Τα πιο hot mobile games

2 έτη πριν
 mobile gaming

Αν για ‘σένα mobile gaming σημαίνει στην καλύτερη Plants vs. Zombies και στη χειρότερη… φιδάκι, σου έχουμε νέα: βρίσκεσαι δεκαετίες πίσω! Τα mobile games αποτελούν πια το πιο προσοδοφόρο είδος video games. Οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου αναπτύσσουν τους τίτλους για smartphones και tablets με ορισμένες μάλιστα να λανσάρουν μέχρι και αποκλειστικές κυκλοφορίες. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει πλέον τόσο ισχυρά που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα handhelds -για την ακρίβεια έχουν εξελιχθεί στις νέες φορητές κονσόλες.

Με franchises όπως Call of Duty και Fortnite να κάνουν θραύση στις mobile πλατφόρμες, οι ΑΑΑ επιλογές που έχουν οι gamers στα smartphones τους είναι άπλετες. Εμείς ψάξαμε εξονυχιστικά τα charts, βρήκαμε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε Android και iOS και στο προτείνουμε. Εσύ απλά βεβαιώσου πως το smartphone σου έχει αρκετή μπαταρία κι αν δεις ότι χρειάζεσαι κάτι πιο ισχυρό, μη σκας: ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι εδώ!

Genshin Impact

Αν αναζητάς ένα old school JRPG με εντυπωσιακό στόρι, βάθος στο gameplay του και έναν γιγαντιαίο κόσμο προς εξερεύνηση, το Genshin Impact «τικάρει» όλα τα κουτάκια. Θυμίζει έντονα το Breath of the Wild του Nintendo Switch και παίζεται χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις το παραμικρό. Διαθέτει έναν πανέμορφο κόσμο γεμάτο μαγεία, με τις μάχες του να μοιάζουν σαν να έχουν βγει από χορογραφία και το soundtrack του να πλαισιώνει ιδανικά τα όσα εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια σου. Φτιάξε τον χαρακτήρα σου όπως εσύ θες, και ζήσε μία επική περιπέτεια μόνος ή με παρέα.

Oxenfree

Το Oxenfree είναι ό,τι πιο κοντινό σε video game στο Stranger Things μετά το ομώνυμο παιχνίδι με έναν αστερίσκο όμως: είναι κλάσεις ανώτερο απ’ αυτό! Με vibes που παραπέμπουν στα 80s και με το μεταφυσικό στοιχείο να κάνει έντονη την παρουσία του, το Oxenfree ακολουθεί την Alex η οποία ταξιδεύει σε ένα έρημο νησί με τον αδελφό και τους φίλους της, μόνο που τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως υπολογίζει το γκρουπ -προφανώς. Ένα παιχνίδι με σπουδαίο βάθος, όπου η κάθε σου απόφαση παίζει τον ρόλο της στην εξέλιξη του στόρι.

Monument Valley 2

Η μαγεία συναντά την αρχιτεκτονική μέσα από ένα ταξίδι μητέρας και κόρης στο Monument Valley 2, το sequel του ομότιτλου πρώτου παιχνιδιού της ustwo games (το οποίο αν δεν έχεις παίξει, καλό θα ήταν να το κάνεις παρ’ αυτά). Ετοιμάσου να χαθείς σε έναν σουρεάλ κόσμο με υπέροχα χρώματα, γραφικά που παραπέμπουν σε… ASMR και μουσική που υπνωτίζει. Χαριτωμένη ιστορία, θεσπέσια αφήγηση και gameplay με σπουδαίο βάθος σε έναν τίτλο που αξίζει και το τελευταίο σεντ που θα δώσεις γι’ αυτόν.

Night in the Woods

Η Mae φεύγει από το κολλέγιο στο οποίο σπούδαζε και επιστρέφει στη γενέτειρά της, το Possum Springs και την πόλη των γονιών της για να ζήσει μια ξέγνοιαστη και χαλαρή ζωή. Ο τρόπος που ξεκινά το Night in the Woods θυμίζει περισσότερο life sim, καθώς ο παίκτης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ελέγχοντας την πρωταγωνίστρια. Στην πορεία όμως τα πράγματα παίρνουν μία ιδιαίτερη τροπή με την όλη περιπέτεια να… ξεφεύγει! Υπέροχες εικόνες, πανέμορφα χρώματα (η οθόνη της συσκευής σου θα λάμψει) και μία απολαυστική εμπειρία που θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

GWENT: The Witcher Card Game

Αν έχεις παίξει το The Witcher 3, τότε ξέρεις πολύ καλά τι είναι το Gwent. Οι περισσότεροι άλλωστε τον περισσότερο χρόνο τους στο παιχνίδι τον πέρασαν σε κάποια ταβέρνα παίζοντας το εθιστικό αυτό card game αντί να σφάζουν τέρατα με τον Geralt of Rivia! Εν πάση περιπτώσει, το Gwent στις mobile συσκευές παίζεται ακριβώς όπως στο ομώνυμο παιχνίδι στο PC. Με εντυπωσιακά εφέ που δίνουν άλλη αίσθηση σε κάθε μάχη, θα σου δώσει την ευκαιρία να τεστάρεις τις δυνάμεις και το deck σου κόντρα τόσο στην ΑΙ όσο και σε άλλους παίκτες.

