4+1 λόγοι για να εξοπλιστείς με αξεσουάρ smartphone!

1 έτος πριν
Αξεσουάρ Smartphone

Το smartphone έχει γίνει απαραίτητο σχεδόν για όλους πλέον, αντικαθιστώντας ακόμη και την ανάγκη για υπολογιστή ή φωτογραφική μηχανή. Οι δυνατότητές τους είναι τόσες πολλές που δύσκολα υπάρχει ανάγκη που δεν καλύπτουν – όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα. Υπάρχουν αμέτρητα αξεσουάρ που μπορείς να αποκτήσεις για να εμπλουτίσεις την εμπειρία σου ή να δώσεις εντελώς νέα διάσταση στο smartphone σου, «ξεκλειδώνοντας» δυνατότητές του οι οποίες θα σου λύσουν τα χέρια.

Τι είδους αξεσουάρ είναι αυτά; Η λίστα είναι τεράστια, οπότε ομαδοποιήσαμε τις πιο χρήσιμες κατηγορίες αξεσουάρ βάσει του γενικού σκοπού που εξυπηρετούν, για να πάρεις ιδέες και να βρεις εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα στην καθημερινότητά σου.

Εξέλιξε τις δυνατότητες τού smartphone σου

Με τα κατάλληλα αξεσουάρ, μπορείς ακόμη και να προσθέσεις δυνατότητες στο κινητό σου. Για παράδειγμα, εάν σου αρέσει να σχεδιάζεις ή ακόμη και αν είναι μέρος του επαγγέλματος σου, μπορείς να αποκτήσεις μια γραφίδα η οποία θα σου επιτρέπει να σχεδιάζεις την οθόνη του κινητού σου με τεράστια ακρίβεια, σαν να ζωγράφιζες σε χαρτί.

Εάν ασχολείσαι με τη φωτογραφία και το βίντεο, τότε έχεις πολλές επιλογές. Για να έχεις σταθερότητα στις λήψεις σου μπορείς να προμηθευτείς με ένα τρίποδο, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε για να προσθέσεις μια επαγγελματική πινελιά στο αποτέλεσμα, παράλληλα έχοντας τα χέρια ελεύθερα. Μπορείς να χειρίζεσαι το κλείστρο της κάμερας με ένα ασύρματο χειριστήριο φτιαγμένο για αυτή τη δουλειά, το οποίο μάλιστα αρκετά τρίποδα περιλαμβάνουν στη συσκευασία.

Αν ψάχνεις σταθερότητα στις λήψεις σου, ένα gimbal είναι αυτό που αναζητάς. Τοποθετείς το κινητό σου σε αυτό κι έπειτα, με τη σειρά του, απορροφά τους κραδασμούς και τα κουνήματα για να κάνει τα βίντεο να καταγράφονται με απίθανη ομαλότητα. Βέβαια, αν θέλεις κάτι πιο απλό, τότε ένα selfie stick θα φανεί πολύ χρήσιμο για το ταξίδι, μια συναυλία ή μια λήψη καθώς η προέκταση που παρέχει το κοντάρι μπορεί να φανεί χρήσιμη σε τέτοιες περιπτώσεις.

Βάσεις στήριξης για κάθε ανάγκη

Εάν χρησιμοποιείς το κινητό σου για βιντεοκλήσεις ή οποιαδήποτε άλλη χρήση στην οποία θέλεις να βρίσκεται σταθερά σε ένα σημείο, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια βάση στήριξης για να είναι ακριβώς στη θέση που το θέλεις. Μπορείς να βρεις μια βάση που θα το κρατάει σταθερά σε κάθετη διάταξη για να κάνεις βιντεοκλήσεις, να παρακολουθείς βίντεο ή να παίζεις παιχνίδια έχοντας το κινητό στην κατάλληλη θέση.

Βεβαίως, βάσεις στήριξης υπάρχουν και για τα αυτοκίνητα, οπότε θα μπορείς να έχεις πρακτικά έναν «υπολογιστή» στη διάθεσή σου όποτε χρειάζεται, για να λειτουργείς με ασφάλεια το GPS ή να το συνδέεις με τα ηχεία του αυτοκινήτου για να δέχεσαι κλήσεις χωρίς να απασχολείς τα χέρια σου με το κινητό. Το ίδιο ισχύει και για τιμόνια ποδηλάτου ή μηχανής, αφού υπάρχουν βάσεις που σου επιτρέπουν να τοποθετείς με ασφάλεια το κινητό στο τιμόνι του οχήματός σου.

Υπάρχουν ευέλικτες βάσεις, μάλιστα, που μπορούν να μετατρέψουν το κινητό σου σε μια κάμερα για vlogging, προσφέροντάς σου τη δυνατότητα προσαρμογής της κλίσης και του ύψους παράλληλα με τη σταθερότητα που συνεπάγεται μια τέτοια βάση, για να τραβάς ποιοτικά βίντεο χωρίς κόπο ή ακριβό επιπλέον εξοπλισμό.

Άκου τη μουσική που σου αρέσει, όπως πρέπει

Θέλεις να ακούει μουσική όλη η παρέα σε μια εκδρομή ή βόλτα στην παραλία; Τότε με ένα ασύρματο φορητό ηχείο μπορείς να «ντύσεις» μουσικά το χώρο με ένταση και ποιότητα ήχου που δε μπορείς να έχεις από ένα κινητό. Απόλαυσε τα αγαπημένα σου playlists με τον ήχο που «πρέπει» να έχουν, μετατρέποντας το smartphone σου σε ένα φορητό σύστημα ψυχαγωγίας για να διασκεδάζεις ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε.

