Αυτό το Πάσχα το νέο σου MacBook Air σε περιμένει στον ΓΕΡΜΑΝΟ!

1 έτος πριν
APPLE MacBook Air

Αν η αγορά ενός καινούριου MacBook Air ήταν στα σχέδιά σου, τότε με τις προσφορές του ΓΕΡΜΑΝΟΥ να είσαι σίγουρος πως… θα κάνεις Πάσχα! Αρχικά, θα κάνεις τις αγορές σου με όφελος έως και €150 και εξόφληση έως και σε 48 άτοκες δόσεις. Αν μάλιστα βιαστείς και κάνεις δικό σου το MacBook Air των ονείρων σου έως και τις 30 Απριλίου, θα το πάρεις και με δωρεάν εγγύηση τεσσάρων ετών για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε βάθος χρόνου ενώ αν είσαι πραγματικά σβέλτος και ολοκληρώσεις την αγορά σου έως τις 17 Απριλίου, θα έχεις επιπλέον 10% €πιστροφή με πιστωτικές ή 5% με χρεωστικές κάρτες Eurobank που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Όχι κι άσχημα, έτσι;

Ναι αλλά γιατί MacBook Air;

Η συγκυρία είναι τέλεια, δε χωράει αμφιβολία ως προς αυτό. Τι είναι εκείνο που κάνει ωστόσο το MacBook Air μοναδικό; Για ποιον λόγο η συγκεκριμένη πρόταση της APPLE είναι αυτή που αφήνει έτη φωτός πίσω της κάθε ανταγωνιστική λύση προβάλλοντας ως η ιδανική περίπτωση για κάθε δημιουργικό επαγγελματία, ανήσυχο πνεύμα, ευέλικτο entrepreneur και γεμάτο όνειρα φοιτητή; Οι λόγοι δεν είναι ένας αλλά πολλοί και θα τους δούμε αναλυτικά.

Το MacBook Air με τσιπ M2, το μοντέλο που αφορά η προσφορά του ΓΕΡΜΑΝΟΥ και στο οποίο θα εστιάσουμε, έρχεται κατ’ αρχάς με νέο σχεδιασμό. Χωρίς να χάνει τον χαρακτηριστικό αέρα της σειράς MacBook Air, το εν λόγω φορητό διαθέτει σώμα από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο που του προσδίδει κορυφαία ανθεκτικότητα και premium αίσθηση, χωρίς όμως να το καθιστά απαγορευτικά βαρύ. Για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, το προφίλ του είναι μόλις 1,13 εκατ. ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1,24 κιλά.

Η APPLE βάζει χρώμα στην καθημερινότητά σου λανσάροντας το νέο MacBook Air σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα έτσι ώστε να βρεις εκείνο που σου ταιριάζει περισσότερο. Εμείς ξεχωρίζουμε το Space Grey (εδώ στην έκδοση MLXW3ZE με SSD 256 GB και κάρτα γραφικών 8C) και το Starlight (εδώ στην έκδοση MLY23ZE με SSD 512 GB και κάρτα γραφικών 10C) όμως η τελική επιλογή είναι δική σου και εξαρτάται από το γούστο (ως προς το φινίρισμα) και τις ανάγκες σου (ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά). Σημείωσε ότι το MacBook Air σου θα συνοδεύεται από καλώδιο φόρτισης MagSafe στο ίδιο χρώμα με αυτό!

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις ανοίγοντας πλέον το ολοκαίνουριο MacBook Air είναι η εκκωφαντική… ησυχία η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποτελεσματικότητα του τσιπ M2 το οποίο θα σου χαρίσει εκπληκτικές επιδόσεις δίχως την ανάγκη ανεμιστήρα -και αυτό, να ξέρεις, ισχύει ακόμα και στις πλέον απαιτητικές διεργασίες. Το νέο MacBook Air είναι έως και 1,4 φορές ταχύτερο από τον προκάτοχό του (με τσιπ M1) και 15 φορές από το αντίστοιχο μοντέλο με επεξεργαστή Intel. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής δεν τα βρίσκει σκούρα πουθενά, ενώ με την κάρτα γραφικών να έχει έως και 10 πυρήνες, να είσαι σίγουρος ότι θα εναλλάσσεσαι μεταξύ βίντεο ProRes 4K και 8K στο φτερό.

