Τα καλύτερα παιχνίδια Android για το 2023

8 μήνες πριν
android gaming

Η πλατφόρμα του Android φιλοξενεί πολλά εξαιρετικά παιχνίδια που αξίζει να παίξεις στο smartphone ή το tablet σου. Αυτά περιλαμβάνουν indie επιτυχίες, κλασικά ρετρό παιχνίδια, ακόμα και παιχνίδια από την ίδια τη Nintendo. Ορισμένα παιχνίδια Android είναι μάλιστα συγκρίσιμα με τίτλους AAA για κονσόλες και PC. Διαλέξαμε μερικά από τα καλύτερα games της πλατφόρμας για να ασχοληθείς αυτό το καλοκαίρι, ελπίζουμε σε κάποια παραλία.

Among US

Το 2020, το Among Us αποτέλεσε ένα εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε το 2018. Ήταν ο τέλειος τρόπος για να περάσει η ώρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα παράνοιας και ομαδικής εργασίας. Καθώς οι παίκτες συνεργάζονται για να επισκευάσουν το διαστημόπλοιό τους, μυστικοί απατεώνες προσπαθούν να σαμποτάρουν τις προσπάθειές τους και να εξοντώσουν το πλήρωμα. Είτε χρησιμοποιείς τις ικανότητές σου στην πειθώ για να αποκαλύψεις την αλήθεια είτε λες ψέματα για να διατηρήσεις την εξαπάτηση, η εμπιστοσύνη δεν είναι κάτι που θα βρεις εύκολα σ ’αυτό το παιχνίδι.

League of Legends: Wild Rift

Το  League of Legends: Wild Rift είναι το πραγματικό ντεμπούτο στο Android του μεγαλύτερου τίτλου στο είδος του MOBA, μετά από πολλές προσπάθειες άλλων να φέρουν το είδος στα smartphones. Οι παραδοσιακές στρατηγικές της μάχης για τον έλεγχο του χάρτη με την ομάδα και τα τσιράκια σου εξακολουθούν να ισχύουν. Το μικρότερο, φιλικό προς τα smartphones πεδίο μάχης και τα ανανεωμένα χειριστήρια αφής για την κίνηση και τη ρίψη ξορκιών κάνουν τις μάχες πιο γρήγορες και έντονες από ποτέ.

Castlevania: Symphony of the Night

Το Castlevania: Symphony of the Night, ένα από τα πιο εμβληματικά παιχνίδια της δημοφιλούς σειράς, είναι τώρα διαθέσιμο στο Android. Παίξε ως Alucard, ένας βρικόλακας, και πολέμησε ενάντια στους δαίμονες που κατακλύζουν το κάστρο και σχεδιάζουν να επαναφέρουν τον Δράκουλα στη ζωή. Το παιχνίδι διαθέτει ένα τεράστιο σύστημα όπλων και ένα τύπου RPG, γεμάτο με μοναδικό εξοπλισμό, αντικείμενα και ξόρκια. Με ένα τεράστιο κάστρο για εξερεύνηση, ειδικές ικανότητες για να αποκτήσεις και έναν μακρύ κατάλογο τεράτων για να νικήσεις, αυτό το κλασικό παιχνίδι της Konami αξίζει σίγουρα να εγκατασταθεί στο smartphone σου.

Brotato: Premium

Αν σου αρέσει το Vampire Survivors ή παρόμοια παιχνίδια, θα αγαπήσεις το Brotato. Η ιδέα είναι λίγο ανόητη αφού παίζεις ως πατάτα οπλισμένη με έως και έξι όπλα, παλεύοντας να νικήσεις όσο το δυνατόν περισσότερους εξωγήινους. Όμως η γρήγορη δράση το αναπληρώνει με το παραπάνω. Το Brotato είναι ένα premium παιχνίδι που κοστίζει 5 δολάρια για να το αγοράσεις και μόλις το κάνεις μπορείς να παίξεις ολόκληρο το παιχνίδι χωρίς περιορισμούς.

Final Fantasy VII

Πριν παίξεις το remake στο PlayStation 4, ζήσε την εμπειρία του αρχικού παιχνιδιού που ανέδειξε το Final Fantasy από δημοφιλές JRPG σε αγαπημένο πολιτιστικό θεσμό (χωρίς καμία υπερβολή). Στο Final Fantasy VII για smartphone, ο Cloud και οι φίλοι του μπορεί να μην έχουν τόσα πολύγωνα όσα τα αντίστοιχα παιχνίδια για κονσόλες και PC του παρελθόντος, αλλά έχουν καρδιά. Τα νέα cheat codes διευκολύνουν την εμπειρία της ιστορίας, χωρίς να κολλήσεις στις μάχες.

Fireball Wizard

Το Fireball Wizard μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένα απλό action παιχνίδι, αλλά προσφέρει τρελή διασκέδαση και μπορεί να παιχτεί σχεδόν σε οποιοδήποτε smartphone. Το παιχνίδι είναι σχετικά σύντομο, με τέσσερις κόσμους και δέκα επίπεδα στον καθένα, αλλά το μικρό του gameplay το καθιστά ιδανικό για κινητά. Είναι επίσης ολίγον δύσκολο, ειδικά αν προσπαθείς να βρεις όλα τα μυστικά. Αυτή η πρόκληση είναι που κάνει το παιχνίδι τόσο απολαυστικό αφού δεν θα μπορέσεις να ξεπεράσεις με άνεση τις πίστες, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό ασχολείσαι. Θα πρέπει να σχεδιάσεις προσεκτικά τις κινήσεις σου για να προχωρήσεις, γεγονός που κάνει την επιτυχία ακόμα πιο ικανοποιητική.

Super Meat Boy Forever

Το Super Meat Boy Forever έφτασε επιτέλους στο Android, φέρνοντας το απόλυτο auto-runner στην πλατφόρμα. Όπως και ο προκάτοχός του, το παιχνίδι είναι "προκλητικό", αλλά αυτό είναι που το κάνει τόσο απολαυστικό - να πιέζεις τον εαυτό σου να ολοκληρώσει ένα ακόμη επίπεδο. Τα χειριστήρια είναι απλά και ευέλικτα, επιτρέποντας γρήγορα αντανακλαστικά. Είτε ψάχνεις για ένα γρήγορο game να ξεχαστείς είτε για κάψιμο, το Super Meat Boy Forever είναι μια εξαιρετική επιλογή. Επιπλέον, η δοκιμή του είναι δωρεάν, οπότε δεν υπάρχει κανένα ρίσκο για να το δοκιμάσεις.

Marvel Snap

Το Marvel Snap, ένα free-to-play παιχνίδι για κινητά, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία. Συνδυάζει τους ανταγωνιστικούς μηχανισμούς deckbuilding του Hearthstone με τους ήρωες και τους κακούς της Marvel, με ικανότητες εμπνευσμένες από τα κόμικς. Μόλις κατεβάσεις το παιχνίδι στο android smartphone σου, θα κολλήσεις με το να κάνεις στρατηγικές κινήσεις για να ανέβεις στην ιεραρχία και να ξεκλειδώσεις νέες κάρτες.

Τέλος μη ξεχνάς ότι αν ασχολείσαι πολύ με το mobile gaming, οι υπηρεσίες συνδρομής διευκολύνουν την ανακάλυψη σπουδαίων παιχνιδιών με χαμηλό κόστος. Το Google Play Pass, για παράδειγμα, κοστίζει 4,99 δολάρια το μήνα και σου δίνει πρόσβαση σε εκατοντάδες παιχνίδια και εφαρμογές χωρίς επιπλέον κόστη.