Among Us

Θυμάσαι το Παλέρμο; Όχι την πόλη αλλά το παιχνίδι που συνήθιζαν να παίζουν οι παρέες; Ε, εδώ και λίγα χρόνια κυκλοφορεί και σε video game. Το περί ου ο λόγος, Among Us, είδε μάλιστα τη δημοτικότητά του να εκτοξεύεται το 2020 χάρη σε μία ιδιαίτερη αλληλουχία συμπτώσεων όμως, πίστεψέ μας, αξίζει το hype! Απλοϊκό αλλά εξωφρενικά διασκεδαστικό, θα σου χαρίσει ώρες ξέγνοιαστης ψυχαγωγίας και γέλιου με τους φίλους σου. Α, και το καλύτερο; Θα το κατεβάσεις στη συσκευή σου εντελώς δωρεάν!

GRID Autosport

Το GRID Autosport είναι πιθανότατα το καλύτερο arcade driving game που θα βρεις σε mobile συσκευές. Η σειρά άλλωστε έχει το δικό της, φανατικό κοινό, απόρροια της δυναμικής παρουσίας της στις «μεγάλες» κονσόλες και η mobile εμπειρία που προσφέρει δε διαφέρει και πολύ. Τα γραφικά του είναι τόσο εντυπωσιακά που πραγματικά θα απορείς με το κινητό σου ενώ την ίδια στιγμή ο τεράστιος όγκος περιεχομένου (πέρα από το βασικό παιχνίδι περιλαμβάνεται και όλο το DLC) θα σε κρατήσει απασχολημένο για πολύ, μα πάρα πολύ καιρό.

Rocket League Sideswipe

Το Rocket League κάνει θραύση τα τελευταία έξι χρόνια όπου κι αν έχει εμφανιστεί: κονσόλες, PC, Twitch, YouTube, παντού! Ως εκ τούτου οι mobile συσκευές δε γινόταν να μείνουν εκτός νυμφώνος και η Psyonix βρήκε τον τρόπο να προσφέρει έτσι κάτι ελαφρώς διαφορετικό. Το Rocket League Sideswipe μεταφέρει το δημοφιλές ποδόσφαιρο σάλας με τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα στις δύο διαστάσεις, τοποθετώντας όμως τα τέρματα ψηλά. Τα αυτοκίνητα πλέον ουσιαστικά… ίπτανται και η όλη εμπειρία, αν και αρκετά διαφοροποιημένη από αυτή του βασικού παιχνιδιού, παραμένει εξίσου διασκεδαστική αλλά και απαιτητική. Δε χάνεται.

Retro Goal

Για όλους εκείνους τους νοσταλγούς του παρελθόντος, το Retro Goal είναι το sports game των ονείρων τους! Με γραφικά που παραπέμπουν στη «χρυσή» εποχή των 16-bit συστημάτων και χειρισμό που έχει επανασχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των smartphones, θα σε μεταφέρει μεμιάς στο παιδικό σου δωμάτιο. Στην ουσία μιλάμε για ένα βελτιωμένο… FIFA 95 που θα σου δώσει την ευκαιρία να φτιάξεις και να αναβαθμίσεις την ομάδα σου, προκειμένου να φορτώσεις με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Θα το ξεκινήσεις μάλιστα δωρεάν προκειμένου να βεβαιωθείς ότι σου αρέσει πριν ξεκλειδώσεις την πλήρη έκδοσή του.

League of Legends: Wild Rift

Το ενδιαφέρον του κοινού για το League of Legends «χτυπάει» κόκκινο μετά και τη βασισμένη σε αυτό σειρά κινουμένων σχεδίων του Netflix, Arcane, οπότε μιλάμε για την ιδανική εποχή για να ξεκινήσεις το βραβευμένο League of Legends: Wild Rift σε iOS και Android. Αν τόσα χρόνια ζούσες σε σπήλαιο, να σου πούμε ότι πρόκειται για ένα MOBA παιχνίδι όπου δύο ομάδες των πέντε προσπαθούν να καταστρέψουν η μία τη βάση της άλλης. Επίλεξε τον ήρωά σου μέσα από δεκάδες διαφορετικούς, αναβάθμισε τις ικανότητες και τον εξοπλισμό του και παίξε όσο άνετα θα έπαιζες και στο PC σου!