Black Friday: Το laptop που έψαχνες, σε περιμένει στον ΓΕΡΜΑΝΟ!

1 έτος πριν
Black Friday laptop

Το Black Friday και οι τρομερές προσφορές ήρθαν στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στο germanos.gr, με τα laptops να… φοράνε τα καλά τους. Για σχολή ή καθημερινότητα, για παιχνίδι ή εργασία – μήπως για όλα μαζί; Τα laptops που συμμετέχουν στην περίοδο του Black Friday καλύπτουν κάθε μέτωπο και είναι βέβαιο πως θα βρεις αυτό που θα σου κάνει «κλικ».

Μάλιστα, ορισμένα μοντέλα θα τα βρεις αποκλειστικά στον ΓΕΡΜΑΝΟ! Για να προετοιμαστείς κατάλληλα, παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε διάφορα μοντέλα για πολλούς σκοπούς, ώστε να καταλήξεις σε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου.

Κάλυψε τις καθημερινές σου ανάγκες με Intel Core i3 laptops, από 389€!

Ένα τεράστιο μέρος εκείνων που χρησιμοποιούν laptop, κάνουν απλές και καθημερινές δουλειές σε αυτό, όπως σερφάρισμα στο ίντερνετ, χρήση ελαφριών εφαρμογών ή κάποιων εφαρμογών γραφείου (π.χ. Microsoft Office). Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν είναι απαραίτητο να «ξετινάξεις» τον κουμπαρά σου και μπορείς να καλυφθείς με προσιτές επιλογές.

Μια πρώτη λύση είναι το HP 15s-fq2006nv, ένα laptop 15.6” με κλασικό σχεδιασμό και όλα όσα χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση. Γρήγορη μονάδα αποθήκευσης SSD 256GB που βοηθάει όλο το σύστημα να τρέχει απροβλημάτιστα, μεγάλη οθόνη για να βλέπεις βίντεο ή να γράφεις κείμενα και επεξεργαστής Intel Core i3-1115G4 που υπόσχεται ταχύτητα και αξιοπιστία.

Η σειρά LENOVO IdeaPad 3 προσφέρει λύσεις είτε στις 14” είτε στις 15.6”, κρατώντας ως σταθερό στοιχείο τον επεξεργαστή Intel Core i3 και έναν SSD (128GB ή 256GB) για υψηλές ταχύτητες. Ένα laptop 14” είναι πολύ πιο φορητό και μικρό σε μέγεθος από ένα 15.6”, ακόμη κι αν η διαφορά φαίνεται μικρή στα νούμερα. Έτσι, θα μπορούσε κάλλιστα να συνοδεύει φοιτητές ή γενικώς, άτομα που μετακινούνται συχνά με τον υπολογιστή και η μεγαλύτερη οθόνη δεν τους είναι απαραίτητη.

Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι το ACER Aspire 3 A315, το οποίο μάλιστα θα βρεις αποκλειστικά στον ΓΕΡΜΑΝΟ. Έρχεται με μεγάλο SSD 512GB για να αποθηκεύεις πλήθος αρχείων, μεγάλη οθόνη 15.6” και έναν συνδυασμό Intel Core i3 με 8GB RAM για υψηλές ταχύτητες σε όσα κάνεις καθημερινά. Προσφέρει πολλές θύρες για να συνδέεις τον εξοπλισμό σου άνετα, κάνοντάς το ευέλικτο και ιδανικό σε διάφορα σενάρια.

Εξαιρετικές επιλογές με ισχυρό AMD Ryzen 5, από 489€!

Ανεβαίνοντας μία κατηγορία, βρίσκουμε τα laptops με επεξεργαστή AMD Ryzen 5, τον «εγκέφαλο» που τους χαρίζει αυξημένες επιδόσεις κι ανοίγει νέα μονοπάτια.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το HP 15s-eq1012nv, ένα κλασικού σχεδιασμού laptop που διαχειρίζεται εύκολα τις καθημερινές εργασίες αλλά και λίγο πιο απαιτητικές εφαρμογές, χάρη στον AMD Ryzen 5 που βρίσκεται στον κορμό του. Επιπλέον, με 8GB RAM και 512GB SSD απολαμβάνει αφενός υψηλές ταχύτητες, αφετέρου διαθέτει αρκετό χώρο για αρχεία κάθε είδους που μπορεί να χρειάζεσαι μόνιμα στον δίσκο.

Κάτι πιο παραδοσιακό, το Lenovo IdeaPad 3 στις 15.6” είναι μια εξίσου συμφέρουσα επιλογή, διατηρώντας το βάρος χαμηλά παρά τη μεγάλη οθόνη και στηρίζοντας το σύστημά του σε έναν AMD Ryzen 5, 8GB RAM και 512GB SSD. Με διπλά ηχεία Dolby Audio και απολαυστική οθόνη, μπορείς να εργάζεσαι τόσο άνετα όσο μπορείς και να παρακολουθείς ταινίες ή να παίζεις κάποιο παιχνίδι.

Και σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει κάτι μοναδικό: το ACER Aspire 5 A515 που θα βρεις μόνο στον ΓERMANO. Όλα όσα περιμένεις, βρίσκονται εδώ: ισχυρός AMD Ryzen 5, 8GB γρήγορης μνήμης RAM, 512GB SSD για άπλετο χώρο και υψηλές ταχύτητες. Όλα αυτά σε ένα laptop με πλούσια επιλογή σε θύρες, χαμηλό βάρος και άνετο πληκτρολόγιο, μπορεί να γίνει βασικός υπολογιστής για εργασίες γραφείου ή μια πολύ καλή επιλογή για μαθητές και φοιτητές.

