Τα Age of Empires έρχονται σε Xbox και smartphones

1 έτος πριν
Age of Empires

Μία από τις πλέον θρυλικές σειρές της MICROSOFT, το Age of Empires ετοιμάζεται για τη μεγάλη «απόβαση» στο Xbox! Όπως ανακοινώθηκε, στις 31 Ιανουαρίου του 2023 το Age of Empires II: Definitive Edition θα διατεθεί και στα Xbox One και Xbox Series X|S. Εννοείται φυσικά πως θα συμπεριλαμβάνεται από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του και στο Game Pass (όπως και κάθε first-party τίτλος της MICROSOFT), με τους συνδρομητές της υπηρεσίας να έχουν τη δυνατότητα να το κατεβάσουν και να το απολαύσουν δωρεάν. Το Age of Empires II: Definitive Edition αποτελεί remake του αρχικού τίτλου (ονόματι Age of Empires II: The Age of Kings) του 1999 που είχε αναπτύξει η ENSEMBLE STUDIOS.

Η έκδοση του παιχνιδιού στο Xbox θα παίζεται τόσο με χειριστήριο, όσο και με συνδυασμό ποντικιού και πληκτρολογίου. «Γνωρίζαμε ότι το να μεταφέρουμε την πολυπλοκότητα ενός RTS στις κονσόλες Xbox ήταν τεράστια πρόκληση την οποία έπρεπε να προσεγγίσουμε προσεκτικά και με πολλή σκέψη», ανέφερε χαρακτηριστικά η WORLD’S EDGE το στούντιο που έχει αναλάβει τη μεταφορά του τίτλου στο Xbox. «Η ομάδα δουλεύει σκληρά ώστε να προσφέρει μία εμπειρία που παίζεται άνετα με χειριστήριο και που διδάσκει παράλληλα τους παίκτες πώς να παίζουν στο Xbox», συνέχισε.

Τα καλά νέα για τη σειρά όμως δεν τελειώνουν εκεί, αφού την ίδια διαδρομή, από τα PC στις κονσόλες, θα ακολουθήσει και το Age of Empires IV αργότερα μέσα στο 2023. Αμφότερα τα παιχνίδια θα πλαισιώνονται από tutorials τα οποία θα έχουν ως στόχο να εξηγήσουν στους παίκτες τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα τόσο πολύπλοκο και απαιτητικό είδος με το χειριστήριό τους. Τόσο το Age of Empires II: Definitive Edition, όσο και το Age of Empires IV θα προσφέρουν cross-platform gameplay.

Πέραν των ανωτέρω, ανακοινώθηκε και το Age of Empires Mobile. Πριν χαρείς όμως, να διευκρινίσουμε ότι ο σχετικός τίτλος ονομάζεται Return to Empire, αναπτύσσεται από την TiMi Studios και απ’ ό,τι φαίνεται θα κυκλοφορήσει στην Κίνα -σε πρώτη φάση τουλάχιστον.