3+1 λόγοι για να κάνεις smart το ενοικιαζόμενο κατάλυμά σου με τον κατάλληλο εξοπλισμό

3 μήνες πριν
IGLOOHOME Retrofit Lock

Ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που διαθέτουν το κατάλυμά τους μέσω κάποιας πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τα οφέλη άλλωστε είναι σημαντικά ενώ η τεχνολογία έχει κάνει την όλη διαδικασία πια πιο εύκολη και άμεση από ποτέ. Σε αυτό το τελευταίο αξίζει να σταθούμε λίγο περισσότερο, αφού ακριβώς χάρη στη smart τεχνολογία και τη σταδιακή διείσδυση της AI στις διάφορες πλατφόρμες smart home, η διαχείριση ενός τέτοιου καταλύματος γίνεται  ακόμα πιο απλή, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και εξοικονομώντας χρόνο. Για ‘σένα λοιπόν που διαθέτεις τον χώρο σου προς ενοικίαση μέσω online υπηρεσιών (βλ. Airbnb, Booking, Marriott Villas κλπ), τι θα ‘λεγες να ρίχναμε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο θα μετατρέψεις το ενοικιαζόμενο κατάλυμά σου σε smart αλλά και τα πλεονεκτήματα που θα έχει η κίνησή σου αυτή;

Έξυπνη κλειδαριά για εύκολο και ασφαλές check in

Θυμάσαι τις εποχές που ο ιδιοκτήτης έπρεπε να περιμένει τον κάθε ενοικιαστή για να του παραδώσει ο ίδιος τα κλειδιά; Ε, ξέχνα τις! Πλέον υπάρχουν οι έξυπνες κλειδαριές που θα αυτοματοποιήσουν πλήρως τη διαδικασία του check in, χαρίζοντάς παράλληλα στον χώρο σου απόλυτη ασφάλεια για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έτσι αφ’ ενός εσύ δεν θα έχεις το άγχος να είσαι παρών κατά την άφιξη του ενοικιαστή και αφ’ ετέρου εκείνος θα μπορεί να φτάσει αλλά και να φύγει ό,τι ώρα θέλει, χωρίς να πρέπει να σου παραδώσει κλειδιά κλπ. Πλήρης ευελιξία!

Μία τέτοια πρόταση έξυπνης κλειδαριάς είναι η IGLOOHOME Retrofit Lock, μία εξαιρετικά βολική λύση η οποία μπορεί να μετατρέψει μία υπάρχουσα κλειδαριά σε έξυπνη, χάρη στο ψηφιακό σύστημα πρόσβασης που διαθέτει. Η τοποθέτησή της είναι εξαιρετικά απλή χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις ενώ εξίσου εύκολα αφαιρείται και μάλιστα χωρίς να αφήνει σημάδια. Θα είσαι σε θέση να δημιουργείς μοναδικούς κωδικούς PIN και να τους στείλεις τους ενοικιαστές σου μέσω SMS και εφαρμογών τύπου WhatsApp, όπως επίσης και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις για καθετί συμβαίνει, όλα από την άνεση του smartphone σου!

Έξυπνες πρίζες και λαμπτήρες για κορυφαία εξοικονόμηση ενέργειας

Η αποδοτική κατανάλωση ενέργειας αποτελεί το Α και το Ω για ένα κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Συχνά άλλωστε οι ενοικιαστές ξεχνούν αναμμένα φώτα ή συσκευές με αποτέλεσμα εκείνα να καίνε για ώρες, ακόμα κι όταν οι ίδιοι δεν βρίσκονται εντός του χώρου. Εδώ λοιπόν είναι που εσύ, ως ιδιοκτήτης θα πρέπει να κάνεις step up, έτσι ώστε να διασφαλίσεις πως το ίδιο το σπίτι θα έχει τη δυνατότητα να διορθώνει από μόνο του αυτά τα μικροπροβλήματα, εξοικονομώντας πολύτιμη ενέργεια και προστατεύοντας κατ’ επέκταση τόσο το περιβάλλον όσο και την τσέπη σου.

