Τα καλύτερα story-driven video games για να «λιώσεις»

1 έτος πριν
God of War Ragnarök scene

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα καλογραμμένο single player video game. Καλά τα online και τα multiplayer, τα MOBA και τα MMO, αλλά κακά τα ψέματα, κανένα είδος δεν μπορεί να κοντραριστεί με τις συγκινήσεις και τις αναμνήσεις που χαρίζει ένα παιχνίδι που δίνει έμφαση στο στόρι και την πλοκή, τον κόσμο και τους χαρακτήρες. Επικές ιστορίες, παραμυθένια σκηνικά, απίθανες περιπέτειες, χολιγουντιανές παραγωγές, μάχες βγαλμένες από χορογραφίες και φρικιαστικοί εχθροί που θα έκαναν ακόμα και τον Guillermo del Toro να κοκκινίσει από ντροπή! Τι θα ‘λεγες να ρίχναμε μια ματιά σε 10 single player, story-driven τίτλους που θα βρεις στον ΓΕΡΜΑΝΟ και θα σε ταξιδέψουν με το gameplay τους;

God of War Ragnarök

Ολοκλήρωσε την περιπέτεια του Kratos και του γιου του, Atreus, στη σκανδιναβική μυθολογία όπως πρέπει με το God of War Ragnarök. Το παιχνίδι συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο προκάτοχός του, ενσωματώνοντας πλήθος φορκλόρ στοιχείων, φροντίζοντας φυσικά να τα διανθίσει με έξτρα προκλήσεις, φίλους και αντιπάλους. Ένας όμορφα καμωμένος κόσμος σε περιμένει να τον εξερευνήσεις, έτοιμος να σου αποκαλύψει όλα όσα κρύβει επιμελώς. Μία από τις πλέον must αποκλειστικότητες του PlayStation, δε χάνεται για κανέναν λόγο.

The Witcher 3: Wild Hunt

Ό,τι πιο επικό μπορείς να βρεις σε action RPG! Το The Witcher 3: Wild Hunt, θα σου χαρίσει ένα θεσπέσιο στόρι το οποίο δε θα θες να τελειώσει με τίποτα. Σε χρόνο μηδέν θα σε κάνει αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου του, καθώς θα περιπλανιέσαι από τη Velen στο Skellige, θα βρίσκεσαι με τη Yennefer και την Triss, θα «καίγεσαι» με τις ώρες στο Gwent και βέβαια θα αναλαμβάνεις συμβόλαια για τα κεφάλια μυθικών τεράτων και στρατιωτών του Nilfgaard. Ένα από τα πληρέστερα παιχνίδια που έχουμε δει ποτέ, με εκατοντάδες ώρες περιεχομένου και συγκινήσεις που θα σου μείνουν αξέχαστες.

The Last of Us Part I

Ό,τι και να πούμε για το πρώτο The Last of Us θα ‘ναι λίγο. Τώρα που ολόκληρος ο πλανήτης μιλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο για το θρυλικό franchise της Naughty Dog, είναι το τέλειο timing για να απολαύσεις -ενδεχομένως για άλλη μια φορά- το πρώτο από τα δύο παιχνίδια. Αν και δημιουργία του 2013 (δεκαετίας, σαν να λέμε…) το gameplay και οι αξίες παραγωγής του είναι τέτοια που διασφαλίζουν ότι παίζεται άνετα μέχρι και σήμερα. Οι ερμηνείες είναι τρομερές, ο κόσμος συγκλονιστικός και η όλη εμπειρία απλά ασύγκριτη (εκτός κι αν μιλάμε για το The Last of Us Part II).

The Callisto Protocol

Το The Callisto Protocol είναι ένα survival horror action video game που κυκλοφόρησε στο φινάλε της περασμένης χρονιάς και είναι ό,τι πρέπει για τους φίλους των sci-fi. Βρισκόμαστε στο 2320 με τους Jacob Lee και Max Barrow, διαστημικούς μεταφορείς, να πέφτουν θύματα επίθεσης και να καταλήγουν στην Καλλιστώ, τον δορυφόρο του Δία. Τα όσα θα συμβούν στη συνέχεια μοιάζουν βγαλμένα από το σενάριο ταινίας του Χόλυγουντ με το στόρι να παίρνει περίεργη τροπή και τις ισορροπίες μεταξύ των βασικών χαρακτήρων να αλλάζουν συνεχώς.

