Απόλαυσε τη γιορτή του ποδοσφαίρου με τηλεοράσεις που… σκοράρουν!

1 έτος πριν
Απόλαυσε τη γιορτή του ποδοσφαίρου με τηλεοράσεις που… σκοράρουν!

Η γιορτή του ποδοσφαίρου είναι εδώ! Οι «μαγικές» εβδομάδες κάθε τετραετίας που οι ποδοσφαιρόφιλοι όλου του κόσμου παρακολουθούν με απόλυτη προσήλωση την κορυφαία τη τάξει παγκόσμια διοργάνωση του «βασιλιά των σπορ» ξεκίνησαν. Για περίπου έναν μήνα η καρδιά του ποδοσφαίρου «χτυπά» στο Κατάρ, εκεί όπου οι 32 καλύτερες εθνικές ομάδες του πλανήτη -όπως προέκυψαν από τα προκριματικά της κάθε ηπείρου τουλάχιστον- κονταροχτυπιούνται με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ευτυχώς για ‘σένα δε χρειάζεται να ταξιδέψεις ως τη Μέση Ανατολή για να απολαύσεις ποδόσφαιρο, αφού μπορείς να το κάνεις… your way από την άνεση του καναπέ σου. Το Κατάρ, βλέπεις, κατά τους δύο τελευταίους μήνες του έτους έχει διαφορά μόλις μίας ώρα από την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι οι σπουδαιότεροι ποδοσφαιριστές της εποχής μας παρελαύνουν από το σαλόνι σου prime time, αρκεί τουλάχιστον να έχεις εξοπλιστεί με την κατάλληλη τηλεόραση. Ω ναι, αν έψαχνες αφορμή για να επενδύσεις σε μία smart TV τελευταίας γενιάς που θα κάνει level up στις εμπειρίες ψυχαγωγίας σου (ποδόσφαιρο και άλλα σπορ, ταινίες, σειρές, gaming κλπ), δεν υπάρχει καλύτερο timing.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν έχεις ήδη μία Smart TV, θα πρέπει να δώσεις προσοχή σε μερικά πράγματα προκειμένου να αξιοποιήσεις με τον ιδανικότερο τρόπο τις δυνατότητες της τηλεόρασής σου για να δεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επικές μάχες από τα γήπεδα του Κατάρ.

Πρώτο tip, αν έχει Sport Mode η τηλεόρασή σου (το πιθανότερο), αγνόησε το! Ναι δεν κάνουμε λάθος, αγνόησέ το και εμπιστέψου μας. Σε ορισμένα μοντέλα η ρύθμιση αυτή σημαίνει συνήθως πολύ υψηλά επίπεδα αντίθεσης και υπερκορεσμένα χρώματα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο να φαίνεται η εικόνα σoυ πολύ τεχνητή χάνοντας τη ζωντάνια της. Το να βλέπεις το γρασίδι ξεβαμμένο, δεν είναι κι' ότι καλύτερο.

Επόμενο tip…το MEMC. Ίσως γνωρίζεις ότι οι περισσότερες τηλεοράσεις διατίθενται με πάνελ στα 60Hz. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου που βλέπουμε και μεταδίδουμε σε αυτές τις τηλεοράσεις μπορεί απλώς να είναι κλειδωμένο στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Για να δώσουν το εφέ των επιπλέον καρέ, με αποτέλεσμα πιο «ομαλή εικόνα», ορισμένες τηλεοράσεις έρχονται με κάτι που ονομάζεται MEMC. Ίσως το έχεις δει στη δική σου τηλεόραση και με την ονομασία “Motion Smoothing” ή κάτι παραπλήσιo και είναι μια τεχνολογία παρεμβολής καρέ (frame interpolation) που προσθέτει στη μετάδοση ψευδοκαρέ που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των πραγματικών καρέ για να δώσει ένα ομαλό αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα MEMC ίδια. Σε τηλεοράσεις με εξαιρετική υλοποίηση της τεχνολογίας, η παρακολούθηση αθλητικών αγώνων μπορεί να δείχνει πολύ καλύτερη και να μοιάζει πολύ πιο ζωντανή, ειδικά όταν συνδυάζεται με την παρουσία υποστήριξης HDR. Σε τηλεοράσεις με κακή εφαρμογή του MEMC έχουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, με την όλη δράση επί της οθόνης να μοιάζει…αφύσικη.

