Back to School με τα καλύτερα smartphones για την περίσταση!

7 μήνες πριν
student holds smartphone looking astonished

Η επιστροφή στα θρανία και το πανεπιστήμιο πλησιάζει και η χρήση του κατάλληλου smartphone μπορεί να κάνει τη μετάβαση από τις καλοκαιρινές διακοπές πιο ομαλή. Άλλωστε τα smartphones έχουν γίνει απαραίτητο εργαλείο για μαθητές και φοιτητές, παρέχοντας μια σειρά από οφέλη. Με λειτουργίες όπως ημερολόγια, υπενθυμίσεις και εφαρμογές σημειώσεων, οι φοιτητές μπορούν εύκολα να παρακολουθούν το πρόγραμμα και τις εργασίες τους. Αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να παρακολουθούν το φόρτο εργασίας τους και να αποφεύγουν να χάνουν σημαντικές προθεσμίες.

Επιπλέον, τα smartphones παρέχουν στους μαθητές εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες. Με τη δυνατότητα αναζήτησης στο διαδίκτυο και πρόσβασης σε εκπαιδευτικούς πόρους, οι μαθητές μπορούν να βρίσκουν γρήγορα απαντήσεις στις ερωτήσεις τους και να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν εργάζονται σε εργασίες ή κατά τη μελέτη τους για εξετάσεις.

Μεταξύ άλλων, τα smartphones προσφέρουν μια σειρά από εργαλεία επικοινωνίας (αποστολή μηνυμάτων, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, βιντεοκλήσεις και άλλα) που μπορούν να βοηθήσουν στο να παραμένεις online, να συνεργάζεσαι εύκολα σε ομαδικές εργασίες και να ζητάς άμεσα βοήθεια όταν χρειάζεται.

Μπορεί η διαδικασία επιλογής ενός smartphone να σου φαίνεται δύσκολη εξαιτίας των πολλών διαθέσιμων μοντέλων, όμως θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να διαθέσεις ένα μεγάλο budget για τα παραπάνω. Για το λόγο αυτό, ξεχωρίσαμε για πολύ συγκεκριμένους λόγους τέσσερα value-for-money μοντέλα, που προσφέρουν αξιόλογα χαρακτηριστικά χωρίς να χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη. Έλα να τα δούμε.

TCL 403 Prime

Το TCL 403 Prime ξεχωρίζει για τη μεγάλη και ευκρινή οθόνη των 6 ιντσών με τον… κινηματογραφικό λόγο διαστάσεων 18:9. Διαθέτει δύο λειτουργίες φροντίδας ματιών που κάνουν δραστηριότητες όπως την ανάγνωση βιβλίων και το streamάρισμα περιεχομένου πολύ πιο ξεκούραστες, αλλάζοντας την υφή της και μειώνοντας τις εκπομπές μπλε ακτινοβολίας. Ο αποθηκευτικός χώρος των 32 GB φτάνει και περισσεύει για κάθε λογής αρχεία και εφαρμογές κι ακόμα κι αν γεμίσει, η δυνατότητα προσθήκης κάρτας microSD με χωρητικότητα έως 512 GB θα σώσει την κατάσταση. Τα 2 GB RAM κάνουν το multitasking πανεύκολη υπόθεση ενώ η μπαταρία των 3000 mAh είναι ό,τι πρέπει για τυπική, καθημερινή χρήση, αφού προσφέρει έως και επτά ώρες streaming βίντεο ή 48 ώρες αναπαραγωγής μουσικής.

Η υβριδική κάμερα 2-σε-1 είναι ανάλυσης 8 MP αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως macro, επιτρέποντας στο παιδί να εξαντλήσει τη δημιουργικότητά του. Το HDR mode αιχμαλωτίζει περισσότερο φως όντας ιδανικό για καταστάσεις χαμηλού φωτισμού ενώ η κάμερα πρόσοψης των 2 MP αποδίδει όπως μία των 5 MP. Το TCL 403 Prime τρέχει Android 12 Go, την πιο ελαφριά και πιο πρόσφατη έκδοση του γνωστού συστήματος, για αυξημένη απόκριση χωρίς παραχωρήσεις στην ασφάλεια ή τη λειτουργικότητα. Θα το βρεις σε μαύρο και μωβ.

XIAOMI Redmi A2

Με γουστόζικο και συμπαγές design και άρτια χαρακτηριστικά, το XIAOMI Redmi A2 έρχεται σε μπλε, πράσινο και μαύρο και είναι ανθεκτικό και πανεύκολο στη χρήση. Τρέχει, βλέπεις, Android 12 Go έτσι ώστε οι εφαρμογές να ανοίγουν στη στιγμή και να αποδίδει καλύτερα κατά το multitasking, δίχως όμως να στερείται λειτουργιών προστασίας ιδιωτικού απορρήτου, γονικού ελέγχου και γενικώς ασφαλείας.

