Αυτά είναι τα «διαμαντάκια» της mid-range κατηγορίας smartphones

2 έτη πριν
Tα καλύτερα οικονομικά smartphones

Η λεγόμενη mid-range κατηγορία αποτελεί την πλέον value for money σε ό,τι αφορά τα smartphones και εδώ που τα λέμε όχι άδικα. Οι συσκευές που ανήκουν σε αυτή έχουν καταγράψει τα τελευταία χρόνια αλματώδη πρόοδο, ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά και λειτουργίες που συναντούσαμε μόνο στα high-end μοντέλα. Ικανά να προσφέρουν κορυφαίες και ολοκληρωμένες εμπειρίες χρήσης, υψηλών προδιαγραφών επιδόσεις σε κάθε τομέα και υιοθετώντας κορυφαίο στυλ και ποιότητα κατασκευής, τα mid-range smartphones μόνο απαρατήρητα δεν περνούν.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα 10 καλύτερα και στα παρουσιάζουμε!

Xiaomi Redmi Note 10

Μία συσκευή που θα σε… ξεναγήσει στον κόσμο του 5G, το Xiaomi Redmi Note 10 χαρίζει κορυφαία αίσθηση αφής χάρη στα υψηλά στάνταρ κατασκευής του. Ξεκλείδωσέ το με ένα άγγιγμα στον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που βρίσκεται στα πλάγια και απόλαυσε μια μοναδική εμπειρία θέασης χάρη στην οθόνη 6,5 ιντσών με ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης έως και 90 Hz για εξαιρετικά ομαλή κίνηση. Η Xiaomi έχει εξοπλίσει τη συσκευή με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 4 GB RAM και μπαταρία 5000 mAh, αν και αυτό που ξεχωρίζει είναι το τριπλό σύστημα κάμερας. Η κύρια έχει ανάλυση 48 MP ενώ πλαισιώνεται από αισθητήρα βάθους και φακό macro, 2 MP έκαστος.

Samsung Galaxy A52s

Το Galaxy A52s είναι μία πανίσχυρη πρόταση από τη Samsung που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο όσο απαιτητική κι αν είναι η καθημερινότητά σου. Χάρη στη 5G συνδεσιμότητά του θα σε καλύψει σε βάθος χρόνου, επιτρέποντάς σου να σερφάρεις και να streamάρεις σε κορυφαία ποιότητα και υψηλές ταχύτητες. Ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 778G και 6 GB RAM ενώ η εσωτερική μνήμη των 128 GB αυξάνεται απλά με την προσθήκη μίας microSD έως και 1 TB. Οι επιδόσεις του Galaxy A52s στο gaming είναι εκπληκτικές, αποδίδοντας άριστα ενώ η θερμοκρασία του παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, απόρροια του προηγμένου συστήματος ψύξης. Πρόσθεσε τη συγκλονιστική οθόνη Super AMOLED 6,5 ιντσών και την τετραπλή κάμερα και έκλεισες.

Motorola Defy

Ένα smartphone που θα σε ακολουθήσει παντού, το Motorola Defy φέρει πιστοποίηση IP68 όντας έτσι αδιάβροχο, ανθεκτικό στη σκόνη και ικανό να ανταπεξέλθει σε πτώσεις από ύψος έως και 1,8 μέτρων. Καθάρισέ το με σαπούνι ή απολυμαντικό για να κρατήσεις μακριά του τα μικρόβια και χρησιμοποίησέ το άφοβα ακόμα και στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να απολαμβάνεις 24/7 την υπέροχη HD+ οθόνη του, την τριπλή κάμερα (με κύρια 48 MP) και βέβαια την άρτια εμπειρία χρήσης του Android 10 (με δυνατότητα αναβάθμισης σε Android 11). Τράβα selfies γεμάτες χαμόγελα με την κάμερα πρόσοψης 8 MP και εκμεταλλεύσου την ταχεία φόρτιση 20 W για να μην περιμένεις ποτέ ξανά.

realme GT Master Edition

Λιτό αλλά εξαιρετικά κομψό, το realme GT Master Edition τραβά τα βλέμματα επάνω του και, εδώ που τα λέμε, όχι άδικα. Στην πρόσοψή του κυριαρχεί η Super AMOLED οθόνη των 6,43 ιντσών και της FHD+ ανάλυσης, καθώς καλύπτει το 91,7% της συνολικής επιφάνειας. Προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz για απόλυτα ομαλή κίνηση και ρυθμό απόκρισης αφής 360 Hz για τέλεια αίσθηση κάνοντας συν τοις άλλοις και… level up στις εμπειρίες gameplay σου. Έρχεται με τριπλή κάμερα και λειτουργίες Pro Nightscape και Street Photography για τις καλύτερες λήψεις που τράβηξες ποτέ. Ο κύριος φακός των 64 MP συνοδεύεται από macro 2 MP και υπερευρυγώνιο 8 MP και 119 μοιρών καλύπτοντας έτσι κάθε σου ανάγκη.