Αντίστοιχα, αν αναζητείς μια παρόμοια πρόταση αλλά με Intel Core i5, τότε το ACER Extensa EX215 είναι αυτό που ψάχνεις – και θα βρεις αποκλειστικά στον ΓΕΡΜΑΝΟ. Εκλεπτυσμένο σασί με στιβαρό μηχανισμό στήριξης οθόνης και επιβλητικό μαύρο χρώμα, συνεπάγονται ένα laptop 15.6” ιδανικό για χρήση γραφείου ή παρόμοιες εργασίες. Έρχεται με 8GB RAM και 512GB SSD για να ολοκληρώσει ένα πακέτο που αξίζει το βλέμμα σου.

Gaming laptops για… σοβαρό παιχνίδι, από 969€!

Το παιχνίδι δε σταματάει ποτέ και τα HP Victus το αποδεικνύουν περίτρανα. Αρχικά, το HP Victus 15.6” διατίθεται σε τρεις συνδυασμούς: AMD Ryzen 5/8GB RAM, AMD Ryzen 7/16GB RAM και Intel Core i7/16GB RAM. Και στις τρεις περιπτώσεις, τα laptops έρχονται με 512GB PCIe NVMe SSD και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB. Με λίγα λόγια, έκαστο μπορεί να υποστηρίξει πλήθος παιχνιδιών με άνεση κι αν προτιμήσεις ένα από τα δύο κορυφαία μοντέλα, τότε εύκολα μπορείς να κάνεις ακόμη και επεξεργασία βίντεο απροβλημάτιστα.

Ύστερα, υπάρχει η πρόταση του LENOVO IdeaPad Gaming 3, ενός laptop 15.6” με AMD Ryzen 5, 8GB RAM, 256GB SSD και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 1650 4GB. Άνετου μεγέθους φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, μεγάλη οθόνη, αξιόπιστες επιδόσεις για πολλά παιχνίδια κι άψογη αυτονομία μπαταρίας για την κατηγορία του, το κάνουν μια δελεαστική επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν εργασία και παιχνίδι σε ένα μηχάνημα.

Για ακόμη πιο… βαριές καταστάσεις, τα HP Victus 16 ανεβάζουν τον πήχη. Έρχονται σε εκδόσεις AMD Ryzen 7/16GB RAM/1TB SSD και Intel Core i7/16GB RAM/512GB SSD, με κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3060 4GB και στις δύο περιπτώσεις. Η οθόνη διαθέτει ανάλυση QHD, εκμεταλλευόμενη τη μεγάλη έκτασή της για να προβάλλει εικόνα με κρυστάλλινη καθαρότητα. Οι συνολικές δυνατότητες του συστήματος επιτρέπουν ακόμη και τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών σε παιχνίδια, όπως το ray tracing, κάνοντας το ζεύγος αυτό μια άψογη επιλογή για gamers που θέλουν να επενδύσουν σε κάτι με μακροχρόνια καλές επιδόσεις.

Η σίγουρη λύση των Apple MacBooks, από 1179€!

Οποιαδήποτε κουβέντα για laptops δε θα ήταν ολοκληρωμένη, αν δεν υπήρχαν τα Apple MacBooks μέσα. Μετά το πρώτο «σοκ» με τον πανίσχυρο επεξεργαστή Apple M1, η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα τα MacBook με τον νεότερο Apple M2, προσφέροντας απαράμιλλες επιδόσεις σε οτιδήποτε – από επεξεργασία βίντεο έως παιχνίδια. Φυσικά, η αυτονομία παραμένει σε κορυφαία επίπεδα κι έτσι, τα MacBook γίνονται μια πολύ καλή λύση για πολλούς.

Τα MacBook Air είναι ελαφριά σαν πούπουλα, με οθόνη περίπου στις 13.3” (M1) ή 13.6” (M2) η οποία στεγάζει ένα εξαιρετικό πάνελ Retina για ποιοτικά χρώματα και μεγάλη αντίθεση. Τα MacBook Air είναι πάρα πολύ φορητά και χρησιμεύουν λίγο-πολύ σε κάθε σενάριο πλην του gaming ή πολύ απαιτητικών εργασιών. Η αυτονομία τους παραμένει κορυφαία και η επεξεργαστική ισχύς αναμφίβολα μια «ανάσα» από την κορυφή.

Στην άλλη πλευρά, τα MacBook Pro έρχονται στις 13.3” είτε με M1 είτε με M2, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις σε γραφικά και ταχύτητες συγκριτικά με τα αντίστοιχα «αδερφάκια» τους στη σειρά Air. Εξοπλίζονται με καλύτερο σύστημα εξαερισμού, πράγμα απαραίτητο για πολύ βαριές δουλειές, όπως επεξεργασία βίντεο ανάλυσης 4K. Επίσης, τα MacBook Pro με M2 φέρουν το Touch Bar, μια λωρίδα αφής που μεταμορφώνεται διαρκώς και φιλοξενεί διαφορετικές εντολές ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς.

Όποιο μοντέλο MacBook κι αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι πως θα έχεις κάνει την… καλύτερη επιλογή!