Δώσε το καλύτερο δώρο γιορτών σε εκείνη που το αξίζει: ένα φοβερό smartwatch!

1 έτος πριν
woman-smartwatch

Η ώρα των δώρων έφτασε κι ένα smartwatch παραμένει η αξιόπιστα καλή και πρωτότυπη λύση. Προσφέρει τόσες λειτουργίες που είναι αδύνατο να μην διευκολύνει την καθημερινότητα οποιουδήποτε ατόμου, οπότε εύκολα ταιριάζει στον καρπό όλων.

Για τη μητέρα ή τη σύζυγο, τη σύντροφο ή την φίλη, την κολλητή ή την κόρη, οι επιλογές σε smartwatch είναι ουκ ολίγες και στον ΓEΡΜΑΝΟ θα βρεις τεράστια ποικιλία για να τους προσφέρεις το καταλληλότερο. Χρειάζεσαι λίγη βοήθεια στην επιλογή; Είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε μερικά εξέχοντα μοντέλα, προκειμένου να φτάσεις στην τελική απόφαση!

Οι προτάσεις της AMAZFIT, για καθημερινή χρήση

Το AMAZFIT GTS 2 Mini είναι μια άψογη λύση, ένα smartwatch με ορθογώνια οθόνη AMOLED όπου οι ενδείξεις εμφανίζονται πεντακάθαρα και φωτεινά. Διαθέτει αντίσταση στο νερό, οπότε ακόμη κι αν φοριέται στη βροχή δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Αν η παραλήπτρια ασχολείται με προπονήσεις και άθληση γενικότερα, τότε τα ενσωματωμένα προγράμματα άσκησης θα τη βοηθήσουν να λαμβάνει δεδομένα γύρω από κάθε προπόνηση, για να παρακολουθεί τη φυσική της κατάσταση.

Σε παρόμοια επίπεδα, το AMAZFIT GTS 2 διατηρεί παρόμοιο design με ορθογώνια οθόνη, επενδυμένη βέβαια με ανθεκτικό γυαλί και επίσης, η κάσα του είναι αλουμινένια και γυαλιστερή. Έτσι, κάλλιστα μπορεί να συνδυαστεί ακόμη και με πιο επίσημα ρούχα. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως στερείται δυνατοτήτων στο κομμάτι της άθλησης, αφού πάλι, παρακολουθεί πλήθος αθλημάτων για να καταγράφει διάφορα δεδομένα – από κολύμβηση και ποδηλασία έως σκι. Προσφέρει και άλλου είδους έξυπνες λειτουργίες, όπως η απάντηση απευθείας από το ρολόι, αφού διαθέτει μικρόφωνο και ηχείο. Για εκείνες που θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα, αποτελεί μια καλή λύση.

Premium και ευέλικτα smartwatch, από τη HUAWEI

Ακολουθώντας τη μόδα της εποχής με ορθογώνια οθόνη, το HUAWEI Watch Fit Elegant Edition είναι αυτό που μαρτυράει κι ο τίτλος του: ένα smartwatch για εκείνες που ασχολούνται με τη φυσική τους κατάσταση -πολύ ή λίγο- όμως θέλουν ένα λεπτεπίλεπτο κομψοτέχνημα στον καρπό τους. Με γυαλιστερό φινίρισμα στην κάσα, κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, παραπέμπει περισσότερο σε κόσμημα παρά σε smartwatch και με το κατάλληλο watch face, μοιάζει με πολυτελές, κλασικό ρολόι. Είναι πολλά περισσότερα, βέβαια, ενσωματώνοντας οξύμετρο για παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, προβάλλοντας ειδοποιήσεις εφαρμογών στην οθόνη κι ακόμη περισσότερα.

Με στρογγυλή οθόνη AMOLED και φυσικά πλήκτρα, το HUAWEI Watch GT 3 Elegant τραβάει τα βλέμματα με την πρώτη ματιά. Διαθέτει αισθητήρα SpO2, ενσωματωμένο GPS για ακρίβεια σε ασκήσεις όπως το τρέξιμο. Το ρολόι θα λειτουργήσει ως προσωπικός προπονητής εκείνης που το φοράει, προσαρμόζοντας τα προγράμματα προπόνησης για να είναι κοντά στις επιδόσεις της. Με μπαταρία έως 10 ημέρες σε τυπική χρήση και υποστήριξη ταχείας φόρτισης, αρκούν μόλις 5 λεπτά φόρτισης για να είναι «ετοιμοπόλεμο» καθόλη τη διάρκεια της ημέρας!

GARMIN smartwatch, με έμφαση στη φυσική κατάσταση

Τα smartwatch της GARMIN εστιάζουν λίγο περισσότερο στις δυνατότητες γύρω από την άθληση. Δεν θυσιάζουν το design και την πρακτικότητα, ωστόσο, όπως αποδεικνύει το GARMIN Lily Sport Edition. Κομψό και λιτό καντράν με κυματιστή ταπετσαρία, πάνω από την οποία η οθόνη αποτυπώνεται με σχεδόν μαγικό τρόπο, χωρίς να θυμίζει smartwatch έως ότου αρχίσει να προβάλλει ειδοποιήσεις κι άλλες χρήσιμες λειτουργίες. Όμως, το «αστέρι» είναι οι δυνατότητες που αφορούν φυσική άσκηση, αφού πραγματοποιεί εκτίμηση πρόσληψης οξυγόνου (VO2 max) για να παρακολουθεί τη φυσική κατάσταση του ατόμου που το φοράει και να το συμβουλέψει – είναι έτοιμο για προπόνηση ή χρειάζεται ξεκούραση; Φυσικά, αυτό προστίθεται πάνω σε πλήθος άλλων παρόμοιων δυνατοτήτων που το κάνουν ιδανικό smartwatch για αθλήτριες, επαγγελματίες και μη.

Ένα άλλο αξιόλογο μοντέλο της εταιρείας, είναι το GARMIN Venu Sq, ένα smartwatch με τετράγωνη οθόνη που υποστηρίζει δραστηριότητες όπως κολύμβηση, τρέξιμο, ποδηλασία, αερόβια και πολλές ακόμη. Οπλισμένο με παρόμοιους αισθητήρες με του GARMIN Lily Sport Edition, αναλύει τη φυσική κατάσταση του ατόμου που το φοράει, μετρώντας καρδιακούς παλμούς, επίπεδα άγχους, επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και πολλά ακόμη.

Ξεκλείδωσε νέες δυνατότητες, με τα SAMSUNG smartwatch

Η σειρά SAMSUNG Galaxy Watch μεταμορφώθηκε με το SAMSUNG Galaxy Watch4, το οποίο χρησιμοποιεί WearOS, λειτουργικό σύστημα που του επιτρέπει να φιλοξενεί εφαρμογές όπως YouTube και Spotify μεταξύ αμέτρητων άλλων που εγκαθίστανται μέσω του Play Store. Συνεπώς, οι έξυπνες λειτουργίες του καλύπτουν όλο το φάσμα δυνατοτήτων που θα περίμενε κανείς από ένα premium smartwatch. Βέβαια, οι αισθητήρες ακριβείας που διαθέτει καταγράφουν ακόμη και τον δείκτη μάζας σώματος της χρήστριας, ενώ πιο «απλά» πράγματα, όπως η ποιότητα ύπνου, η ανάλυση οξυγόνου στο αίμα και η αρτηριακή πίεση, επίσης μετρούνται με ακρίβεια για να παρέχεται πλήρης εικόνα φυσικής κατάστασης.

Αντίστοιχα, το SAMSUNG Galaxy Watch5 παίρνει όλα τα καλά του Galaxy Watch4 και τα κάνει ακόμη καλύτερα, με ακόμη καλύτερη αυτονομία, πιστοποίηση IP68 για προστασία ενάντια σε νερό και σκόνη, μεταξύ άλλων. Πολύ σημαντικά για τη φυσική κατάσταση, είναι η δυνατότητα ανάλυσης βιοηλεκτρικής αντίστασης, αλλά και της σύνθεσης μυϊκής μάζας, λίπους και νερού στο σώμα, στοιχεία τα οποία αξιοποιεί για να κάνει πιο εύστοχες προτάσεις ευεξίας στη χρήστρια. Στις προπονήσεις, όπου πρακτικά υποστηρίζει κάθε κοινό είδος αθλήματος, ο ανανεωμένος αισθητήρας ακριβείας υπόσχεται να παρακολουθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία, με ελάχιστο περιθώριο λάθους.

Εμπλούτισε την μοναδική εμπειρία του iOS, με ένα APPLE Watch

Το οικοσύστημα της APPLE είναι δημιουργημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε κάθε συσκευή της εταιρείας να προσφέρει κάτι νέο. Έτσι και το APPLE Watch Series 8, ένα εκλεπτυσμένο smartwatch με απίθανες δυνατότητες, ανεβάζει επίπεδο την εμπειρία της χρήστριας όταν συνδεθεί με ένα iPhone. Από την προηγμένη λειτουργία παρακολούθησης του κύκλου ωορρηξίας, έως το ηλεκτροκαρδιογράφημα και τη μέτρηση οξυγόνου στο αίμα, το ρολόι βάζει τα δυνατά του για να καλύψει κάθε πιθανό σημείο φυσικής κατάστασης και να δώσει μια εμπεριστατωμένη εικόνα υγείας – χωρίς να αντικαθιστά τον γιατρό, βεβαίως, να σημειώσουμε.

Για την ακρίβεια στην άθληση, μπορούν να ειπωθούν μόνο τα καλύτερα, αφού οι ενσωματωμένοι αισθητήρες παρέχουν ακριβείς μετρήσεις για πλήθος ασκήσεων. Οι έξυπνες λειτουργίες του «αγγίζουν» σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες ενός smartphone. Έγκατάσταση εφαρμογών, αυτόνομη αναπαραγωγή μουσικής, χειρισμός της κάμερας του iPhone είναι μερικά από τα οποία η συσκευή μπορεί να κάνει, διευκολύνοντας αφάνταστα την καθημερινότητα οποιασδήποτε έχει τη χαρά να το σφίξει στον καρπό της.