Σίγουρα γνωρίζεις ότι ορισμένες τηλεοράσεις υψηλών προδιαγραφών επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν χειροκίνητα τις ρυθμίσεις της εικόνας τους, όπως το backlight, την αντίθεση και τον κορεσμό των χρωμάτων. Εάν η τηλεόρασή σου διαθέτει όλες αυτές τις επιλογές ή ακόμη και κάποιες από αυτές, ίσως είναι καλύτερο να εγκαταλείψεις εντελώς τις προκαθορισμένες λειτουργίες εικόνας και να προτιμήσεις μια προσαρμοσμένη ρύθμιση που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα, την τηλεόρασή σου και το περιβάλλον του σπιτιού σου.

Εκτός από την εικόνα, για την απόλυτη κατά τη διάρκεια μετάδοσης αθλητικών αγώνων, σημαντικό ρόλο στην όλη εμπειρία παίζει και ο ήχος. Ναι, μπορείς πάντα να αυξήσεις την ένταση του ήχου αλλά για κάτι πιο καθηλωτικό, βεβαιώσου ότι έχεις ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις surround ήχου που μπορεί να διαθέτει η τηλεόρασή σου, όπως το DTS Surround Virtualiser ή το Dolby Atmos. Σε συνδυασμό και με την παρουσία κάποιας ηχόμπαρας, η όλη εμπειρία θα σε βοηθήσει να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο στάδιο. Επίσης στην περίπτωση που χρησιμοποιείς μια ηχόμπαρα συνδεδεμένη ασύρματα και αντιμετωπίζεις θέματα καθυστέρησης στη μετάδοση του ήχου, προτίμησε κάποια HDMI ARC/eARC θύρα για να απαλλαγείς από το πρόβλημα.

Έλα τώρα να δούμε ορισμένες από τις προτάσεις τηλεοράσεων που ξεχωρίσαμε.

HISENSE H55U7HQ – 55” ULED 4K

Η HISENSE είναι ο επίσημος χορηγός του FIFA World Cup Qatar 2022 με τη U7HQ να είναι η επίσημη τηλεόραση της διοργάνωσης. H H55U7HQ αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση που είναι σε θέση να χαρίσει κινηματογραφικές εμπειρίες θέασης, ό,τι περιεχόμενο κι αν αποφασίσεις να προβάλλεις στην κρυστάλλινη οθόνη της. Η τεχνολογία Ultra Motion 120 Hz θα σου χαρίσει σπουδαία ευκρίνεια και δυναμική κίνηση για πεντακάθαρη εικόνα ακόμα κι όταν η μπάλα πάει… πάνω-κάτω. Με πιστοποίηση IMAX Enhanced, FilmMaker Mode, Dolby Vision IQ και Dolby Atmos, έχει τον τρόπο να σε καθηλώσει μπροστά της, τη στιγμή που η ανυπέρβλητη τεχνολογία Quantum Dot θα δημιουργήσει δισεκατομμύρια αποχρώσεις. Η τηλεόραση της HISENSE έρχεται με μια σειρά από smart λειτουργίες που θα κάνουν την καθημερινότητά σου ακόμα πιο άνετη.

TOSHIBA 55UA2063DG – 55” LED 4K

Μία τηλεόραση που υπόσχεται να σου χαρίσει μία εξαιρετικά ομαλή, άμεση και απολαυστική εμπειρία χρήσης, η πρόταση της TOSHIBA ενσωματώνει Android TV για ένα περιβάλλον οικείο στους περισσότερους -αν όχι όλους. Με σπουδαία ποιότητα εικόνας, η 55UA2063DG διαθέτει DLED πάνελ, τεχνολογία HDR και ποιότητα εικόνας 1900 TPQ. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής της, της επιτρέπει να βελτιστοποιεί κάθε καρέ σε πραγματικό χρόνο, τη στιγμή που συστήματα όπως τα TRU Resolution και TRU Micro Dimming κάνουν τη διαφορά. Οι φωνητικές εντολές κάνουν τον χειρισμό της παιχνιδάκι, το Play Store σε περιμένει με χιλιάδες εφαρμογές ενώ το ενσωματωμένο Chromecast θα σου επιτρέψει να streamάρεις εικόνα από τη mobile συσκευή σου.