Εμείς θα σου προτείνουμε το πακέτο της DELTACO που αποτελείται από τρεις έξυπνες πρίζες και άλλους εννέα έξυπνους λαμπτήρες E27 των 9 W, ώστε να εξοπλίσεις με μία κίνηση ολόκληρο τον χώρο σου. Οι έξυπνες πρίζες διαθέτουν χρονοδιακόπτη, ενώ όσο για τους λαμπτήρες είναι τύπου LED με φωτισμό RGB. Πρίζες και λαμπτήρες συνδέονται στο οικιακό δίκτυο Wi-Fi σου, έτσι ώστε να τους ελέγχεις είτε με φωνητικές εντολές (υποστηρίζονται Amazon Alexa και Google Home), είτε μέσω της εφαρμογής Deltaco Smart Home από το smartphone ή το tablet σου (iOS ή Android).

Ελεγκτής νερού για υγιή φυτά και πρόσθετη οικονομία

Το σπίτι σου διαθέτει κήπο ή αυλή με φυτά; Κάτι τέτοιο μπορεί σε γενικές γραμμές να προσμετρείται στα πλεονεκτήματά του (σε ποιον δεν αρέσει να απολαμβάνει το πρωινό του ή τον απογευματινό του καφέ σε ένα καταπράσινο ντεκόρ;) όμως μην ξεχνάς πως απαιτεί και την κατάλληλη φροντίδα. Αυτή όπως γνωρίζεις δεν θα έρθει φυσικά από τους επισκέπτες σου. Η λύση του κηπουρού για το πότισμα των φυτών σου, που πιθανώς να σκέφτηκες, δεν είναι βιώσιμη αφού αφ’ ενός πρόκειται για σημαντικό έξοδο και αφ’ ετέρου θα πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου και την ιδιωτικότητα του ενοικιαστή σου. Ευτυχώς για ‘σένα, η τεχνολογία έρχεται να δώσει και πάλι τη λύση με τους έξυπνες ελεγκτές νερού.

Πάρε για παράδειγμα εκείνον της HOMBLI. Απόλυτα συμπαγής και αξιόπιστος, τοποθετείται στη βρύση δίνοντάς σου την ευχέρεια να ρυθμίσεις το πότισμα των φυτών σου όπως εσύ θες. Θα αντέξει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αφού διαθέτει αντοχή σε νερό και σκόνη βάσει πιστοποίησης IP54. Θα συνδεθεί δε στο δίκτυο Wi-Fi σου υποστηρίζοντας παράλληλα Amazon Alexa και Google Home, προκειμένου να έχεις πρόσβαση στη λειτουργία του ανά πάσα στιγμή μέσω του smartphone σου. Έλεγξε άνετα την κατανάλωση νερού, δημιούργησε χρονοδιαγράμματα και σενάρια και περιόρισε το κόστος σου, διατηρώντας την αυλή, τη βεράντα και τα παρτέρια σου καταπράσινα. Ειδικά αν το κατάλυμά σου βρίσκεται σε νησί με το πρόβλημα λειψυδρίας να δημιουργεί σοβαρό θέμα, η εξοικονόμηση νερού γίνεται ακόμα πιο σημαντική.

Οικιακές μικροσυσκευές για κριτικές πέντε αστέρων

Ένα σπίτι που προσφέρεται για βραχυχρόνια μίσθωση οφείλει να έρχεται εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, ώστε οι ενοικιαστές του να έχουν μία ευχάριστη διαμονή. Δεν μπορείς να περιμένεις πως θα φέρουν οι ίδιοι άλλωστε… καφετιέρα, έτσι δεν είναι; Το για πόσες συσκευές πρέπει να προνοήσεις εξαρτάται από το πόσο cosy θέλεις να κάνεις το κατάλυμα. Σίγουρα πάντως θα χρειαστεί να προσφέρεις κάποιες απαραίτητες μικροσυσκευές για να καλύψεις βασικές ανάγκες.

