει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε αυτά. Η Chen άλλωστε σε συνέντευξή της ξεκαθάρισε ότι η SONY δεν ενδιαφέρεται επί του παρόντος για σχετικές με το blockchain ή τα NFT τεχνολογίες. Μένει να δούμε βέβαια τι ακριβώς θα είναι αυτά τα collectibles και πώς/πού ακριβώς θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο κάθε χρήστης.

Η SONY βέβαια δεν αποκάλυψε περαιτέρω πληροφορίες, ούτε για τα προαναφερθέντα αντικείμενα, ούτε για τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Εμείς απλά θα σημειώσουμε κάπου εδώ ότι παρεμφερείς υπηρεσίες διαθέτουν τόσο η MICROSOFT (βλ. το πρόγραμμα Xbox Rewards το οποίο ωστόσο δεν προσφέρεται στην Ελλάδα) όσο και η NINTENDO (με τα Gold Points για κάθε αγορά νέου παιχνιδιού).