TCL 20L+

Προσεγμένο μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, το TCL 20+ θα παραμείνει λαμπερό και αστραφτερό όσο κι αν το χρησιμοποιείς καθημερινά. Υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η επίστρωση που κρατά μακριά γρατζουνιές και δαχτυλιές, προστατεύοντας τη συσκευή από κάθε «κίνδυνο». Η υπέροχη οθόνη 20:9 καταλαμβάνει το 91% της συνολικής επιφάνειας της πρόσοψης, χαρίζοντάς σου εκπληκτικές εικόνες χάρη στην τεχνολογία NXTVISION ενώ παράλληλα προστατεύει τα μάτια σου από τις βλαβερές εκπομπές του μπλε χρώματος (φέρει και πιστοποίηση της TUV Rheinland). Η συσκευή διαθέτει τέσσερις ικανότατες κάμερες, ισχυρό επεξεργαστή και 6 GB RAM καθώς επίσης μεγάλη μπαταρία και ταχεία φόρτιση Quick Charge 3.0.

Huawei Nova 8i

Άκρως εντυπωσιακό, τόσο από πλευράς αισθητικής, όσο και από άποψη επιδόσεων, το Huawei Nova 8i έχει τον τρόπο να ξεχωρίζει. Η μεγάλη οθόνη των 6,67 ιντσών κλέβει την παράσταση, χαρίζοντάς σου σπουδαίες εμπειρίες θέασης ό,τι κι αν κάνεις -από προβολή εικόνων και streamάρισμα βίντεο, μέχρι gaming και browsing. Με τετραπλή κάμερα που αποδίδει εξίσου καλά μέρα και νύχτα, η συσκευή προσφέρει σπουδαίες εικόνες και σταθερά βίντεο. Η δε κάμερα πρόσοψης των 16 MP με αλγόριθμο ωραιοποίησης θα σου χαρίσει selfies που θα σαρώσουν στα social δίκτυα! Κατέβασε τα apps της αρεσκείας σου από το Huawei AppGallery και εκμεταλλεύσου στο έπακρο τις αστείρευτες δυνατότητες του Nova 8i.

realme 7

Έτοιμο να απαθανατίσει τις ομορφότερες στιγμές σου, το realme 7 είναι εφοδιασμένο με τετραπλό σύστημα κάμερας. Η κύρια κάμερα των 48 MP φέρει αισθητήρα της Samsung χαρίζοντας πεντακάθαρες λήψεις, ακόμα και όταν ο φωτισμός δεν είναι ο ιδανικός. Στη διάθεσή σου βρίσκονται ακόμα υπερευρυγώνια κάμερα 8 MP, κάμερα macro και ασπρόμαυρη κάμερα πορτρέτου στα 2 MP έκαστη. Ο επεξεργαστής MediaTek Helio G95 θα σου προσφέρει σπουδαίες ταχύτητες ενώ τα 8 GB RAM θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες σου σε ό,τι αφορά το multitasking. Η μεγάλη μπαταρία των 5000 mAh, τέλος, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ξεχάσεις τον βραχνά της φόρτισης.

Samsung Galaxy A32

Με όπλο του την εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης που επιτυγχάνει, το Galaxy A32 θα σου προσφέρει μία εξαιρετικά φιλική και σβέλτη εμπειρία χρήσης. Ενσωματώνει, βλέπεις, επεξεργαστή οκτώ πυρήνων, 4 GB RAM και 5G συνδεσιμότητα για κορυφαία απόκριση και σπουδαίες ταχύτητες σε ό,τι κι αν κάνεις, τοπικά ή online. Το Android 11 πλαισιώνεται από το One UI 3.0 της Samsung το οποίο θα σου λύσει τα χέρια, μέσα από τις έξυπνες λειτουργίες και τις χρηστικές του συντομεύσεις. Η μεγάλη μπαταρία των 5000 mAh υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 15 W, τη στιγμή που η κύρια κάμερα των 48 MP διαθέτει τεχνολογία Tetra Binning για ακόμα καλύτερη ποιότητα λήψεων.