Το MacBook Air είναι σε θέση να κάνει όλα τα παραπάνω όπου κι αν βρίσκεσαι -στο σπίτι, το γραφείο ή οπουδήποτε… ενδιάμεσα! Θυμάσαι που σου μιλήσαμε για την αποδοτικότητά του; Ε, σε αυτή περιλαμβάνεται και η αυτονομία του που χάρη σε έναν συνδυασμό χωρητικότητας μπαταρίας και διαχείρισης πόρων μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 18 ώρες -ώστε να εστιάσεις αποκλειστικά στην διοχέτευση της δημιουργικότητάς σου και όχι την εύρεση της κοντινότερης πηγής ενέργειας (κι όταν βρεις αυτή την τελευταία, η μαγνητική θύρα MagSafe κάνει τη φόρτιση πιο ασφαλή από ποτέ).

Η οθόνη του MacBook Air είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα δυνατότερα σημεία του και θα καταλάβεις αμέσως τον λόγο. Στις 13,6 ίντσες, πρόκειται για μία Liquid Retina που υποστηρίζει έως και ένα δισεκατομμύριο χρώματα. Διαθέτει φωτεινότητα 500 nits, χρωματικό χώρο P3 και τεχνολογία True Tone, αποτυπώνοντας έτσι κάθε απόχρωση με ασυναγώνιστο ρεαλισμό σε απόλυτα φυσικούς τόνους, είτε χαζεύεις τις φωτογραφίες από τις διακοπές, είτε εργάζεσαι στο επόμενο πρότζεκτ σου, είτε απλά bingeάρεις την τελευταία σεζόν του Έτερος Εγώ. Η APPLE αναφέρει πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη και φωτεινότερη οθόνη που υπήρξε ποτέ σε MacBook Air και έχει απόλυτο δίκιο.

Για τους λάτρεις του work from home anywhere, υπάρχει κάμερα FaceTime HD που μεταδίδει εικόνα στα 1080p και αποδίδει εξαιρετικά ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού καθώς επίσης και διάταξη τριών μικροφώνων που πλαισιώνεται από προηγμένους αλγορίθμους που φιλτράρουν τους ανεπιθύμητους θορύβους περιβάλλοντος. Αν σε αυτά προσθέσεις το σύστημα τεσσάρων ηχείων (δύο tweeters, ισάριθμα woofers) και την τεχνολογία χωρικού ήχου Spatial Audio με υποστήριξη Dolby Atmos, τότε έχεις το απόλυτο εργαλείο για άνετες και παραγωγικές κλήσεις και τηλεδιασκέψεις.

Η πληκτρολόγηση είναι πιθανότατα ένα από τα απολαυστικότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο MacBook Air. Το Magic Keyboard πλέον διαθέτει μία σειρά πλήκτρων Function πλήρους ύψους και μεγέθους, χάρη στην οποία θα έχεις άμεση πρόσβαση σε εργαλεία ελέγχου (αυξομείωση έντασης ήχου, σίγαση μικροφώνου, φωτεινότητα κ.α.) και συντομεύσεις. Το δε πλήκτρο ενεργοποίησης ενσωματώνει Touch ID, για ξεκλείδωμα του Mac στη στιγμή με ένα σου άγγιγμα και ασφαλή ταυτοποίηση για αγορές (βλ. Apple Pay ή Apple TV φερ’ ειπείν) και προσπέλαση κλειδωμένων εγγράφων. Το εύχρηστο πληκτρολόγιο συνοδεύεται από trackpad Force Touch μεγάλου μεγέθους για άνετο έλεγχο με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Πέραν της MagSafe που αναφέραμε νωρίτερα, το MacBook Air δεν έχει πολλές θύρες: λίγες και καλές. Συγκεκριμένα έρχεται με υποδοχή 3,5 χιλ. για ακουστικά, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσεις το headset της αρεσκείας σου, καθώς και δύο πανίσχυρες θύρες USB 4 Thunderbolt για τη σύνδεση κάθε αξεσουάρ και περιφερειακού, ακόμα και οθόνης 6K! Αν πάλι είσαι φαν των ασύρματων τεχνολογιών (δε σε αδικούμε), θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος αφού υποστηρίζονται τόσο Bluetooth 5.0, όσο και δικτύωση Wi-Fi 6 (802.11ax). Στην περίπτωση μάλιστα που διαθέτεις και άλλες συσκευές APPLE, τότε θα διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι τις αστείρευτες δυνατότητες του οικοσυστήματος της εταιρείας, πραγματοποιώντας π.χ. κλήσεις όχι από το iPhone αλλά από το Mac σου, χρησιμοποιώντας το iPad ως δεύτερη οθόνη για αυξημένη παραγωγικότητα και ξεκλειδώνοντας το σύστημά σου μέσα από το Apple Watch σου!

Το νέο MacBook Air με τσιπ M2 είναι εδώ και έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Με όφελος €150, δωρεάν εγγύηση τεσσάρων ετών και έως και 10% επιπλέον €πιστροφή, ένα είναι το σίγουρο: στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα κάνεις… Ανάσταση!