Ξεκινώντας π.χ. από την κουζίνα θα χρειαστείς έναν βραστήρα. Ο IZZY IZ-3013 σε λευκό και μαύρο χρώμα είναι ιδανικός αφού εκτός από οικονομικός είναι και πολύ βολικός με μεγάλη χωρητικότητα ενός λίτρου, ένδειξη στάθμης νερού και σύστημα έξυπνης αποθήκευσης καλωδίου ώστε να μην καταλαμβάνει άσκοπα χώρο. Σειρά παίρνει η καφετιέρα φίλτρου για μυρωδάτο και απολαυστικό καφέ ώστε να ξεκινήσει σωστά η μέρα. Η ROHNSON R-991 είναι μια επιλογή που πρέπει να δεις αφού συνδυάζει την ευχρηστία με την άριστη απόδοση. Διαθέτει αποσπώμενο φίλτρο ενώ χάρη στο inox design της, θα ταιριάξει σε οποιαδήποτε κουζίνα. Και επειδή… Έλληνες είμαστε, μην αμελήσεις να επιλέξεις μια ισχυρή συσκευή φραπέ όπως η OSIO OMI-2215! Κλείνουμε με μία ηλεκτρική εστία για την περίπτωση που οι ενοικιαστές σου θελήσουν να ζεστάνουν κάτι ή να προετοιμάσουν κάποιο γεύμα. Η OSIO OHP-2218 είναι μία ευέλικτη πρόταση αφού χάρη στον συμπαγή σχεδιασμό της θα χωρέσει παντού. Διαθέτει ισχύ 2500 W και δύο εμαγιέ εστίες με προστασία υπερφόρτωσης για γρήγορη θέρμανση και άνετο μαγείρεμα.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, δύο οικιακές μικροσυσκευές που αναζητούν πολύ συχνά οι επισκέπτες είναι το σεσουάρ μαλλιών και το σίδερο ατμού. Το πρώτο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο περιποίησης μαλλιών που όμως πιάνει μεγάλο χώρο στη βαλίτσα ενός τουρίστα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να το προσφέρεις εσύ στο χώρο σου! Εδώ έχουμε να σου προτείνουμε το SENCOR SHD 0045BK που κάνει τη διαφορά. Με ισχύ 1600 W και δύο επίπεδα θερμοκρασίας, προσφέρει άμεσο στέγνωμα, με τη θερμαινόμενη σπείρα κυματοειδούς σχήματος να προστατεύει την τρίχα. Η θερμική ασφάλεια εξουδετερώνει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης ενώ, τέλος, το μήκος καλωδίου ενός μέτρου χαρίζει ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση. Από την άλλη το σίδερο ατμού συγκαταλέγεται επίσης στα must του σπιτιού, ειδικά για οικογένειες. Το τσαλάκωμα των ρούχων στη βαλίτσα διορθώνεται εύκολα με ένα γρήγορο και άνετο σιδέρωμα. Εμείς σου προτείνουμε το SINGER STI-1715 Ocean, μία επιλογή που δεν περνά απαρατήρητη. Με εργονομικό σχεδιασμό και γουστόζικο συνδυασμό χρωμάτων, προσφέρει επιλογές σιδερώματος με ή χωρίς ατμό. Η πλάκα με κεραμική επίστρωση αφήνει τα υφάσματα λεία ενώ η ισχύς των 2000 W εγγυάται πως θα τιθασεύσει ακόμα και τις πλέον επίμονες ζάρες.

Δημιουργώντας το απόλυτο έξυπνο σπίτι

Τα παραπάνω θα πρέπει να σε έπεισαν για τα πλεονεκτήματα που κρύβει η μετατροπή του σπιτιού σου σε smart home, ακόμα και στην περίπτωση που το διαθέτεις για βραχυχρόνια μίσθωση. Εξοικονομείς κόστος, προσφέρεις μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία στους επισκέπτες σου ενώ αυξάνεις και την αξία του σπιτιού στις online πλατφόρμες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων. Έλα σήμερα κιόλας στον ΓΕΡΜΑΝΟ ή μπες στο germanos.gr, βρες τον κατάλληλο εξοπλισμό και δες την αποδοτικότητα της ενοικίασης του ακινήτου σου να αυξάνεται σε χρόνο μηδέν. Φυσικά για οποιαδήποτε βοήθεια, οι εξειδικευμένοι μας σύμβουλοι είναι στη διάθεσή σου!