SAMSUNG QE55Q60B – 55” QLED 4K

Δες τους αγαπημένους σου παίκτες να «ζωγραφίζουν» εντός των τεσσάρων γραμμών, με μία τηλεόραση που θα σου δώσει θέση VIP στα γήπεδα του Κατάρ! Η SAMSUNG QE55Q60B προσφέρει ασύλληπτη ποιότητα εικόνας σε ανάλυση 4K με περισσότερα από ένα δισ. εκτυφλωτικά και ζωηρά χρώματα (όγκος στο 100%). Η τεχνολογία Dual LED μέσω Quantum Dot εξασφαλίζει απόλυτη ισορροπία σε κάθε εικόνα μέσω της πιο έντονης από το κανονικό αντίθεσης για μεγαλύτερο ρεαλισμό. Το δε Quantum HDR μέσω HDR10+ είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ο τρισδιάστατος surround ήχος δημιουργεί ένα μοναδικό υπερθέαμα με εσένα στο προσκήνιο, ενώ παράλληλα ο λεπτός σχεδιασμός AirSlim την καθιστά ιδανική για κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Σημείωσε ότι η τηλεόραση της SAMSUNG συνοδεύεται από το One Remote που φορτίζει μέσω ραδιοκυμάτων!

TCL 55C635 – 55” QLED 4K

Με ανάλυση 4K και θεσπέσια χρώματα, σπουδαία αντίθεση και υψηλή φωτεινότητα, απόρροια της τεχνολογίας Quantum Dot και των συστημάτων DLG στα 120 Hz, HDR10+ και Dolby Vision, η 55C635 βάζει γκολ… από τα αποδυτήρια! Κι όμως, παρ’ ό,τι τα όσα θα δεις θα σε κάνουν να τρίβεις τα μάτια σου, η TCL δεν έμεινε σε αυτά. Η σούπερ εικόνα πλαισιώνεται από τον premium ήχο που φέρει την υπογραφή της ONKYO και την τεχνολογία Dolby Atmos για κινηματογραφικές surround εμπειρίες. Η τηλεόραση τρέχει Google TV, έτσι ώστε να τη χειρίζεσαι άνετα και να κατεβάσεις τα apps που προτιμάς από το Play Store, ενώ είναι εφοδιασμένη και με θύρες HDMI 2.1.

THOMSON 55UG6300 – 55” LED 4K

Η απόλυτη value for money επιλογή, η THOMSON 55UG6300 είναι μία 4K πρόταση στις 55 ίντσες, κατάλληλη για το σαλόνι σου. Το λεπτό της πλαίσιο της επιτρέπει να καταλαμβάνει όσο χώρο χρειάζεται πραγματικά, τη στιγμή που το εύχρηστο τηλεχειριστήριο θα σου δώσει τον απόλυτο έλεγχο. Συνδέεται στο δίκτυό σου ενσύρματα και ασύρματα ενώ διαθέτει τρεις θύρες HDMI και δύο USB για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Το εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον χρήστη θα σου δώσει τη δυνατότητα να συντονιστείς στο περιεχόμενο και τα προγράμματα που σε ενδιαφέρουν. Τα HDR10 και HLG σε συνδυασμό με το πάνελ 10 bit εγγυώνται ασύγκριτη ποιότητα εικόνας με το Dolby Digital Plus να… κάνει κερκίδα!

PANASONIC TX-55JX600E – 55” LED 4K

Μία σπουδαία από κάθε άποψη τηλεόραση, η TX-55JX600E της PANASONIC είναι ό,τι πρέπει για ‘σένα που ψάχνεις λεπτομερή εικόνα και ισορροπημένο ήχο. Κομψή και λεπτή με συμπαγές design, θα ταιριάξει σε κάθε χώρο δίχως να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της. Με υψηλή αντίθεση, υποστήριξη HDR10, HLG και Dolby Vision καθώς επίσης και ήχο Dolby Atmos, θα σε μεταφέρει στην «καρδιά» της δράσης, για να μη χάσεις φάση! Σύνδεσέ τη στο οικιακό σου δίκτυο, κατέβασε τα apps της αρεσκείας σου που θα σε φέρουν πιο κοντά στο αγαπημένο σου περιεχόμενο κι όταν έρθει η ώρα για το επόμενο gaming session σου, απλά ενεργοποίησε το game mode και πάτα Start!

Στα καταστήματα του δικτύου ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το germanos.gr σε περιμένει μία τεράστια γκάμα μοντέλων κάθε τεχνολογίας και μεγέθους με δυνατές προσφορές από κορυφαίους κατασκευαστές όπως SAMSUNG, HISENSE, TCL, TOSHIBA κ.α. Όπως και να ‘χει, κάνε δική σου την τηλεόραση των ονείρων σου στην καλύτερη τιμή της αγοράς, εξοφλώντας την σε άτοκες δόσεις και κερδίζοντας πόντους μέσω της εφαρμογής G App