Επιλέγοντας το καλύτερο δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

2 μήνες πριν
young couple laughing, man is shaving, woman is using losion

Με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να πλησιάζει, ο έρωτας αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Η γιορτή της αγάπης αποτελεί την ιδανική αφορμή για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου σε εκείνον ή εκείνη που έχεις στην καρδιά σου, με τη βοήθεια προσεκτικά διαλεγμένων δώρων. Ναι, τα λουλούδια και τα σοκολατάκια είναι μια καλή αρχή, αλλά ο/η special one σου, αξίζει και κάτι παραπάνω, έτσι δεν είναι; Ίσως αυτή την ισιωτική που καιρό τώρα έχει βάλει στο μάτι ή την ξυριστική μηχανή που όλο λέει ότι θα πάρει αλλά βαριέται να ψάξει; Τι θα ‘λεγες λοιπόν για μερικές προτάσεις δώρων που θα κάνουν τη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πραγματικά αξέχαστη και για τους δυο σας;

Βούρτσες & Ψαλίδια μαλλιών

Τα αξεσουάρ που θα επιτρέψουν στην αγαπημένη σου να είναι πάντοτε στην… τρίχα, μεταφορικά και κυριολεκτικά! Μία ηλεκτρική βούρτσα θα κάνει το hair styling παιχνιδάκι, χαρίζοντας επαγγελματικά αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν. Την ίδια στιγμή ένα ψαλίδι μαλλιών θα προσδώσει έξτρα όγκο, δημιουργώντας μπούκλες στα ίσια μαλλιά, αλλάζοντας τη δομή τους και εν τέλει μεταμορφώνοντάς τα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, φρόντισε το ψαλίδι να είναι κατάλληλο για τον τύπο μαλλιών του άλλου σου μισού. Για εύθραυστη τρίχα, προτίμησε μοντέλο με κεραμικές επιφάνειες, ενώ για παχιά και ανθεκτική τρίχα, επίλεξε ψαλίδι με πλάκες τιτανίου.

Ισιωτικά μαλλιών

Αν πάλι το έτερό σου ήμισυ έχει κατσαρά μαλλιά με μπούκλες, τότε ένα ισιωτικό θα είναι ό,τι πρέπει. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο που μετατρέπει τα σγουρά μαλλιά σε λεία, εξουδετερώνοντας το υδρογόνο που υπάρχει στην τρίχα. Όπως και στα ψαλίδια, έτσι και στα ισιωτικά θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπ’ όψιν σου τον τύπο μαλλιών της αγαπημένης σου, έτσι ώστε να καταλήξεις στο κατάλληλο μοντέλο. Από τη μία οι πλάκες τιτανίου είναι οι ανθεκτικότερες όλων και προσφέρουν το μικρότερο δυνατό φριζάρισμα. Οι κεραμικές πλάκες ωστόσο είναι εκείνες που εγγυώνται την πλέον ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας -και άρα προσεγμένο μέχρι λεπτομέρειας αποτέλεσμα.

Κουρευτικές μηχανές

Η κουρευτική μηχανή είναι το απόλυτο δώρο για τον άνδρα που του αρέσει να προσέχει την εμφάνισή του, χωρίς να τρέχει κάθε τρεις και λίγο κομμωτήριο. Η χρήση της δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις (έως έναν βαθμό τουλάχιστον), δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να περιποιηθεί και να συντηρήσει το look του. Πρόσεξε να διαθέτει κοφτερές και αποτελεσματικές λεπίδες καθώς επίσης και να πλαισιώνεται από τα απαραίτητα αξεσουάρ. Προτίμησε ασύρματο μοντέλο για μεγαλύτερη άνεση κατά τη χρήση (το καλώδιο όσο να ‘ναι είναι ενοχλητικό), απλά δώσε έμφαση στην αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία της.