Επιπροσθέτως, η XIAOMI το έχει υποβάλλει σε μία σειρά εξαντλητικών δοκιμών που περιλαμβάνουν 500.000 πατήματα πλήκτρων, 10.000 συνδέσεις καλωδίων και 28.000 πτώσεις από μικρό ύψος, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα αντέξει την απαιτητική μαθητική καθημερινότητα. Η οθόνη των 6,52 ιντσών είναι τέλεια για ανάγνωση, streaming και παιχνίδι, διαθέτοντας λεπτό πλαίσιο και HD+ ανάλυση. Η δε μπαταρία των 5000 mAh έχει εκπληκτικές αντοχές (626 ώρες σε λειτουργία standby, 19 ώρες αναπαραγωγής βίντεο) ενώ όταν έρθει η ώρα της φόρτισης, η τεχνολογία των 10 W εξασφαλίζει ότι θα ολοκληρωθεί σε χρόνο μηδέν! Το XIAOMI Redmi A2 είναι εξοπλισμένο με διπλή κάμερα, κύριου αισθητήρα 8 MP, η οποία μάλιστα πλαισιώνεται από έξυπνους αλγορίθμους καθώς επίσης και λειτουργίες πορτρέτων, time-lapse και HDR για μοναδικά αποτελέσματα. Η συσκευή έχει 3 GB RAM και 64 GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ δέχεται κάρτες microSD έως 1 TB.

SAMSUNG Galaxy A14 5G

Το SAMSUNG Galaxy A14 5G έρχεται σε μαύρο, ασημί και πράσινο με λειτουργίες και χαρακτηριστικά που θα περίμενε να συναντήσει κανείς σε συσκευή ανώτερης κατηγορίας. Θυμίζουμε πως πρόκειται για budget πρόταση που εύκολα θα την περνούσες για mid-range. Γιατί το λέμε αυτό; Πρωτίστως διότι ενσωματώνει μία φοβερή και τρομερή οθόνη Infinity-V η οποία χαρίζει ζωηρά και ρεαλιστικά χρώματα σε FHD+ ανάλυση για μοναδικές εμπειρίες θέασης. Στο εσωτερικό του, το Galaxy A14 5G κρύβει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή για σούπερ επιδόσεις, κάτι που ενισχύεται και από την τεχνολογία RAM Plus (που αυξάνει τα έτσι κι αλλιώς αρκετά 4 GB μνήμης RAM) όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Η δε 5G συνδεσιμότητα καθιστά δυνατή την εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων της πιο πρόσφατης γενιάς δικτύων κινητής για κορυφαίες ταχύτητες σύνδεσης, gaming δίχως lag και streaming σε άριστη ποιότητα.

Ο τομέας της φωτογραφίας και του βίντεο είναι εκεί που η πρόταση της SAMSUNG δείχνει την αξία της. Έρχεται με σύστημα τριών καμερών που αποτελείται από κύρια 50 MP (f/1,8), κάμερα βάθους 2 MP και κάμερα macro 2 MP για πλήρη ευελιξία ως προς την αιχμαλώτιση στιγμών της καθημερινότητας. Στην πρόσοψη υπάρχει κάμερα 13 MP για selfies γεμάτες χαμόγελα και φωτεινές βιντεοκλήσεις. Στα παραπάνω πρόσθεσε τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στο πλήκτρο ενεργοποίησης και το One UI που πλαισιώνει το Android και έχεις το πλέον πλήρες πακέτο.

REALME C53

Το REALME C53 έχει τον τρόπο να ξεχωρίζει. Θες λόγω του εντυπωσιακού σχεδιασμού του; Θες λόγω των δύο επιβλητικών χρωμάτων (μαύρο, χρυσό) στα οποία κυκλοφορεί; Θες λόγω των όσων μπορεί να κάνει; Εμείς θα λέγαμε ότι πρόκειται για έναν συνδυασμό των ανωτέρω, διότι ναι μεν κλέβει την παράσταση από την πρώτη ματιά, όμως δικαιώνει απόλυτα και τις προσδοκίες. Είναι εξοπλισμένο με μία απίθανη κάμερα 50 MP, την καλύτερη στην κατηγορία του, με 3x zoom αισθητήρα, νυχτερινή λειτουργία και έξυπνα φίλτρα που θα κάνουν κάθε φωτογραφία ή βίντεο μοναδικά. Τα 6 GB RAM μπορούν να διπλασιαστούν χάρη στην τεχνολογία Dynamic RAM ενώ τα 128 GB αποθηκευτικού χώρου φτάνουν και περισσεύουν για κάθε ανάγκη. Η μπαταρία των 5000 mAh αντέχει στη χρήση ενώ υπάρχει τεχνολογία ταχείας φόρτισης 33W που κάνει την αναμονή παρελθόν. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής θα τρέξει χωρίς πρόβλημα ακόμα και τα πιο απαιτητικά apps και video games ενώ, τέλος, η οθόνη των 6,72 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης έως 90 Hz προσφέρει μία απόλυτα ομαλή και ξεκούραστη εμπειρία χρήσης, ό,τι κι αν κάνει το παιδί, από browsing, μέχρι streaming.

Για smartphones ένας είναι ο προορισμός

Ελπίζουμε τα παραπάνω να σε βοήθησαν να διαμορφώσεις την άποψή σου. Αν παρόλα αυτά θέλεις να δεις περισσότερα, μπορείς να επισκεφθείς ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και να αφήσεις το εξειδικευμένο προσωπικό μας να σε καθοδηγήσει στην ιδανική επιλογή. Κάνε την αγορά σου εξοφλώντας την με άτοκες δόσεις και κέρδισε πόντους χρησιμοποιώντας το G App στο κινητό σου!