Ricochet Anti-Cheat: Το νέο σύστημα προστασίας ενάντια στους cheaters!

1 έτος πριν
Ricochet Anti-Cheat

Ένα νέο σύστημα προστασίας ενάντια στους cheaters αποκάλυψε η Team Ricochet, η εσωτερική ομάδα της Activision Blizzard που εργάζεται επάνω στο "Ricochet" Anti-Cheat.

Παρότι το Ricochet υπολογίζεται πως έχει τεθεί σε ισχύ από τα μέσα του Φεβρουαρίου για το Call of Duty: Warzone, η εταιρεία τώρα αναλύει πώς ακριβώς λειτουργεί και με ποιο τρόπο αποθαρρύνει τους cheaters από το να συνεχίζουν τις ενέργειές τους.

Με το Ricochet, οι cheaters δε βλέπουν ούτε ακούν τους απλούς παίκτες, οπότε οι πυροβολισμοί ή τα βήματα δεν θα ακούγονται και τα μοντέλα χαρακτήρων δε θα εμφανίζονται.

Παράλληλα, το "Damage Shield" Anti-Cheat αφαιρεί από τους cheaters τη δυνατότητα να κάνουν critical hits σε άλλους, οπότε ακόμη κι αν καταφέρουν να πυροβολήσουν κάποιον, δεν κάνουν μεγάλη ζημιά. Άρα, πρακτικά, θα είναι οι ίδιοι σε μειονεκτική θέση ενάντια στους απλούς παίκτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ricochet τρέχει σε επίπεδο kernel, ενώ κάποια κομμάτια παραμένουν σε επίπεδο server. Επίσης, το Ricochet ήταν διαθέσιμο ήδη στο Warzone όμως πλέον ενσωματώθηκε και στο Call of Duty: Vanguard.

Με αυτή την κίνηση, οι developers ευελπιστούν να αποθαρρύνουν τους cheaters και το παιχνίδι να ξαναγίνει διασκεδαστικό για όλους, αφού το πρόβλημα με τους cheaters παραμένει ένα τεράστιο «αγκάθι». Πέρα από τις παραπάνω ενέργειες, τα bans συνεχίζονται ακάθεκτα, με την τελευταία ενημέρωση να κάνει λόγο για 54,000 bans και την προηγούμενη για 90,000 bans. Όλοι οι banned users αφαιρούνται επίσης από τα leaderboards των παιχνιδιών.

Το Call of Duty: Warzone παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα multiplayer games της αγοράς, ωστόσο το Call of Duty: Vanguard δεν εντυπωσίασε το κοινό, σημειώνοντας πολύ χαμηλές πωλήσεις για τα δεδομένα της σειράς. Παραμένει, βέβαια, αρκετά δημοφιλές ώστε να κρατάει τη θέση του ανάμεσα στα top 30 παιχνίδια για PlayStation και Xbox, βάσει αριθμού παικτών για το περασμένο διάστημα.