Το PSVR2 της SONY γίνεται πλέον συμβατό και με PC

2 μήνες πριν
PlayStation VR2 PC Adapter

Η SONY ανακοίνωσε ότι το PSVR 2, το οποίο αποτελεί μία από τις κορυφαίες VR προτάσεις στην αγορά, θα είναι πλήρως συμβατό με παιχνίδια του PC από τις 7 Αυγούστου 2024. Ωστόσο, για να συνδέσεις το VR σύστημα της Ιαπωνικής εταιρείας στον υπολογιστή σου, θα χρειαστεί να αγοράσεις έναν μικρό προσαρμογέα που ονομάζεται PlayStation VR2 PC Adapter, με τιμή περίπου 59,99 δολάρια. Παράλληλα απαιτείται και ένα καλώδιο DisplayPort 1.4, το οποίο αποτελεί κοινή απαίτηση για το PC VR gaming.

Η διαδικασία εγκατάστασης φαίνεται να είναι σχετικά απλή με 3 βήματα:

  1. Συνδέεις το PSVR2 στον προσαρμογέα PC χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB-C
  2. Συνδέεις το καλώδιο DisplayPort στην κάρτα γραφικών σου και εισάγεις το USB καλώδιο του προσαρμογέα σε μια διαθέσιμη θύρα του υπολογιστή σου.
  3. Πριν εκκινήσεις το Steam VR για να παίξεις παιχνίδια, θα πρέπει επίσης να εγκαταστήσεις την επίσημη εφαρμογή PSVR 2.

Επιπλέον η SONY δημοσίευσε τις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται από ένα PC για τη συμβατότητα του PSVR 2. Αυτές περιλαμβάνουν Windows 10 ή 11, επεξεργαστή INTEL Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100, 8 GB μνήμης RAM και τουλάχιστον μια κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 1650 ή AMD Radeon RX 5500XT. Για βέλτιστες επιδόσεις, συνιστάται μια RTX 3060 ή AMD Radeon RX 6600XT ή νεότερες ισοδύναμες εκδόσεις. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένες λειτουργίες θα είναι περιορισμένες κατά τη χρήση του PSVR 2 σε υπολογιστή ή gaming laptop σε σύγκριση με το PS5. Συγκεκριμένα δεν υποστηρίζονται το HDR, η δόνηση στο στήριγμα κεφαλής, η παρακολούθηση ματιών, οι προσαρμοστικές σκανδάλες και η προηγμένη απτική ανατροφοδότηση (πέρα από το rumble). Παραδόξως, η απόδοση με foveated rendering θα εξακολουθεί να λειτουργεί (χωρίς eye-tracking) καθώς και ο τρισδιάστατος ήχος σε συμβατά παιχνίδια. Ο κάτοχος ενός συμβατού PC μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως βασικά χαρακτηριστικά του VR συστήματος της SONY όπως την OLED οθόνη ανάλυσης 4K (ανά μάτι), το FOC 110 μοιρών, τις κάμερες passthrough και τους χωρητικούς ανιχνευτές αφής δακτύλων στα χειριστήρια Sense.