Είσαι επαγγελματίας; Κάνε αγορές χωρίς ΦΠΑ τώρα και online!

2 μήνες πριν
αρθρο 39α online αγορές χωρις φπα

Tώρα στην εξίσωση για τις online παραγγελίες για επαγγελματίες με απαλλαγή ΦΠΑ μπαίνει και το site germanos.gr για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Μέσα από μία πλήρως αυτοματοποιημένη και εξαιρετικά εύκολη διαδικασία, μπορείς να προσθέσεις προϊόντα των παρακάτω κατηγοριών στο online καλάθι σου και να επωφεληθείς από την απαλλαγή ΦΠΑ.

Το άρθρο 39α του 2859/2000 του κώδικα ΦΠΑ ΠΟΛ. 1150/2017 (ή εν συντομία άρθρο 39α) είναι γνωστό στον επαγγελματικό κόσμο. Πρόκειται για μία σημαντική διευκόλυνση προς τους δικαιούχους επαγγελματίες, καθώς τους προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς smartphones, tablets, laptops και κονσολών gaming με απαλλαγή ΦΠΑ, πάντα με την προϋπόθεση πως η εταιρεία τους υπάγεται σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Στην περίπτωση του άρθρου 39α, όπως ορίζει η παράγραφος 5, το κατάστημα λιανικής δεν χρεώνει τον φόρο που αντιστοιχεί στα εν λόγω προϊόντα, αναγράφοντας στο τιμολόγιό τους τη φράση «39α», με τον αγοραστή να είναι υπόχρεος για την καταβολή του.

Η διαδικασία είναι εύκολη και μπορείς να την ολοκληρώσεις γρήγορα σε πέντε απλά βήματα:

  1. Σε πρώτη φάση, διάλεξε το laptop, tablet, smartphone ή κονσόλα gaming της αρεσκείας σου. Αν δεν είσαι σίγουρος/η για την πρόταση που ταιριάζει στις ανάγκες και τα «θέλω» σου, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στους αναλυτικούς οδηγούς αγοράς που σε περιμένουν στο G Blog.
  2. Πρόσθεσέ το στο καλάθι σου.
  3. Καταχώρησε τα στοιχεία σου.
  4. Συμπλήρωσε το Α.Φ.Μ. σου στο ειδικό πεδίο και δες αν δικαιούσαι απαλλαγή Φ.Π.Α.
  5. Συμπλήρωσε τα στοιχεία επικοινωνίας σου.

Η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα στα στοιχεία της εταιρείας για την οποία πραγματοποιείται η εκάστοτε αγορά. Η δε παραλαβή της παραγγελίας γίνεται είτε με παράδοση στην έδρα της εταιρείας ή υποκατάστημά της, είτε με παραλαβή από το φυσικό κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ της επιλογής σου. Σε περίπτωση που προτιμήσεις τη δεύτερη επιλογή, αν έχεις ατομική επιχείρηση, την παραλαβή θα πρέπει να την κάνεις ο/η ίδιος/α με την ταυτότητά σου, ειδάλλως κάποιο τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση από τον/την δικαιούχο (δηλαδή εσένα). Αν τώρα η επιχείρησή σου είναι νομικό πρόσωπο, η παραλαβή μπορεί να γίνει μόνο από τον νόμιμο εκπρόσωπό της ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του το καταστατικό της ή την εκπροσώπηση και την ταυτότητά του. Για τυχόν τρίτο πρόσωπο, απαιτείται και εξουσιοδότηση από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, θεωρημένη από ΚΕΠ ή το gov.gr.

Αν λοιπόν είσαι επαγγελματίας και έχεις ακολουθήσει τον επίσημο οδηγό της ΑΑΔΕ, μπορείς να κάνεις άμεσα χρήση του άρθρου 39α και να εξοπλίσεις την επιχείρησή σου με smartphones, tablets, laptops και κονσόλες gaming με απαλλαγή ΦΠΑ. Εύκολα, γρήγορα, online στο germanos.gr μέσα από την τεράστια γκάμα προϊόντων που θα βρεις!

Έχεις και άλλες απορίες; Δες περισσότερα και στις Συχνές Ερωτήσεις!