State of Play Ιουνίου: Όλες οι μεγάλες ανακοινώσεις!

1 έτος πριν
State of Play

Ο Ιούνιος ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με ένα State of Play από τη SONY το οποίο περιείχε αρκετές «δυνατές» ανακοινώσεις. Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο επερχόμενο PSVR, αλλά και στα παιχνίδια τρόμου. Μαζέψαμε τις κυριότερες ανακοινώσεις

Ανακοινώθηκε το Resident Evil 4 Remake

Από το 2005 που έκανε ντεμπούτο, το Resident Evil 4 θεωρείται ένα από τα καλύτερα και σημαντικότερα παιχνίδια όλων των εποχών. Μετά από πολλές διαρροές και φημολογία, το παιχνίδι ανακοινώθηκε κι επίσημα μέσω ενός πολύ εντυπωσιακού trailer. Το remake του παιχνιδιού θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου, 2023 για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.  

PSVR2: Υποστήριξη για τα Resident Evil Village, Resident Evil 4 Remake

Μένοντας στο θέμα του Resident Evil, ανακοινώθηκε επίσης πως το Resident Evil 4 Remake θα έχει υποστήριξη για το επερχόμενο PlayStation VR2 και πέραν αυτού, το Resident Evil Village επίσης θα λάβει σχετική υποστήριξη. Παίζοντας τα δύο αυτά παιχνίδια είναι από μόνος του ένας άθλος ενάντια στον τρόμο, οπότε προσθέτοντας το PSVR2 στην εξίσωση τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο τρομακτικά.

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Stray

Το ενδιαφέρον Stray επιτέλους απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας, η οποία μάλιστα δεν απέχει πολύ (19 Ιουλίου, 2022). Στο παιχνίδι, ο παίκτης χειρίζεται μια γάτα και περιπλανιέται στην πόλη, αναζητώντας την οικογένειά της ενώ παράξενα ρομπότ κατακλύζουν τη σκοτεινή, γεμάτη νέον περιοχή. Το Stray θα κυκλοφορήσει για PlayStation 4, PlayStation 5 και PC.

Street Fighter VI: Νέο trailer και περιεχόμενο

Γνωρίζαμε ότι το Street Fighter VI έρχεται, όμως μάθαμε και μερικές νέες λεπτομέρειες. Θα περιέχει ένα single-player adventure mode, το World Tour, όπου ο παίκτης περιπλανιέται στα δρομάκια και συλλέγει αντικείμενα, ενώ φυσικά, θα προκαλεί άλλους σε μάχες. Ρίξαμε μια πιο κοντινή ματιά στα γραφικά και το Battle Hub, όπου οι παίκτες θα συναντούν άλλους παίκτες online και θα αλληλεπιδρούν. Το παιχνίδι αναμένεται εντός του 2023 για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.

Final Fantasy XVI: Κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2023

Πέραν μιας πρώτης ματιάς πέρυσι, δεν ξέραμε κάτι περισσότερο για το Final Fantasy XVI. Όμως στο νέο trailer, “Dominance”, είδαμε το νέο σύστημα μάχης, γνωρίσαμε τα Eikons που θα επικαλείται ο πρωταγωνιστής για βοήθεια στη μάχη και επίσης, είδαμε τα ανανεωμένα γραφικά. Το Final Fantasy XVI αναμένεται για PS5 και PC το καλοκαίρι του 2023.

Έρχεται σε PC το Marvel’s Spider-Man Remastered

Το πολυβραβευμένο παιχνίδι με τον αγαπημένο υπερήρωα πολλών, θα κυκλοφορήσει για PC στις 12 Αυγούστου ενώ το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales επίσης θα κυκλοφορήσει για PC κάποιο διάστημα αργότερα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και ποιες βελτιώσεις στα γραφικά θα περιέχει η έκδοση για υπολογιστές, αφού η έκδοση για PS5 είναι ήδη αρκετά εντυπωσιακή.

Εντός του έτους το The Callisto Protocol

Από τους δημιουργούς του Dead Space, έρχεται το The Callisto Protocol, το οποίο γνωρίσαμε πολύ καλύτερα μέσω του νεότερου trailer όπου βλέπουμε αρκετό gameplay. Η προοπτική τρίτου προσώπου προτιμήθηκε, όπως και στα Dead Space, ενώ τα απόκοσμα και τερατώδη πλάσματα που ο παίκτης θα πολεμήσει προκαλούν τρόμο και φρίκη. Το The Callisto Protocol αναμένεται στις 2 Δεκεμβρίου, 2022 και θα γίνει διαθέσιμο για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.

Εντυπωσιακό trailer του Horizon Call of the Mountain (PSVR2)

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες που θα συνοδεύουν το PSVR2 είναι το Horizon Call of the Mountain. Πρωταγωνιστής θα είναι ο Reyes, ένας νέος χαρακτήρας, ο οποίος φαίνεται ότι δανείζεται πολλά στοιχεία από την Aloy (πρωταγωνίστρια της βασικής σειράς) και θα χειρίζεται το τόξο του για να πολεμάει τους μηχανικούς δεινόσαυρους και άλλα πλάσματα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα διατεθεί, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με το PSVR2.