Τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus και του Xbox Game Pass για το Φεβρουάριο 2024

2 μήνες πριν
PS Plus & Xbox Live logos

Η SONY ανακοίνωσε τα δωρεάν παιχνίδια PlayStation Plus Essential για τον Φεβρουάριο του 2024. Οι συνδρομητές θα μπορούν να κατεβάσουν τρεις νέους τίτλους από τις 7 Φεβρουαρίου: Foamstars, Rollerdrome και Steelrising.

Το Foamstars είναι ένα ανάλαφρο, μη βίαιο multiplayer shooter για PS4 και PS5 που βάζει τους παίκτες να μάχονται με αφρό αντί για όπλα. Το Rollerdrome είναι ένα στυλάτο shooter με πατίνια σε έναν δυστοπικό κόσμο. Οι παίκτες πρέπει να κάνουν κόλπα και ελιγμούς ενώ εξουδετερώνουν τους εχθρούς. Τέλος, το Steelrising είναι ένα RPG δράσης που διαδραματίζεται σε μια εναλλακτική ιστορική εκδοχή της Γαλλικής Επανάστασης, με τους παίκτες να πολεμούν έναν κακό στρατό ρομπότ στο Παρίσι.

Εκτός από τα δωρεάν παιχνίδια, τα μέλη του PS Plus θα έχουν κάποια επιπλέον προνόμια αυτόν τον μήνα. Αυτά περιλαμβάνουν μια 2ωρη δοκιμαστική έκδοση για το επερχόμενο παιχνίδι Marvel's Spider-Man 2, καθώς και skins χαρακτήρων για τον δημοφιλή τίτλο Fall Guys. Οι συνδρομητές έχουν ακόμα περιθώριο μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου για να κατεβάσουν τη σειρά παιχνιδιών του Ιανουαρίου A Plague Tale: Requiem, Evil West και Nobody Saves the World. 

Τα δωρεάν παιχνίδια που παρέχονται κάθε μήνα αποτελούν μέρος της βαθμίδας PS Plus Essential, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα multiplayer, αποθήκευση στο cloud, εκπτώσεις σε καταστήματα και μια μηνιαία συλλογή παιχνιδιών που ο χρήστης μπορεί να τα κατεβάσει εντελώς δωρεάν. Η SONY αύξησε την τιμή των ετήσιων και μηνιαίων συνδρομών PS Plus Essential τον περασμένο Αύγουστο.

Με τη σειρά της, η MICROSOFT αποκάλυψε τη σειρά των παιχνιδιών που έρχονται στο Xbox Game Pass μέσα στο μήνα. Οι συνδρομητές μπορούν να προσβλέπουν στις προσθήκες 7 νέων τίτλων που καλύπτουν διαφορετικά είδη κατά τη διάρκεια του μήνα.

Στα αξιοσημείωτα σημεία περιλαμβάνεται το Train Sim World 4 στις 7 Φεβρουαρίου, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να βιώσουν τη δράση σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας και εργαλεία δημιουργίας διαδρομών. Στις 8 Φεβρουαρίου, το Madden NFL 24 της EA Sports φτάνει εγκαίρως για το επερχόμενο Super Bowl. Το Bloodstained: Ritual of the Night που ανήκει στην κατηγορία των RPG, επιστρέφει επίσης στην υπηρεσία στις 14 Φεβρουαρίου.  

Άλλες προσθήκες περιλαμβάνουν το remake του Resident Evil 3 στις 13 Φεβρουαρίου, το A Little to the Left που αποτελεί ένα παιχνίδι γρίφων, καθώς και τον τίτλο μαγειρικής PlateUp! στις 14 του μηνός. Τέλος υπάρχει και η αφηγηματική περιπέτεια Return to Grace στις 20 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα με τους κανονικούς τίτλους του Game Pass, η MICROSOFT ανακοίνωσε ότι το MLB The Show 24 θα προστεθεί στην υπηρεσία τον Μάρτιο όταν και κυκλοφορεί επίσημα στην αγορά. Η κίνηση αυτή συνεχίζει την τάση των μεγάλων αθλητικών παιχνιδιών, όπως το NBA 2K και το Madden, να φτάνουν στο Game Pass κατά την κυκλοφορία τους χωρίς επιπλέον κόστος.