PS5: Υποστήριξη 1440p και λίστες παιχνιδιών φέρνει η νέα αναβάθμιση

1 έτος πριν

Η Sony κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση λογισμικού συστήματος για το PlayStation 5, η οποία προσθέτει την πολυπόθητη υποστήριξη ανάλυσης 1440p. Ακόμα η ενημέρωση φέρνει νέες κοινωνικές λειτουργίες αλλά και λίστες παιχνιδιών υπό τη μορφή φακέλων για την οργάνωση της συλλογής σου.

Παρόλο που τα PlayStation 5 και Xbox Series X ήταν πάντα εξαιρετικά κοντά στις τεχνικές προδιαγραφές, τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις τους, ένας τομέας όπου η κονσόλα της Microsoft απέκτησε από νωρίς προβάδισμα ήταν η συμβατότητά της με μια σειρά από σύγχρονες οθόνες και τεχνολογίες προβολής. Μετά την ενημέρωση του PS5 με υποστήριξη VRR τον Απρίλιο, η Sony κυκλοφόρησε τώρα μια ενημέρωση που επιτρέπει στο σύστημα να εξάγει κάθε παιχνίδι σε ανάλυση 1440p. Παρόλο που οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις έχουν αναλύσεις 1080p ή 4K, η συμβατότητα με 1440p (γνωστή και ως QHD) έχει σημασία επειδή είναι μια πολύ δημοφιλής ανάλυση για οθόνες PC παιχνιδιών. Έχοντας μεγάλη διείσδυση στην αγορά, πολλές από αυτές τις οθόνες ξεχωρίζουν και για άλλα χαρακτηριστικά (όπως VRR) τις οποίες πλέον οι κάτοχοι του PS5 θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο.

Τα παιχνίδια που υποστηρίζουν 1440p θα εμφανίζονται στην εγγενή ανάλυση, ενώ τα παιχνίδια που εμφανίζονται σε 4K θα κάνουν supersample σε 1440p για πιο ομαλή εικόνα. Θα πρέπει να επισημανθεί πάντως ότι η Sony δεν υποστηρίζει το μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR) για τη συγκεκριμένη ανάλυση, ένα χαρακτηριστικό που υποστηρίζεται στις 4K και Full HD αναλύσεις.

Οι λίστες παιχνιδιών είναι ίσως η πιο σημαντική προσθήκη στην ενημέρωση για όλους τους χρήστες, ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό που διαθέτουν. Αυτές σου επιτρέπουν να οργανώσεις τη συλλογή παιχνιδιών σου σε έως και 15 λίστες, με έως και 100 παιχνίδια ανά λίστα. Όλοι οι τίτλοι είτε είναι σε δισκάκια, είτε ψηφιακές εκδόσεις είτε προέρχονται από τη streaming υπηρεσία της Sony, μπορούν να προστεθούν στις λίστες παιχνιδιών.

Άλλα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης λογισμικού περιλαμβάνουν τη δυνατότητα σύγκρισης στερεοφωνικού και τρισδιάστατου ήχου στην ίδια οθόνη, ευκολότερη πρόσβαση σε Activities που βρίσκονται σε εξέλιξη, τη δυνατότητα να ζητήσεις από άλλον παίκτη στην ομάδα σου να μοιραστεί την οθόνη του, ειδοποιήσεις παιχνιδιών με δυνατότητα συμμετοχής και άλλες λειτουργίες για social media.

Επιπλέον, η Sony ανακοίνωσε ότι μια έκδοση προεπισκόπησης της φωνητικής αναζήτησης για το YouTube είναι πλέον διαθέσιμη στα αγγλικά για χρήστες στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο, με την κονσόλα να ανταποκρίνεται στο πρόσταγμα “Hey PlayStation”