Για κάτι πιο ιδιωτικό, μπορείς πάντοτε να παρακάμψεις τα ηχεία και να στραφείς σε ακουστικά ψείρες ή κεφαλής, ώστε να καλύψεις κάθε πιθανή ανάγκη σου: κλήσεις, μουσική, ταινίες ή οτιδήποτε άλλο. Πολλά ασύρματα ακουστικά, πλέον, ενσωματώνουν τεχνολογία αφαίρεσης θορύβων οπότε ακόμη και μέσα σε πολυσύχναστους δρόμους, ο θόρυβος της πόλης θα μένει μακριά από τα αυτιά σου.

Μπορείς ακόμη να προτιμήσεις ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών άθλησης, για να σε συνοδεύουν στην άσκηση. Πολλά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τρέξιμο, ενώ ορισμένα μοντέλα μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και για κολύμβηση στην θάλασσα ή σε πισίνα.

Προστασία και εμφάνιση, μαζί

Πλέον, αποκτώντας ένα κινητό η πρώτη κίνηση των περισσότερων είναι να προμηθευτούν την ανάλογη θήκη προστασίας κι ένα προστατευτικό τζαμάκι για την οθόνη, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το κινητό θα παραμείνει προστατευμένο και σαν καινούριο για όσο διάστημα το χρησιμοποιούν.

Οι επιλογές σε τέτοια αξεσουάρ δεν είναι λίγες, αφού πρακτικά μπορείς να βρεις ό,τι ψάχνεις είτε έχεις ιδιαίτερη προτίμηση στο χρώμα είτε στο σχέδιο. Από την πιο απλή θήκη σιλικόνης, για προστασία του πίσω μέρους της συσκευής, έως την πιο περίτεχνη θήκη προστασίας που λειτουργεί ως στιβαρό δεύτερο στρώμα, η γκάμα είναι τεράστια.

Και δεν είναι απαραίτητο να επιλέξεις μια μονόχρωμη θήκη, αν αυτό δε σε εκφράζει, αφού κυκλοφορούν αμέτρητες με κάθε λογής σχέδια τυπωμένα ή χαραγμένα επάνω τους, από αγαπημένους υπερήρωες έως περίτεχνα σχέδια.

Ακόμη καλύτερα, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου, προσωποποιημένη θήκη μέσω της υπηρεσίας G Tattoo, επιλέγοντας το μοντέλο του κινητού σου, το είδος της θήκης και επιλέγοντας την εικόνα που θέλεις να τυπωθεί σε αυτή. Το αποτέλεσμα; Μια ποιοτική θήκη που προστατεύει, μια εικόνα που σε εκφράζει απόλυτα και τέλος, ένα κινητό που χαίρεσαι να κρατάς και να βλέπεις.

Για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, μπορείς να προτιμήσεις και μια θήκη-τσαντάκι με αδιαβροχοποίηση, μέσα στην οποία τοποθετείται το κινητό για να προστατεύεται από το νερό ακόμη κι αν το ίδιο δεν διαθέτει προστασία ενάντια στο νερό.

Αυτονομία και φόρτιση, για να μην ξεμείνεις ποτέ

Όλα τα παραπάνω είναι φανταστικά, όμως αν… τελειώσει η μπαταρία, μικρή σημασία έχει το οτιδήποτε αφού το κινητό θα είναι εκτός λειτουργίας. Για να το προλάβεις αυτό, μπορείς να έχεις πάντοτε μαζί σου ένα powerbank, μια μικρή μπαταρία-φορτιστή που μπορεί να σου παρέχει από μία μέχρι τέσσερις πλήρεις φορτίσεις αν όχι και περισσότερες, ανάλογα με τη χωρητικότητά του. Έτσι, θα μπορείς να κυκλοφορείς οπουδήποτε θέλεις χωρίς το φόβο να «ξεμείνεις» από μπαταρία.

Μπορείς ακόμη να έχεις πάντοτε ένα φορτιστή αυτοκινήτου στο ντουλαπάκι, ώστε όσο οδηγείς το κινητό να φορτίζει – ιδιαίτερα χρήσιμο αν κάνεις εκτενή χρήση του GPS, το οποίο καταναλώνει αρκετή ενέργεια ειδικά αν συνδυαστεί με σύνδεση δεδομένων.

Στο σπίτι, μπορείς να προτιμήσεις τη φόρτιση με ταχυφορτιστή για να ελαχιστοποιήσεις την αναμονή για τη διαδικασία, πάντα βάσει των προτύπων που ορίζει ο κατασκευαστής για το κινητό σου. Αν θέλεις κάτι πιο βολικό κι άνετο, τότε μπορείς να προτιμήσεις έναν ασύρματο φορτιστή ώστε το κινητό σου να φορτίζει όταν απλά το ακουμπάς σε αυτόν, αποφεύγοντας τα καλώδια κι έχοντας πάντοτε γεμάτη μπαταρία αφού το κινητό ουσιαστικά θα φορτίζει όσο δε βρίσκεται στο χέρι σου.