Εσύ ακόμα να μάθεις τη σημασία του Find My iPhone;

1 έτος πριν
Find My iPhone;

Το Find My iPhone αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του κάθε κάτοχος συσκευής APPLE. Για την ακρίβεια, το όνομα της εφαρμογής είναι πλέον Find My καθώς δεν περιορίζεται μόνο στο iPhone αλλά καλύπτει κάθε συνδεδεμένη συσκευή APPLE. Δε βρίσκεις το δεξί AirPod σου; Έχασες το πιστό σου iPod touch; Δεν είσαι σίγουρος αν το Apple Watch σου είναι στο γραφείο ή το αυτοκίνητο; Κανένα πρόβλημα: το Find My είναι εδώ για να σου δώσει απαντήσεις.

Μέσω του Find My θα έχεις τη δυνατότητα να δεις τη θέση οποιασδήποτε συνδεδεμένης συσκευής APPLE σου στον χάρτη καθώς επίσης και να τη διαχειριστείς απομακρυσμένα, είτε παίζοντας κάποιον ήχο (έτσι ώστε να την εντοπίσεις ευκολότερα), είτε κλειδώνοντάς την μέσω κωδικού πρόσβασης που θα ορίσεις επί τόπου (για να διασφαλίσεις ότι δε θα αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε αυτή). Αν είσαι 100% βέβαιος ότι δεν πρόκειται να την ανακτήσεις, έχεις τη δυνατότητα να προχωρήσεις στην επαναφορά των εργοστασιακών της ρυθμίσεων.

Πριν προχωρήσουμε στο πρακτικό μέρος του οδηγού, αξίζει να σημειώσουμε δυο πραγματάκια. Αν έχεις ξεχάσει τη συσκευή σου κάπου (π.χ. σε ένα κατάστημα, ένα εστιατόριο κλπ) μπορείς να το επιβεβαιώσεις μέσα από το Find My και να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά, ζητώντας από κάποιον υπεύθυνο να σου τη φυλάξει. Αν πάλι έχεις πέσει θύμα κλοπής ή ληστείας, μην επιχειρήσεις να ανακτήσεις ο ίδιος τη συσκευή σου: δεν ξέρεις με τι κινδύνους μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος. Αντίθετα, θα σου προτείναμε να απευθυνθείς άμεσα στην Αστυνομία με τα στοιχεία που διαθέτεις.

Πώς ενεργοποιώ το Find My στη συσκευή APPLE μου;

Ελπίζουμε ότι τα παραπάνω θα σε έχουν πείσει μέχρι τώρα για τη σημασία και την αξία της λειτουργίας Find My. Πάμε να δούμε πώς θα την ενεργοποιήσεις στο iPhone, το iPad και το iPod touch σου. Απλά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πήγαινε στα Settings.
  2. Πάτα στο όνομά σου πάνω-πάνω. Στο μενού που εμφανίζεται, επίλεξε το Find My.
  3. Στην επόμενη οθόνη ενεργοποίησε αν θες το Share My Location προκειμένου να μοιράζεσαι την τοποθεσία σου αυτόματα με επιλεγμένους συγγενείς και φίλους μέσα από τις εφαρμογές Messages και Find My.
  4. Πάτα στο Find My [η συσκευή σου].
  5. Στο μενού που θα εμφανιστεί, ενεργοποίησε το Find My [η συσκευή σου]. Θα σου προτείναμε να κάνεις το ίδιο και με το Find My network ώστε να μπορείς να δεις την τοποθεσία της συσκευής σου ακόμα κι όταν εκείνη βρίσκεται εκτός δικτύου (το σχετικό δίκτυο εκμεταλλεύεται τις διάφορες συσκευές APPLE υπό καθεστώς πλήρους ανωνυμίας). Για επιπρόσθετη ασφάλεια, μπορείς να ενεργοποιήσεις και την τρίτη και τελευταία επιλογή, το Send Last Location με το οποίο, σε περίπτωση που η μπαταρία της συσκευής σου φτάσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, η τοποθεσία της θα αποσταλεί στην APPLE (κάτι σαν την τελευταία γνωστή τοποθεσία ή last known location).

Όταν ανοίξεις το Find My, θα δεις όλες τις συσκευές σου στις οποίες έχεις πραγματοποιήσει την προαναφερθείσα διαδικασία να εμφανίζονται στον χάρτη του.

