Τώρα μπορείς να ελέγχεις το Xbox σου με την εφαρμογή Google Home

1 έτος πριν
Xbox

Η MICROSOFT κυκλοφορεί μια νέα ενημερωμένη έκδοση Φεβρουαρίου για τις κονσόλες Xbox που προσθέτει υποστήριξη Google Home αλλά και λειτουργίες που έχουν σχέση με τη βιωσιμότητα.

Συγκεκριμένα με την ενημέρωση, οι κονσόλες Xbox είναι σε θέση να έχουν "επίγνωση του άνθρακα" σχετικά με το πότε πρέπει να εκτελούν λήψεις και ενημερώσεις παιχνιδιών, συνδεόμενες στο διαδίκτυο και ελέγχοντας για δεδομένα περιφερειακής έντασης καυσαερίων. Η Microsoft αναφέρει ότι θα προγραμματίσει τις ενημερώσεις κατά τη διάρκεια του νυχτερινού παραθύρου συντήρησης για ώρες που οδηγούν σε χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, επειδή περισσότερη διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από πηγές με λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ενώ η ανάρτηση στο ιστολόγιο ενθαρρύνει τους παίκτες να "επιλέξουν αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσένα", το Xbox δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει την αλλαγή που ωθεί τους χρήστες στη ρύθμιση "Shutdown (εξοικονόμηση ενέργειας)", η οποία χρησιμοποιεί σημαντικά λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με το να το κρατάς συνεχώς την κονσόλα σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Αυτό σημαίνει μια ελαφρώς μεγαλύτερη διαδικασία εκκίνησης όταν ενεργοποιείς το σύστημά σου, όμως η MICROSOFT πρόκειται επίσης να προσθέσει νέες ρυθμίσεις ενεργών ωρών που θα θέτουν το σύστημά σου σε λειτουργία γρήγορης εκκίνησης Sleep τις ώρες που είναι πιο πιθανό να παίζεις ή να θέλεις να έχεις πρόσβαση από απόσταση.

Θα μπορείς επίσης να αρχίσεις να χρησιμοποιείς την εφαρμογή Google Home ως τηλεχειριστήριο αφής για το Xbox. Οι λειτουργίες του τηλεχειριστηρίου περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της κονσόλας, την πλοήγηση, την αναπαραγωγή/παύση, τη δυνατότητα εγγραφής κλιπ παιχνιδιού και τον έλεγχο της έντασης του ήχου.

Τέλος, η ενημέρωση του Xbox dashboard για τον Φεβρουάριο περιλαμβάνει επίσης μια μικρή βελτίωση στο Home UI, ώστε να μπορείς να αποκρύπτεις το εξώφυλλο του παιχνιδιού από την αρχική οθόνη. Η MICROSOFT έχει επίσης προσθέσει έναν γρήγορο τρόπο για να βλέπεις τα πρόσφατα party στο dashboard, μια λειτουργία που θα κάνει την εμφάνισή της σταδιακά.