Τι νέο φέρνει η επόμενη αναβάθμιση λογισμικού του PlayStation 5

2 εβδομάδες πριν
ps5 interface

Οι κάτοχοι του PlayStation 5 θα δουν σύντομα μια νέα ενημέρωση λογισμικού στις κονσόλες τους, η οποία φέρνει αρκετές νέες λειτουργίες και βελτιώσεις. Αρχικά η SONY εισάγει το "Welcome hub", ένα προσαρμόσιμο σημείο στην αρχική οθόνη του PS5, όπου οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν διάφορα widgets.

Το Welcome hub προσφέρει τη δυνατότητα εμφάνισης πληροφοριών όπως ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος της κονσόλας, η στάθμη μπαταρίας των συνδεδεμένων συσκευών (χειριστήρια, ακουστικά), ποιοι φίλοι είναι συνδεδεμένοι και τα τρόπαια του χρήστη. Τα widgets μπορούν να αλλάξουν μέγεθος, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόσουν την εμφάνιση ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Μια σημαντική προσθήκη είναι η δυνατότητα αλλαγής του φόντου (background) στο Welcome hub. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από προκαθορισμένα φόντα, μερικά με κινούμενα γραφικά, ή να χρησιμοποιήσουν δικές τους φωτογραφίες. Η επαναφορά των προσαρμόσιμων φόντων είναι κάτι που πολλοί φίλοι του PlayStation ζητούσαν εδώ και καιρό.

Η ενημέρωση φέρνει επίσης εξατομικευμένα προφίλ ήχου 3D για ακουστικά και ακουστικά-ψείρες. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν το προφίλ τους μέσω μιας σειράς δοκιμών, προσφέροντας μια πιο ρεαλιστική ηχητική εμπειρία στα παιχνίδια. Οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται ανά χρήστη, επιτρέποντας σε κάθε άτομο που χρησιμοποιεί την κονσόλα να έχει το δικό του προσαρμοσμένο προφίλ.

Οι ρυθμίσεις που αφορούν το Remote Play έχουν επίσης αναβαθμιστεί. Οι χρήστες μπορούν πλέον να επιλέξουν ποιοι επιτρέπεται να συνδεθούν στην κονσόλα τους μέσω Remote Play. Αυτό προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο και ευελιξία στο ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο PS5 από απόσταση.

Για τους κατόχους των νεότερων μοντέλων PS5 (slim και το επερχόμενο PS5 Pro), η SONY εισάγει την προσαρμοστική φόρτιση για τα χειριστήρια DualSense. Στην περίπτωση αυτή, η λειτουργία διακόπτει αυτόματα τη φόρτιση όταν τα συνδεδεμένα χειριστήρια φτάσουν σε ένα κατάλληλο επίπεδο φόρτισης, στοχεύοντας στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Μια νέα λειτουργία που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες είναι το Party Share. Οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται συνδέσμους φωνητικής συνομιλίας PS5 σε οποιαδήποτε πλατφόρμα επιλέξουν, επιτρέποντας σε φίλους να συμμετέχουν σε συνομιλίες παιχνιδιών χωρίς να χρειάζεται να είναι φίλοι στο PSN.

Για να εγκαταστήσουν την ενημέρωση, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τις ρυθμίσεις του συστήματός τους. Εάν η αυτόματη ενημέρωση δεν έχει πραγματοποιηθεί, μπορούν να μεταβούν στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Λογισμικό Συστήματος > Ενημέρωση και Ρυθμίσεις Λογισμικού Συστήματος για να εγκαταστήσουν χειροκίνητα την τελευταία έκδοση.

Η SONY αναφέρει ότι το Welcome hub θα αντικαταστήσει την καρτέλα Explore για τους χρήστες στις ΗΠΑ, με την παγκόσμια κυκλοφορία να ακολουθεί τις επόμενες εβδομάδες.