Τι φέρνει το νέο PlayStation software update για PS4 & PS5;

2 έτη πριν
PlayStation software update

Εδώ και λίγες μέρες οι κάτοχοι PS4 και PS5 έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν στις κονσόλες τους τη νέα ενημέρωση λογισμικού που διέθεσε η Sony. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς, θα σου προτείναμε να την εγκαταστήσεις το συντομότερο δυνατόν, αφού η συγκεκριμένη έρχεται με αρκετές νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.

Σε πρώτη φάση, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να συμμετάσχουν σε Open και Closed Parties σε PS5 και PS4. Στην περίπτωση του PS5 μάλιστα, έχουν γίνει και ορισμένες βελτιώσεις στο περιβάλλον χρήστη, κυρίως στις κάρτες Game Base και Trophy. Η Sony πραγματοποίησε επιλεγμένες προσθήκες όσον αφορά στα στοιχεία προσβασιμότητας, όπως π.χ. την επιλογή μονοφωνικού ήχου στα ακουστικά.

Αν μας διαβάζεις από Ηνωμένες Πολιτείες ή Ηνωμένο Βασίλειο (ή τέλος πάντων έχεις δηλώσει σε αυτές τις χώρες τον λογαριασμό σου στο PSN), θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις μία νέα λειτουργία φωνητικής αναζήτησης περιεχομένου (παιχνίδια, εφαρμογές, ρυθμίσεις) και ελέγχου αναπαραγωγής πολυμέσων στα Αγγλικά.

Παράλληλα με την ενημέρωση λογισμικού στα PS4 και PS5, η Sony διέθεσε μία ενημερωμένη έκδοση και της εφαρμογής του PlayStation (PS App). Κατεβάζοντάς την στο smartphone σου, θα έχεις πρόσβαση στα Open και Closed Parties που λέγαμε πιο πάνω αλλά και ευκολότερη πρόσβαση στις λίστες φίλων σου και τα μηνύματα. Ακόμα, στο app έχουν προστεθεί ένα νέο dark mode (εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του smartphone σου) και έξτρα γλώσσες Screen Reader σε iOS και Android στις οποίες περιλαμβάνονται και τα Ελληνικά!

Τέλος, η Sony ανακοίνωσε πως έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία του Variable Refresh Rate (VRR) για το PS5 σε τηλεοράσεις και οθόνες PC που υποστηρίζουν συνδεσιμότητα HDMI 2.1 μέσα στους επόμενους μήνες, ένα χαρακτηριστικό που ενισχύει την απόδοση των τίτλων του PS5 εκμηδενίζοντας τα λεγόμενα artifacts και το tearing στα γραφικά, προσφέροντας ομαλότερη και πιο λεπτομερή εικόνα με μικρότερο input lag.