Το Steam σου επιτρέπει τώρα να καρφιτσώνεις λίστες εργασιών σε κάθε παιχνίδι

11 μήνες πριν
Steam interface

Η τελευταία ενημέρωση του Steam περιλαμβάνει την εφαρμογή Notes ως μέρος ενός ανανεωμένου overlay εργαλείου εντός του παιχνιδιού. Η εφαρμογή “Σημειώσεις” σου επιτρέπει να καταγράφεις σκέψεις και ενέργειες σχετικά με το παιχνίδι που παίζεις, στις οποίες μπορείς να έχεις πρόσβαση από οποιονδήποτε υπολογιστή συνδεθείς, ακόμα και όταν παίζεις εκτός σύνδεσης. Μπορείς να καρφιτσώσεις τη λίστα των σημειώσεων στην οθόνη του παιχνιδιού σου και να ρυθμίσεις τη διαφάνειά της με βάση τις προτιμήσεις σου. Επιπλέον, τυχόν guides, συζητήσεις και ό,τι άλλο υπάρχει στο browser σου μπορεί επίσης να προστεθεί στο ίδιο σημείο καθώς παίζεις το παιχνίδι.

Άλλες ενημερώσεις στην επικάλυψη εντός του παιχνιδιού περιλαμβάνουν μια ανανεωμένη γραμμή εργαλείων και επισκόπηση. Η νέα γραμμή εργαλείων έχει τα πάντα, από συνομιλίες έως οδηγούς, προσαρμόσιμη ανάλογα με τα πεδία που θέλεις να βλέπεις και σε λειτουργία εικονιδίων ή λίστας. Η επισκόπηση του παιχνιδιού θα σε ενημερώνει για πληροφορίες όπως η πρόοδος των επιτευγμάτων, το gameplay των φίλων σου και τα νέα σχετικά με τον συγκεκριμένο τίτλο.

Οι ειδοποιήσεις έχουν επίσης ανανεωθεί με λιγότερες διακοπές από ενέργειες που δεν σχετίζονται με εσένα οπότε και δεν σε ενδιαφέρουν. Το tray θα εμφανίζει μόνο τις πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις, αλλά παραμένει πάντα η δυνατότητα να τις δεις όλες αν επιθυμείς. Η τελευταία ενημέρωση του Steam εντός του παιχνιδιού αφορά τα screenshots, επιτρέποντάς σου να επιλέξεις μεταξύ μεγάλων και μικρών thumbnails, ενώ παράλληλα ταξινομείς τα screenshots με βάση τα πιο πρόσφατα αντί για ανά παιχνίδι.

Προς το παρόν, όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα μόνο μέσω του Steam Client Beta. Η VALVE διαβεβαιώνει ότι μεγάλο μέρος των πρόσφατων εργασιών της αφορά τη βελτίωση της κοινής χρήσης κώδικα μεταξύ του Steam Desktop Client, του Deck και της λειτουργίας Big Picture. Αυτό θα επιτρέψει τη γρηγορότερη διάθεση των μελλοντικών χαρακτηριστικών στις διάφορες πλατφόρμες.

Σε κάθε περίπτωση, το Steam συνεχίζει να έχει μεγάλη βάση χρηστών. Σύμφωνα με το Statista, η υπηρεσία της VALVE είχε περίπου 132 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς παίκτες το 2021, μια σημαντική αύξηση από 95 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες το 2019. Μια άλλη πηγή, η Backlinko, αναφέρει ότι το Steam είχε 120 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες το 2022 και ότι η βάση ενεργών χρηστών του έχει αυξηθεί κατά 26,31% κατά το προηγούμενο έτος.