Θεούλης τερματίζει το Sekiro σε ένα δίωρο. Με τα μάτια κλειστά.

2 έτη πριν
sekiro

Το Sekiro: Shadows Die Twice είναι κατά γενική ομολογία ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι το απολαύσαμε σε Xbox, PC ή PlayStation και ξετρελαθήκαμε μαζί του. Είναι όμως και δύσκολο, το άτιμο. Για την ολοκλήρωση της κύριας ιστορίας του, χρειάζονται γύρω στις 29 ώρες παιχνιδιού, ενώ αν κάποιος αποφασίσει να κάνει τα πάντα δίχως να αφήσει τίποτα εκτός, τότε θα πρέπει να υπολογίζει 70 και πλέον ώρες. Και αυτά χωρίς τις φορές που θα χρειαστεί να ξαναπαίξει κάποιο κομμάτι έχοντας κολλήσει εκεί -και πίστεψέ μας, δεν είναι και λίγες αυτές.

Ε, τα παραπάνω δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τον speedrunner Mitchriz ο οποίος λαμβάνοντας μέρος στο stream Awesome Games Done Quick το οποίο φέτος συγκέντρωσε το εκπληκτικό ποσό των $3,4 εκατ. για φιλανθρωπικά ιδρύματα, τερμάτισε τον τίτλο της FromSoftware σε μόλις δύο ώρες. Λεπτομέρεια: είχε τα μάτια του δεμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του playthrough χωρίς καμία βοήθεια ή ένδειξη για το πού βρισκόταν ή το τι έκανε.

Σε προκαλούμε να δεις το βίντεο ή έστω αποσπάσματά του. Τα όσα κάνει ο Mitchriz γίνονται δύσκολα ακόμα κι αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά! Υπήρξαν δε στιγμές που χρειαστήκαμε… replay για να καταλάβουμε τι ακριβώς γινόταν στην οθόνη μας. Το κατόρθωμα -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- απαιτεί από τον χρήστη να έχει μια ολοκληρωμένη μνήμη για τη διάταξη του παιχνιδιού, και να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις ηχητικές ενδείξεις προκειμένου να καταλάβει που ακριβώς βρίσκεται και προς ποια κατεύθυνση ο χαρακτήρας είναι στραμμένος. Υπάρχουν στιγμές που ο Mitchriz στέκεται σε έναν τοίχο και στη συνέχεια προχωρά σε τυχαίες κινήσεις προκειμένου να ακούσει συγκεκριμένους ήχους και να μπορέσει να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για όσους πάντως παρακολουθούν τη σκηνή των speedruns, η εμφάνιση του Mitchriz δεν ήταν έκπληξη. Ο τύπος έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο Sekiro έχοντας τερματίσει το παιχνίδι μέσα σε μόλις 23 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα (βλέποντας, αυτή τη φορά) ενώ έχει και την 7η καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο Mortal Shell με 31 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα.