Black Friday & gaming: Σου φτιάχνουμε τη λίστα σου

2 έτη πριν

Διανύουμε ημέρες Black Friday και ο καλός ο gamer γνωρίζει πως πρόκειται για την ιδανική περίοδο για τα ψώνια του! Χωρίς υπερβολή, με τη σωστή προσέγγιση, οι προσφορές της Black Friday πλέον είναι αρκετές για να επιτρέψουν ακόμα και στους πλέον απαιτητικούς να προμηθευτούν το hardware και τα αξεσουάρ που χρειάζονται και να γεμίσουν τη βιβλιοθήκη τίτλων τους με παιχνίδια που θα τους κρατήσουν συντροφιά για ένα ολόκληρο έτος -μέχρι… του χρόνου τέτοια εποχή!

Έλα να δούμε όσα πρέπει να γνωρίζεις προκειμένου να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τα deals των ημερών και να απολαύσεις ό,τι καλύτερο έχει να σου προσφέρει το gaming!

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τηλεόραση;

Ας αρχίσουμε δυναμικά: κεφάλαιο «τηλεόραση». Είσαι σίγουρος ότι η smart TV που διαθέτεις αρκεί για να σου επιτρέψει να χαρείς χωρίς παραχωρήσεις τις δυνατότητες των συστημάτων νέας γενιάς; Οι τηλεοράσεις αποτελούν μία από τις κατηγορίες που έχουν την τιμητική τους κατά τη Black Friday και ως εκ τούτου, η τελευταία συνιστά μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνεις το μεγάλο βήμα και να αλλάξεις το μοντέλο που διαθέτεις. Το καλό εδώ είναι πως δε θα χρειαστεί να ξοδέψεις εξωφρενικά μεγάλο ποσό αφού μία καλή πρόταση από περυσινή σειρά θα σε καλύψει στο έπακρο. Δώσε βάση στη συνδεσιμότητα (φρόντισε να υπάρχουν αρκετές HDMI, κατά προτίμηση 2.0b ή 2.1) και φρόντισε το μοντέλο στο οποίο θα καταλήξεις να έχει Game mode.

Ανανέωσε τις συνδρομές σου

Οι συνδρομές έχουν έρθει για να μείνουν και εδώ που τα λέμε, συνθέτουν έναν εξαιρετικά αποδοτικό τρόπο να έχεις ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα τίτλων. Δεν έχει σημασία ποια υπηρεσία προτιμάς. Είτε πρόκειται για το PS Plus, είτε για το Xbox Live/Game Pass, είτε για το Nintendo Switch Online, ένα είναι το σίγουρο: όταν τελειώσει η συνδρομή σου, κατά 99% θα την ανανεώσεις. Γιατί λοιπόν να περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή και να την πληρώσεις «χρυσή» όταν μπορείς απλά να την επεκτείνεις κατά τη Black Friday σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή; Μην το αναβάλεις λοιπόν και εκμεταλλεύσου τυχόν προσφορές που θα εντοπίσεις. Θυμήσου να διαιρέσεις διά 12 για να υπολογίσεις πόσο θα πληρώνεις ανά μήνα!

Πάρε αυτό το έξτρα χειριστήριο που ήθελες

Το είχες βάλει στη λίστα σου μήνες τώρα. Αρκετές φορές κατά το παρελθόν μάλιστα με κάποιο… μαγικό τρόπο βρέθηκε ακόμα και στο καλάθι σου, όμως τελευταία στιγμή, κάτι σε απέτρεπε από το να ολοκληρώσεις την παραγγελία. Πόσο δίκιο είχες… Το χειριστήριο που «ζαχάρωνες» όλον αυτόν τον καιρό, είναι πια σε προσφορά. Εντάξει, μπορεί να μην είναι το ίδιο, είναι όμως κάποιο παρεμφερές. Το ζήτημα είναι ότι πλέον θα είσαι σε θέση να προσκαλείς τους κολλητούς σου σπίτι ώστε να παίξετε τα παιχνίδια που προτιμάτε, από FIFA και NBA 2K μέχρι Overcooked 2 και It Takes Two, χωρίς εκείνοι να πρέπει να φέρουν μαζί το δικό τους χειριστήριο. Μην το σκέφτεσαι: θα τα βγάλει τα λεφτά του ασυζητητί.

