Τα καλύτερα online video games για να «καείτε» με την παρέα σου

2 έτη πριν
Οnline video game

Ένας από τους απολαυστικότερους τρόπους για να περάσεις τον χρόνο σου παρέα με τους κολλητούς σου χωρίς καν να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο, είναι με ένα καλό online video game. Κακά τα ψέματα, το gaming μας φέρνει πιο κοντά και ένας multiplayer τίτλος θα προσφέρει σε όλη την παρέα εμπειρίες που θα θυμάται για μια ζωή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να βρείτε ένα καλό και διασκεδαστικό παιχνίδι που να καλύπτει τα γούστα όλων σας. Τι θα ‘λεγες να ρίχναμε μια ματιά σε 10 τίτλους στους οποίους εσύ κι οι φίλοι σου αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία; Άσε τα PUBG και Fortnite στην άκρη (δε χρειάζεσαι εμάς να στα προτείνουμε αυτά, τα ξέρεις ήδη) και έλα να δούμε online games που προσφέρουν εγγυημένη ψυχαγωγία.

Rocket League

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, το Rocket League βρίσκεται στο προσκήνιο περίπου επτά χρόνια (κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015) κι όμως καταφέρνει ακόμα και σήμερα να ψυχαγωγεί δεκάδες εκατομμύρια παίκτες σε μηνιαία βάση, έχοντας εξελιχθεί στο μεταξύ σε έναν άκρως επιτυχημένο τίτλο στην παγκόσμια σκηνή των esports. Το Rocket League είναι η πιο διασκεδαστική εκδοχή ποδοσφαίρου που έχεις παίξει, συνδυάζοντας το ποδόσφαιρο σάλας με τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια! Κόψε τους αντιπάλους σου, αντάλλαξε πάσες με τους συμπαίκτες σου, ντρίπλαρε και σκόραρε, όλα αυτά ελέγχοντας το δικό σου όχημα σε αγώνες 3-εναντίον-3 ή 5-εναντίον-5. Ήρθε η ώρα να ξεχάσεις το FIFA…

Among Us

Απλοϊκό αλλά εξωφρενικά διασκεδαστικό και εθιστικό, το Among Us παίρνει την ιδέα του παιχνιδιού Παλέρμο και τη μετατρέπει σε ένα απολαυστικό video game. Βρίσκεσαι μαζί με τους άλλους παίκτες σε ένα διαστημόπλοιο. Όλοι σας είστε αστροναύτες με ορισμένες αρμοδιότητες, εκτός από έναν (ή δύο, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων) που είναι εκεί για να σας χαλάσει τα πλάνα! Ο λεγόμενος Impostor, θα προσπαθήσει να ξεγελάσει τους άλλους παίκτες, να σαμποτάρει τη δουλειά τους και στο τέλος να τους ξεπαστρέψει έναν προς έναν. Οι στιγμές που εκείνοι αποφασίζουν ποιος πιστεύουν ότι είναι στ’ αλήθεια ο Impostor, είναι μακράν οι καλύτερες στο παιχνίδι.

Destiny 2

Το μέλλον του Destiny 2 διαγράφεται λαμπρό μετά την πρόσφατη εξαγορά της Bungie από τη Sony. Η πρώτη χρειάζεται ακόμα κάμποσα χρόνια μέχρι να είναι σε θέση να παρουσιάσει τον επόμενο τίτλο της, κάτι που σημαίνει πως το ήδη υπάρχον Destiny 2 θα έχει την αμέριστη προσοχή και υποστήριξή της. Μιλάμε άλλωστε για ένα action RPG που παίζεται είτε σόλο, είτε με φίλους. Μαζί με την παρέα σου, μπορείτε να παίξετε διάφορα team-based modes (Clash, Control, Supremacy και τις ουκ ολίγες παραλλαγές τους), εναλλακτικά να ξεκινήσετε τα raids που θα σας βοηθήσουν και με το στόρι του παιχνιδιού.

Tetris Effect: Connected

«Μα να μαζευτούμε να παίξουμε Tetris»; Εύλογη απορία, σε καταλαβαίνουμε. Κι όμως, το δημοφιλέστερο παιχνίδι όλων των εποχών μπορεί να προσφέρει ακόμα και σήμερα ατέλειωτες ώρες ψυχαγωγίας χάρη στο multiplayer κομμάτι του! Το Tetris Effect: Connected «πατά» στο κόνσεπτ του αρχικού Tetris Effect όμως διαθέτει co-op και challenge modes για έξτρα προκλήσεις. Η αδρεναλίνη χτυπά κόκκινο και με τέσσερις διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών (από το απλοϊκό Score Attack ως το ομαδικό Connected), δύο επιπλέον ταχύτητες και spectator mode, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα βρείτε κάποιον που να σας ξετρελάνει άπαντες!

