Τα Windows 11 ξεπερνούν τα Windows 10 στην προτίμηση των παικτών του Steam

2 ημέρες πριν
windows logo

Τα Windows 11 κατάφεραν να ξεπεράσουν τα Windows 10 σε μερίδιο αγοράς μεταξύ των PC gamers, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα hardware του Steam για τον Αύγουστο του 2024. Η έρευνα αυτή, που διεξάγεται κάθε μήνα, αποτυπώνει τις διαμορφώσεις των διαφόρων υπολογιστών που χρησιμοποιούνται στην πλατφόρμα της VALVE.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα Windows 11 σημείωσαν αύξηση 3,36% μεταξύ των χρηστών του Steam, φτάνοντας συνολικά το 49,17%. Παράλληλα, τα Windows 10 υποχώρησαν κατά 3,07%, καταλήγοντας στο 47,09% για τον μήνα Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχουν 2% περισσότεροι gamers στα Windows 11 σε σύγκριση με τον προκάτοχό τους.

Η άνοδος των Windows 11 ήταν σταδιακή τους τελευταίους μήνες. Τον Ιούνιο, το ποσοστό τους ήταν 46,63%, ενώ τον Ιούλιο έφτασε το 47,45%. Ωστόσο, η αύξηση του Αυγούστου ήταν ιδιαίτερα σημαντική, ξεπερνώντας τις προσδοκίες πολλών αναλυτών.

Παρά την επιτυχία στον τομέα των PC gams, η εικόνα για τα Windows 11 στη γενική αγορά είναι διαφορετική. Σύμφωνα με στοιχεία της Statcounter, τα Windows 11 κατέχουν μόλις το 31,6% της συνολικής αγοράς τον Αύγουστο, σε σύγκριση με το 64,1% των Windows 10. Αυτό σημαίνει ότι τα Windows 10 εξακολουθούν να έχουν διπλάσιους χρήστες σε σχέση με τον διάδοχό τους στο γενικό πληθυσμό.

Η MICROSOFT πιθανότατα ελπίζει ότι αυτή η εικόνα θα αλλάξει δραστικά τον επόμενο χρόνο. Η εταιρεία φαίνεται να στηρίζει πολλά στην τεχνητή νοημοσύνη και τους υπολογιστές Copilot+, οι οποίοι προβλέπεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες εκδόσεις των Windows έχουν πλέον ελάχιστη παρουσία στο Steam. Τα Windows 7, για παράδειγμα, κατέχουν μόλις το 0,37% των χρηστών. Εκτός του οικοσυστήματος της MICROSOFT, το Linux έχει μερίδιο 1,92% μεταξύ των gamers, ενώ το macOS αντιπροσωπεύει το 1,3%.

Η απότομη άνοδος των Windows 11 τον Αύγουστο θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι πλησιάζει η λήξη υποστήριξης των Windows 10, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2025. Καθώς απομένει λίγο περισσότερο από ένας χρόνος, πολλοί χρήστες ίσως αισθάνονται την ανάγκη να μεταβούν στη νεότερη έκδοση.