Σεσουάρ

Το πιθανότερο είναι πως η αγαπημένη σου θα διαθέτει ήδη κάποιο σεσουάρ, κάτι που δεν θα πρέπει να σε εκπλήξει αφού το πιστολάκι μαλλιών είναι το πλέον δημοφιλές εργαλείο hair styling. Αυτό ωστόσο δεν σε εμποδίζει να της δωρίσεις ένα αποτελεσματικότερο, ισχυρότερο, αποδοτικότερο και πιο καινούριο μοντέλο που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή της. Εδώ θα χρειαστεί μία μίνι έρευνα από πλευράς σου αφού θα πρέπει να εξακριβώσεις αν η τρίχα της είναι χοντρή ή λεπτή. Όσο πιο χοντρή είναι η τρίχα, τόσο πιο ισχυρό θα πρέπει να είναι το πιστολάκι για τα μαλλιά. Καλό θα ήταν να επενδύσεις σε πρόταση από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή έτσι ώστε να αντέξει στον χρόνο και τη χρήση.

Trimmers

Πολλοί συγχέουν το trimmer με την κουρευτική μηχανή. Μέγα λάθος. Το trimmer, βλέπεις, είναι επί της ουσίας ένα εργαλείο, ένα αξεσουάρ που χρησιμοποιείται για συγκεκριμένα σημεία που απαιτούν λεπτό χειρισμό, όπως π.χ. τη μύτη, τα αφτιά, τις φαβορίτες ή λεπτομέρειες στην άκρη της γενειάδας. Κατά γενική ομολογία, το trimmer είναι εκείνο που χαρακτηρίζει τον άνδρα που ξέρει να δίνει την απαραίτητη προσοχή στην εμφάνισή του. Ένα trimmer είναι πολύ πιο μικρό απ’ ό,τι μία κουρευτική μηχανή, διαθέτοντας κινούμενες λεπίδες εξαιρετικά μικρού μεγέθους που κάνουν όλη τη δουλειά.

Ξυριστικές μηχανές προσώπου

Αν υπάρχει κάτι που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην ανδρική εμφάνιση, αυτές είναι οι τρίχες του προσώπου. Ανεξαρτήτως του look που προτιμά κάποιος, η φροντίδα του προσώπου του διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή του. Ως προς αυτό, οι ξυριστικές μηχανές προσώπου μπορούν να τον βοηθήσουν να πετύχει το στυλ που προτιμά με την ακρίβεια που θα χαρακτήριζε ένα επαγγελματικό barber shop. Το βασικό ζητούμενο από μία τέτοια, είναι να προσφέρει άψογο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς και με απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια όπως π.χ. τις φαβορίτες και το μουστάκι. Δώσε βάση στην τεχνολογία που ενσωματώνει η μηχανή και φρόντισε να είναι αδιάβροχη και ασύρματη.

Σετ ανδρικής περιποίησης

Κουρευτικές, trimmers και ξυριστικές είναι πολύ καλές συσκευές, η καθεμιά στον τομέα της. Τι γίνεται όμως αν ο αγαπημένος σου περιποιείται συνολικά το look του σε σταθερή βάση; Βοήθησέ τον να το κάνει αποτελεσματικότερα με μια all-in-one λύση, ένα σετ ανδρικής περιποίησης. Ένα τέτοιο διαθέτει όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και εργαλεία που χρειάζεται ένας άνδρας (όπως π.χ. κρέμες, κολόνιες, after shaves, ψαλίδια, trimmers, χτένες κ.α.) προκειμένου να φροντίσει το σώμα του, από τα μαλλιά και τη γενειάδα, μέχρι τις τρίχες στο κορμί του. Τα ακριβή περιεχόμενα ενός σετ ανδρικής περιποίησης εξαρτώνται από το budget σου οπότε επίλεξε βάσει αυτού. Μπορείς μάλιστα με λίγο ψάξιμο να βρεις ένα που να έρχεται σε ένα καλαίσθητο τσαντάκι το οποίο αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ανεξάρτητα.

Ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες & Αξεσουάρ οδοντόβουρτσας

Οι εποχές που πλέναμε τα δόντια μας...manually έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Στη διάθεσή σου βρίσκονται πλέον ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες που εξασφαλίζουν μέσω της κίνησής τους αποτελεσματικότερο καθάρισμα δοντιών για εξουδετέρωση της πλάκας ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία. Είναι απόλυτα φιλικές απέναντι στο περιβάλλον αφού λειτουργούν με επαναφορτιζόμενη μπαταρία (φορτίζοντας με την τοποθέτησή τους στη βάση τους) ενώ χάρη στις εναλλάξιμες κεφαλές και τις προηγμένες λειτουργίες (όπως π.χ. αισθητήρες κίνησης και πίεσης ή παροχή feedback για τον τρόπο που βουρτσίζεις τα δόντια σου μέσω app), μπορείς να είσαι σίγουρος πως θα σου προσφέρουν πάντοτε άψογο αποτέλεσμα και τέλεια στοματική υγιεινή.

Αποτριχωτικές μηχανές

Μία αποτριχωτική μηχανή μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους φίλους κάθε γυναίκας. Προσφέροντας ανώδυνη αποτρίχωση για τέλεια, απαλή και λεία επιδερμίδα, μία τέτοια μηχανή ενσωματώνει πληθώρα τεχνολογιών που κάνουν τη χρήση της ακόμα πιο εύκολη. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να αποφασίσεις κατ’ αρχάς τι τύπο μηχανής θες να δωρίσεις: άλλα μοντέλα ειδικεύονται στο πρόσωπο, άλλα είναι κατάλληλα για το υπόλοιπο σώμα. Ο στόχος τους είναι η αφαίρεση της τρίχας από τη ρίζα της, επιβραδύνοντας έτσι την επανεμφάνισή της και διατηρώντας την απαλότητα της επιδερμίδας. Πολλά μοντέλα μάλιστα έρχονται με αισθητήρες και τεχνολογία για την καθοδήγηση του χεριού. Επίλεξε πρόταση ασύρματη για μεγαλύτερη άνεση, απλά μην ξεχάσεις να ελέγξεις την αυτονομία της.

Συσκευές μασάζ

Τι πιο ερωτικό και ιδιαίτερο εν όψει Αγίου Βαλεντίνου από ένα μασάζ; Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, τι πιο πετυχημένο από μία συσκευή που θα προσφέρει στον/στην αγαπημένο/αγαπημένη σου ένα μασάζ όταν και όποτε εκείνος/εκείνη το χρειάζεται; Οι συσκευές μασάζ έρχονται σε διάφορα σχέδια, ανάλογα με το μέρος του σώματος για το οποίο προορίζονται. Θα βρεις δηλαδή άλλες προτάσεις για το κεφάλι, άλλες για τα χέρια, άλλες για τα πόδια και άλλες για το σώμα, κάτι λογικό αν σκεφτείς ότι κάθε μέλος του σώματος απαιτεί και διαφορετική μεταχείριση. Η γκάμα προτάσεων που κυκλοφορούν στην αγορά είναι τεράστια, καλύπτοντας κάθε γούστο και τσέπη οπότε οι επιλογές σου είναι… απεριόριστες!

Δώρα που μένουν αξέχαστα

Στη μελωδία του έρωτα, κάθε δώρο αποτελεί μία νότα χαράς, αγάπης και αναγνώρισης. Όμως ένα δώρο που θα βοηθήσει το άλλο σου μισό να νιώθει κάθε μέρα όμορφα και ξεχωριστά, θα κάνει τη διαφορά. Θα του/της δείξει ότι τον/την νοιάζεσαι όλες τις μέρες του χρόνου τόσο πολύ όσο και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δώσε του την απαραίτητη προσοχή και δεν θα το μετανιώσεις!