Στις 6 Δεκεμβρίου η κυκλοφορία του χειριστηρίου Access του PS5

9 μήνες πριν
ps5 access controller

Η SONY ανακοίνωσε πως η κυκλοφορία του Access, του προσβάσιμου χειριστηρίου για το PS5, θα ξεκινήσει στις 6 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, με το κοινό να έχει τη δυνατότητα να το προπαραγγείλει από τις 21 Ιουλίου.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ που έχει τρέξει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αφού ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του έπειτα από ανάπτυξη πέντε ετών. Όσο για το τι είναι ακριβώς το Access; Μιλάμε για ένα πλήρως ευέλικτο χειριστήριο ή ορθότερα «σετ ελέγχου» (θα καταλάβεις οσονούπω γιατί) το οποίο θα επιτρέψει στους παίκτες με αναπηρίες να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια πιο άνετα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Διαθέτει χαρακτηριστικό κυκλικό σχήμα που θυμίζει λουλούδι με τα «πέταλά» του να είναι εναλλάξιμα και να αποτελούνται από πλήκτρα διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, ενώ πλαισιώνεται και από διάφορους μοχλούς κατεύθυνσης.

Πέραν του ίδιου του χειριστηρίου, οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμόσουν την εμπειρία gameplay τους μέσω του ειδικού μενού στην κονσόλα τους το οποίο θα προσφέρει μεταξύ άλλων δυνατότητα δημιουργίας έως και 30 προφίλ πλήκτρων, επεξεργασίας ρυθμίσεων μοχλών, ενεργοποίησης και απενεργοποίησης εντολών καθώς επίσης και απενεργοποίησης συγκεκριμένων πλήκτρων. Επιπρόσθετα, θα μπορούν να συνδυάσουν έως και δύο χειριστήρια Access με ένα DualSense, χρησιμοποιώντας τα παράλληλα. Το χειριστήριο Access άλλωστε διαθέτει τέσσερις θύρες επέκτασης 3,5 χιλ. που καθιστούν δυνατή τη σύνδεση και χρήση αξεσουάρ προσβασιμότητας από τρίτους κατασκευαστές -για την κατασκευή του άλλωστε, η SONY συνεργάστηκε με πολλούς οργανισμούς και ειδικούς.

Στη συσκευασία του Access οι παίκτες θα βρουν τον κορμό του χειριστηρίου (με διαστάσεις 141 x 39 x 191 χιλ. και βάρος 322 γραμμάρια), 19 διαφορετικά πλήκτρα, τρεις μοχλούς, 23 καλύμματα/tags πλήκτρων (για να ξέρουν ποια εντολή αντιστοιχεί στο καθένα), καλώδιο USB και οδηγούς γρήγορης εκκίνησης και ασφαλούς χρήσης. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής του χειριστηρίου Access είναι στα €89,99.