Στόκαρε παιχνίδια άφοβα

Ο γενικός κανόνας λέει πως δεν πρέπει να αγοράζεις σωρηδόν παιχνίδια, ιδίως όταν γνωρίζεις πολύ καλά πως έχεις ήδη στην κατοχή σου κάμποσα που περιμένουν τη σειρά τους. Ε, στη Black Friday δεν ισχύει! Μιλάμε για την περίοδο του χρόνο που -μαζί με τα Χριστούγεννα- τα video games είναι φθηνότερα από ποτέ, οπότε κάθε αγορά δικαιολογείται. Βρες τους τίτλους που θες να παίξεις περισσότερο, κάνε την έρευνα αγοράς σου, βεβαιώσου πως δεν τους έχεις ήδη στη συλλογή σου (ω ναι, μην την πατήσεις σαν πρωτάρης…) και όρμα τους! Με τις διακοπές των εορτών να πλησιάζουν, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως όλο και κάπου θα βρεις τον χρόνο για να απολαύσεις το… loot σου!

Ψάξε για παλιότερες κυκλοφορίες video games

Συμβουλή για προχωρημένους τώρα: όσον αφορά στα video games, θα σου προτείναμε αντί να τρέξεις να αγοράσεις τίτλους που κυκλοφόρησαν πρόσφατα (τουτέστιν πριν λίγους μήνες), να ξεσκονίσεις τις λίστες σου ψάχνοντας να βρεις παλιότερα παιχνίδια που ακόμα «χρωστάς» να παίξεις. Ρίξε μια ματιά στα καταστήματα και το πιθανότερο είναι πως τα περισσότερα απ’ αυτά θα προσφέρονται σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές. Bingo! Μόλις έκανες την τύχη σου. Γέμισε τη βιβλιοθήκη σου με τίτλους που παίζονται άνετα σήμερα και άφησε τις κυκλοφορίες του 2021 για αργότερα. Δαπανώντας το ίδιο ποσό θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις δικά σου ακόμα περισσότερα παιχνίδια, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του ευρώ που θα δώσεις.

Πες «ναι» στα δωρεάν παιχνίδια

Γιατί όμως να πρέπει σώνει και ντε να πληρώσεις τα παιχνίδια που θα πάρεις φέτος τη Black Friday; Αρκετά είναι τα καταστήματα και οι πλατφόρμες που ένεκα των ημερών αποφασίζουν να κάνουν τα δικά τους… δωράκια στο καταναλωτικό κοινό, προσφέροντας εντελώς δωρεάν επιλεγμένους τίτλους. Μην αμελήσεις να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για τους «συνήθεις υπόπτους» στα PC -Steam, Epic Games Store, Origin, Ubisoft Store. Μην περιμένεις ΑΑΑ περυσινές παραγωγές αλλά αυτό δε θα πρέπει να σε αποθαρρύνει -σε τελική ανάλυση, δωρεάν προσφέρονται! Έχε στον νου σου απλά πως τέτοιες ευκαιρίες διαρκούν ελάχιστα (συνήθως από ανήμερα τη Black Friday μέχρι και τη Δευτέρα), γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι σβέλτος.

Ήρθε η ώρα των αξεσουάρ

Αναφερθήκαμε πιο πάνω στο δεύτερο χειριστήριο που σκεφτόσουν να κάνεις δικό σου καιρό τώρα, όμως η Black Friday αποτελεί μια ιδανική περίοδο να εξοπλιστείς με τα κατάλληλα αξεσουάρ γενικότερα. Από τη gaming καρέκλα που θα δώσει άλλη αίσθηση στο PC gaming και το headset που θα σου εξασφαλίσει καθαρές συνομιλίες σε chats και streams, μέχρι τη θήκη μεταφοράς του Switch και τα αντιολισθητικά καλύμματα για τους αναλογικούς μοχλούς του χειριστηρίου σου. Ό,τι αξεσουάρ κι αν περιλαμβάνει η λίστα σου, το πιθανότερο είναι πως αυτές τις μέρες θα το βρεις σε χαμηλότερη τιμή, οπότε μη χάσεις την ευκαιρία. Σε τελική ανάλυση, αν δεν το πάρεις και τώρα, πότε θα το κάνεις;