Copy paste μεταξύ Android & Windows γίνεται; Ναι με το Microsoft SwiftKey!

2 έτη πριν
Microsoft SwiftKey

Μπορεί οι χρήστες Mac να απέκτησαν σχετικά πρόσφατα τη δυνατότητα να αντιγράψουν και να επικολλήσουν κείμενο μεταξύ iOS συσκευών και υπολογιστών Mac, αλλά το ίδιο ισχύει και στο απέναντι στρατόπεδο εδώ και καιρό.

Τι και αν σας λέγαμε ότι αυτό ισχύει εδώ και καιρό και μάλιστα μέσω του εικονικού πληκτρολογίου SwiftKey της Microsoft το οποίο επιτρέπει το copy paste μεταξύ Android και Windows. Αυτό σημαίνει πως όσοι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δωρεάν keyboard σε Android smartphone ή tablet, μπορούν να κάνουν επικόλληση το κείμενο που αντέγραψαν στο Windows PC τους αλλά και το αντίστροφο..

Η λειτουργία ονομάζεται Cloud Clipboard και είναι μέρος της νεότερης ενημέρωσης των Windows σε συνδυασμό με την έκδοση 7.9.0.5 του Swiftkey. Αρχικά ήταν διαθέσιμη σε beta έκδοση από τον περασμένο Αύγουστο, όμως τώρα η λειτουργία είναι διαθέσιμη για όλους. Για την ενεργοποίηση της λειτουργίας απαιτείται PC με Windows 10 2018 update ή νεότερο έκδοση, ενώ πρέπει να επιλεγεί η σχετική ρύθμιση και στις δύο συσκευές.

Συγκεκριμένα για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία σε Android, πρέπει να έχετε τη νεότερη διαθέσιμη έκδοση του SwiftKey από το Google Play Store. Στη συνέχεια ανοίξτε τις ρυθμίσεις του SwiftKey και επιλέξτε Rich input -> Clipboard και ενεργοποιήστε το Sync clipboard history to the cloud. Αυτό θα σας ζητήσει να συνδεθείτε στον Microsoft λογαριασμό σας ή να δημιουργήσετε έναν.

Για την ενεργοποίηση σε Windows PC θα πρέπει να μεταβείτε στο Settings -> System -> Clipboard. Από εκεί ενεργοποιήστε τα Clipboard history και το Sync across devices. Αφού συνδεθείτε στον Microsoft λογαριασμό σας, το πρόχειρο κείμενο θα συγχρονίζεται μεταξύ των συσκευών.

Η Microsoft αναφέρει επίσης πως διαθέσιμο είναι το τελευταίο κείμενο που επιλέχθηκε από τον χρήστη για αντιγραφή και πως αυτό διαγράφεται μετά από μία ώρα από το Cloud. Το επιλεγμένο κείμενο θα εμφανίζεται στη μπάρα πρόβλεψης του SwiftKey για άμεση πρόσβαση. Κανένα πρόβλημα και όσον αφορά την ασφάλεια του κειμένου, αφού η εταιρεία αναφέρει πως τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα, δεν αποθηκεύονται ούτε επεξεργάζονται από την υπηρεσία αλλά ούτε σχετίζονται με το Microsoft λογαριασμό σας.

Η Microsoft έκανε τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία ενός Cloud Clipboard ήδη 2017 και σιγά σιγά, βλέπουμε τα αποτελέσματα. Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν η λειτουργία αν θα διατεθεί και σε iPhone, με τη σελίδα υποστήριξης της Microsoft να αναφέρει πως για την ώρα δεν είναι εφικτός ο συγχρονισμός κειμένου με iOS.