Super Smash Bros. Ultimate

Πρόκειται πιθανότατα για τον καλύτερο multiplayer τίτλο που θα βρεις στο Switch. Το Super Smash Bros. Ultimate διαθέτει την εντυπωσιακότερη γκάμα χαρακτήρων από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της σειράς, περιλαμβάνοντας ήρωες από franchises όπως τα Donkey Kong, Super Mario, Sonic, Minecraft, Pokemon, Final Fantasy, Kingdom Hearts, Metal Gear Solid, Mega Man, Street Fighter κ.α. Με εκπληκτικά βαθύ gameplay, combos που απαιτούν τρελή εξάσκηση και μάχες που κρίνονται στο τελευταίο χτύπημα, είναι ένα fighting game με φρενήρη ρυθμό και ακατάπαυστη δράση που παίζεται άνετα και προσφέρει υπέροχες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους.

Dead by Daylight

Σε περίπτωση που ονειρευόσουν να παίξεις ο ίδιος σε μια ταινία τρόμου, το Dead by Daylight είναι εδώ για να σου δώσει την ευκαιρία! Προσδιορίζεται ως ένα survival horror asymmetric multiplayer online game ή σε απλά Ελληνικά, ένα παιχνίδι στο οποίο ένας παίκτης παίρνει τον ρόλο του δολοφόνου και οι υπόλοιποι εκείνους των εν δυνάμει θυμάτων του. Ο πρώτος πρέπει να πιάσει τους άλλους και να τους θυσιάσει στον βωμό μίας σκοτεινής δύναμης, οι δεύτεροι πρέπει να επιδιορθώσουν μια σειρά από γεννήτριες (προφανώς και δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται) ώστε να καταφέρουν να δραπετεύσουν σώοι. Ζόρικο.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Είπαμε να βάλουμε το Fall Guys στη λίστα μας, για την περίπτωση που το έχεις ξεχάσει -παρ’ ότι κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα. Θυμάσαι τα Παιχνίδια χωρίς Σύνορα ή το Κάστρο του Τακέσι στην τηλεόραση; Μπίνγκο! Αυτό ακριβώς είναι το κόνσεπτ του Fall Guys, απλά στην πιο… καρτουνίστικη εκδοχή του! Περί τους 60 παίκτες ξεκινούν κάθε παιχνίδι με στόχο να είναι εκείνοι που θα μείνουν ζωντανοί έπειτα από μια σειρά διασκεδαστικών δοκιμασιών. Μετά την 4η σεζόν του μάλιστα προστέθηκε και το λεγόμενο Squad Mode, χάρη στο οποίο θα συνθέσεις μια ομάδα τεσσάρων παικτών με τους φίλους σου προκειμένου να συνεργαστείτε και να φτάσετε στη νίκη.

Guilty Gear Strive

Πάμε στοίχημα ότι δεν έχεις ακούσει ή διαβάσει τίποτα για το Guilty Gear Strive. Μην αγχώνεσαι, δικαιολογείσαι. Κυκλοφόρησε πέρυσι το καλοκαίρι και είναι ένα fighting game από την Arc System Works, η πρώτη κυκλοφορία στο πλαίσιο της σειράς Guilty Gear μετά το Xrd -SIGN- του 2014. Ο λόγος που στο προτείνουμε, είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζει το εθιστικό gameplay και τον άνετο χειρισμό με το απολαυστικό online παιχνίδι. Πίστεψέ μας, η όλη εμπειρία είναι εξαιρετικά άνετη και αν συνυπολογίσεις τους άκρως ενδιαφέροντες χαρακτήρες με τις σπουδαίες προσωπικότητες και το metal soundtrack, η όλη πρόταση αυτομάτως ξεχωρίζει.

Phasmophobia

Λοιπόν, το Phasmophobia είναι ακόμα σε early access αλλά παίζεται μια χαρά. Αποτελεί δημιούργημα της Kinetic Games και έχει ξετρελάνει το Twitch -όχι άδικα. Είναι ένα survival game με προοπτική πρώτου προσώπου και στοιχεία έρευνας. Βρίσκεσαι μαζί με τους φίλους σου σε μία στοιχειωμένη τοποθεσία και καλείσαι να βρεις το φάντασμα που κόβει βόλτες εκεί πριν ο χαρακτήρας σου χάσει τελείως τα λογικά του. Επίλεξε και αγόρασε προσεκτικά τον εξοπλισμό σου, διάλεξε τον χάρτη που σου κάνει κέφι και άφησε το παιχνίδι να σε ταξιδέψει στον αρρωστημένο κόσμο του. Hint για τολμηρούς: μπορείς να το παίξεις και με VR headset. Αν σου βαστάει…