Ξεκινά η παραγωγή του PS4 από τη Sony

2 έτη πριν
ps4

Έναν και βάλε χρόνο μετά την κυκλοφορία του, το PS5 εξακολουθεί να εξαντλείται εν ριπή οφθαλμού με το που κάνει την εμφάνισή του στα ράφια -φυσικά και ψηφιακά- των καταστημάτων. Η ζήτηση του κοινού παραμένει τεράστια, οι δυνατότητες παραγωγής της Sony είναι σχετικά περιορισμένες (η παγκόσμια έλλειψη τσιπ που μαίνεται βάζει φρένο στις όποιες σκέψεις αύξησης της παραγωγής της κονσόλας) και σαν να μην έφτανε ο συνδυασμός αυτός, οι scalpers που φροντίζουν να «εξαφανίζουν» την κονσόλα όπου την πετυχαίνουν, κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο ζόρικη.

Κάπως έτσι λοιπόν η Sony αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα. Τι έκανε; Αποφάσισε να εκκινήσει εκ νέου την παραγωγή του PS4! Ω ναι, καλά διάβασες. Το PS4 μπορεί επίσημα να μην είχε αποσυρθεί από την αγορά, όμως πρακτικά η Sony είχε σταματήσει να τροφοδοτεί τα καταστήματα με νέες κονσόλες (απόλυτα λογικό, αφού ήθελε να δώσει βάρος στο PS5). Ο ρόλος του πάντως αναμένεται να είναι υποστηρικτικός ως η λύση για όσους αναζητούν μία φθηνότερη -και διαθέσιμη- εναλλακτική του PS5.

Η κίνηση αυτή κάθε άλλο παρά παράλογη είναι. Κατ’ αρχάς η παραγωγή του PS4 είναι πολύ πιο εύκολη σε σχέση με αυτή του PS5. Για το πρώτο εξ άλλου απαιτούνται υποσυστήματα που υπάρχουν πια σε αφθονία στην αγορά. Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο τίτλων, αν και το αρχικό πλάνο της εταιρείας ήταν η κυκλοφορία first-party παιχνιδιών αποκλειστικά στο PS5, εν τέλει υποχρεώθηκε να επανεξετάσει τα πλάνα της -δεδομένης της περιορισμένης βάσης χρηστών του τελευταίου- και να προχωρήσει στη διάθεσή τους σε PS5 και PS4.

Διαφορετική πολιτική ακολουθεί πάντως η Microsoft η οποία από τα τέλη του 2020 έχει διακόψει την παραγωγή όλων των μοντέλων που ανήκουν στην οικογένεια Xbox One, δίνοντας έμφαση στις δύο κονσόλες νέας γενιάς, τα Xbox Series X και Xbox Series S, αντιμετωπίζοντας όμως εξίσου σημαντικά προβλήματα διαθεσιμότητας, ειδικά για το πρώτο μοντέλο.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα βρείτε όχι μόνο όλες τις κονσόλες αλλά και μια τεράστια ποικιλία bundles που καλύπτουν κάθε ανάγκη.