Elden Ring

Η «τρέλα» του 2022 και κατά πολλούς το απόλυτο παιχνίδι της χρονιάς, το Elden Ring έρχεται να σε μεταφέρει σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Στα Lands Between, εκεί όπου η εξουσία βρίσκεται στα χέρια μίας αιώνιας βασίλισσας, το θρυλικό Elden Ring, η πηγή του Erdtree, έσπασε. Τα θρύψαλά του γίνονται αιτία πολέμου για τα παιδιά της βασίλισσας, τους ημίθεους, οι οποίοι με το μένος και τη δίψα τους για εξουσία ξεκινούν έναν ανηλεή πόλεμο. Το Shattering απειλεί το μέλλον των Lands Between εκτός κι αν εσύ, ένας εξόριστος, καταφέρεις το ακατόρθωτο. Σε ιντριγκάραμε;

A Plague Tale: Requiem

Αν η γνώμη σου για τη σειρά A Plague Tale βασίζεται στο πρώτο της παιχνίδι, Innocence, μάλλον θα πρέπει να… ανανεώσεις τη database σου. Η ASOBO STUDIO έκανε… level up και με το A Plague Tale: Requiem μας παρουσίασε έναν καθ’ όλα ΑΑΑ τίτλο. Η επιπρόσθετη δουλειά που έγινε σε ό,τι αφορά τον κόσμο, τις προσωπικότητες των πρωταγωνιστών, το συναισθηματικό roller coaster και βέβαια το gameplay είναι εντυπωσιακή. Παρ’ ό,τι το Requiem εξελίσσεται μόλις έξι μήνες μετά το Innocence, στην πραγματικότητα η σειρά έχει διαγράψει εξέλιξη που αντιστοιχεί σε… έτη φωτός.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Τα Uncharted αποτελούν μία από τις εντυπωσιακότερες σειρές action video game, με τα στάνταρ τους να αγγίζουν κινηματογραφικά επίπεδα χωρίς υπερβολή. Πώς θα σου φαινόταν αν είχες τη δυνατότητα να παίξεις τόσο το τέταρτο παιχνίδι της σειράς, A Thief’s End, όσο και το stand-alone spin-off, The Lost Legacy και μάλιστα σε remastered εκδοχές για ακόμα πιο εντυπωσιακή δράση; Η πλοκή που κόβει την ανάσα, οι blockbusterικές ερμηνείες και η συνεχής εναλλαγή μεταξύ πιστολιδίου και platforming συνθέτουν το απόλυτο action πακέτο.

Ghost of Tsushima

Αν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία ήταν ανέκαθεν το όνειρό σου, το Ghost of Tsushima είναι ό,τι πιο κοντινό μπορείς να πετύχεις με μια επίσκεψή σου στον ΓΕΡΜΑΝΟ! Μία περιπέτεια ανοιχτού κόσμου από τη SUCKER PUNCH PRODUCTIONS, το Ghost of Tsushima μας μεταφέρει στη φεουδαρχική Ιαπωνία λίγο μετά την αποχώρηση των Μογγόλων, εκεί όπου ο Jin καλείται να πάρει την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής του: να ακολουθήσει την παράδοση και τις αρχές των σαμουράι σε μία μάχη που δεν έχει πιθανότητες να κερδίσει ή να προστατέψει το νησί και τους ανθρώπους του χωρίς να λογαριάσει το παραμικρό;

Demon’s Souls

Το Demon’s Souls συνόδευσε το PS5 στα πρώτα του βήματα στην αγορά και εκθειάστηκε από Τύπο και κοινό κυρίως για το gameplay και τα γραφικά του. Πίσω από αυτά όμως κρύβονται ένας υπέροχος κόσμος -δημιούργημα του Hidetaka Miyazaki- και ένα ιδιαίτερο στόρι. Η επιβίωσή σου στο παιχνίδι θα σου επιτρέψει να διεισδύσεις ακόμα πιο βαθιά στα μυστικά της πλοκής του, ανακαλύπτοντας τον ρόλο που έχουν παίξει οι δαίμονες στη Boletaria καθώς προετοιμάζεσαι για τη μεγάλη μάχη απέναντι στον Old One.

Detroit: Become Human

Ό,τι πρέπει για να παίξεις τώρα που η AI βρίσκεται στα πάνω της! Το Detroit: Become Human διηγείται τρεις ιστορίες από το κοντινό μέλλον. Βρισκόμαστε στο Ντιτρόιτ του 2038 με την τεχνολογία να έχει προοδεύσει σε τέτοιο βαθμό, που έχει επιτρέψει στα ανδροειδή ρομπότ να ενσωματωθούν πλήρως στις ζωές των ανθρώπων. Πού τελειώνει όμως η τεχνολογία και πού αρχίζει η ανθρωπιά; Τι είναι αυτό που κάνει ρομπότ και ανθρώπους να διαφέρουν και τι γίνεται όταν τα πρώτα αρχίζουν και αναπτύσσουν τα συναισθήματα που μέχρι πρότινος μόνο οι δεύτεροι ήταν σε θέση να κατανοήσουν;