Τα δωρεάν παιχνίδια Αυγούστου 2023 για PlayStation Plus και Xbox Live Gold

8 μήνες πριν
PS Plus & Xbox Live logos

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, φέρνει παραδοσιακά και νέα παιχνίδια για τις υπηρεσίες του PlayStation Plus και Xbox Live Gold, με μία σημαντική όμως διαφορά. Στην περίπτωση του Xbox Live Gold είναι η τελευταία φορά που θα ισχύσει κάτι τέτοιο αφού πρόσφατα η MICROSOFT ανακοίνωσε την κατάργηση της υπηρεσίας η οποία αντικαθίσταται από το Xbox Game Pass Core, το οποίο θα διαθέτει μια βιβλιοθήκη περίπου 15 παιχνιδιών για τους συνδρομητές του, ενώ θα ανανεώνεται «2 με 3 φορές το χρόνο».

Τα δύο παιχνίδια που θα χαρίσει η MICROSOFT είναι το Inertial Drift της Level 91 Entertainment και το Blue Fire της Robi Studios. Το Inertial Drift είναι ένα όμορφο arcade racer με μοναδικά twin-stick controls που οι παίκτες πρέπει να κατακτήσουν για να οδηγούν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, απευθυνόμενο στους φίλους των αγωνιστικών παιχνιδιών.

Το Blue Fire είναι ένα 3D platformer, αλλά εμπνέεται περισσότερο από τα Dark Souls και Hollow Knight παρά από το Super Mario 64. Ενώ πρόκειται για ένα αρκετά γρήγορο platformer, αναγκάζει τους παίκτες να περάσουν μέσα από αρκετά σκοτεινά και επικύνδυνα περιβάλλοντα που διασυνδέονται όπως οι περιοχές του Dark Souls. Το παιχνίδι δίνει επίσης μερικές φορές έμφαση στη μάχη, κάτι που είναι συνήθως κακό σημάδι στα platformers, όμως οι μάχες μπορούν πραγματικά μερικές φορές να είναι αρκετά σκληρές και ικανοποιητικές στο Blue Fire.

Στο μέτωπο της SONY και του PlayStation Plus τα παιχνίδια είναι πιο εντυπωσιακά για μια ακόμη φορά αφού περιλαμβάνουν τα PGA Tour 2K23, Dreams και Death's Door. Αυτά τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα στα μέλη του PlayStation Plus από την 1η Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Το PGA Tour 2K23 είναι ένα παιχνίδι προσομοίωσης γκολφ που σου επιτρέπει να ανταγωνίζεσαι τους επαγγελματίες του Tour και να δημιουργείς τα δικά σου γήπεδα, ενώ παρέχει και ένα αρκετά «δυνατό» multiplayer mode για να ανταγωνιστείς με άλλους παίκτες απ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Το Dreams είναι κάτι ξεχωριστό αφού αποτελεί μια πλατφόρμα δημιουργίας παιχνιδιών που σου επιτρέπει να παίζεις, να δημιουργείς και να μοιράζεσαι τα δικά σου παιχνίδια, μουσική, τέχνη και πολλά άλλα.

Στη συνέχεια το Το Death's Door είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας δράσης που διαθέτει μια σκοτεινή και ιδιόρρυθμη ιστορία, προκλητικές μάχες και ιδιόρρυθμους χαρακτήρες.

Τα μέλη του PlayStation Plus μπορούσαν επίσης να κατεβάσουν τα παιχνίδια Call of Duty: Black Ops Cold War, Alan Wake Remastered και Endling - Extinction is Forever μέχρι τις 31 Ιουλίου. Επιπλέον, το PlayStation Plus διαθέτει μια μηνιαία λίστα τραγουδιών στο Spotify εμπνευσμένη από διάφορα videogames και η οποία ανανεώνεται κάθε μήνα.