Πώς ενεργοποιώ το Find My στον Mac μου;

Το Find My καλύπτει όλο το φάσμα συσκευών της APPLE, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των Mac. Για να το ενεργοποιήσεις κάνε τα ακόλουθα:

  1. Από το κεντρικό μενού πήγαινε στα System Preferences.
  2. Πάτα στο Security & Privacy και κατόπιν πήγαινε στο tab Privacy. Σημείωσε ότι αν το λουκέτο κάτω αριστερά είναι κλειδωμένο, θα πρέπει να το πατήσεις και να εισάγεις όνομα χρήστη και κωδικό διαχειριστή συστήματος.
  3. Επίλεξε το Location Services.
  4. Ενεργοποίησε το Enable Location Services με ένα «τικ» στα δεξιά και κάνε το ίδιο με το Find My ακριβώς από κάτω.
  5. Πήγαινε και πάλι στα System Preferences.
  6. Πάτα στο Apple ID και μετά στο iCloud. Επίλεξε το Find My Mac
  7. Από τα Options, τέλος, βεβαιώσου ότι τα Find My Mac και Find My network είναι ενεργοποιημένα.

Πώς προσθέτω αξεσουάρ APPLE στο Find My;

Το καλό με το Find My (ή τέλος πάντων ένα από τα καλά του) είναι πως εκτός των βασικών συσκευών APPLE, υποστηρίζει και τα σχετικά αξεσουάρ τους όπως Apple Watch, AirPods και προϊόντα Beats. Η διαδικασία προσθήκης τους στο Find My βέβαια διαφέρει από τις iΣυσκευές αφού από τη στιγμή που έχεις πραγματοποιήσει σύζευξη (pairing, σαν να λέμε) με το iPhone ή το iPad σου, τα πάντα αυτοματοποιούνται. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να βεβαιωθείς ότι τα αξεσουάρ σου έχουν προστεθεί σωστά προκειμένου να μπορείς να τα εντοπίσεις ακόμα κι όταν π.χ. έχουν κλείσει λόγω μπαταρίας.

Για τα AirPods Pro και AirPods Max θα χρειαστεί να κάνεις τα εξής:

  1. Πήγαινε στα Settings της συσκευής σου.
  2. Από εκεί πάτα στο Bluetooth (τρίτη επιλογή μετά τα Airplane Mode και Wi-Fi).
  3. Εντόπισε τα AirPods Pro ή AirPods Max σου και πάτα στο πλήκτρο για περισσότερες πληροφορίες (το «i» μέσα σε έναν κύκλο) στα δεξιά.
  4. Βρες το Find My network και ενεργοποίησέ το.

Πατώντας εν συνεχεία στο Show in Find My θα μεταφερθείς στο ομώνυμο app ώστε να δεις τη θέση τους στον χάρτη.

Για το Apple Watch σου τώρα, ακολούθησε τα κάτωθι βήματα:

  1. Πήγαινε στα Settings του Apple Watch σου (το εικονίδιο με το γρανάζι).
  2. Πάτα στο όνομά σου πάνω-πάνω.
  3. Κάνε scroll προς τα κάτω μέχρι να συναντήσεις το [το όνομά σου] Apple Watch. Επίλεξέ το.
  4. Στην επόμενη οθόνη, πάτα στο Find My Watch.
  5. Κατόπιν, τέλος, ενεργοποίησε τόσο το Find My Watch, όσο και το Find My network (το τι ακριβώς κάνει το δεύτερο, το εξηγήσαμε παραπάνω).

Όπως και στην περίπτωση των AirPods Pro και AirPods Max, έτσι και το Apple Watch σου θα εμφανίζεται στον χάρτη της εφαρμογής Find My μαζί με τις υπόλοιπες συσκευές APPLE σου.

Και πώς ψάχνω τη συσκευή μου

Ακολουθώντας τις οδηγίες αυτές, απ’ όπου κι αν τρέξεις την εφαρμογή Find My, θα είσαι σε θέση να δεις όλες τις συνδεδεμένες συσκευές και αξεσουάρ APPLE σου. Αν -ο μη γένοιτο- χάσεις το iPhone σου, τότε μπορείς να μπεις στο Find My χρησιμοποιώντας το iPad σου ή έναν browser από μία συσκευή που «γνωρίζει» η APPLE (τις λεγόμενες «trusted devices») όπως π.χ. τον υπολογιστή σου. Μπες στο icloud.com, τρέξε το Find My και δες που βρίσκεται το κινητό σου -και όχι μόνο.

Πάντως αν τα παραπάνω σου ακούγονται κινέζικα, έλα μια βόλτα από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ όπου ένας Tech Expert που μπορεί να σου δώσει λύσεις τεχνολογίας γι'αυτό και για μια σειρά από άλλα τεχνικά προβλήματα ακόμα και με ραντεβού στο σπίτι σου. Πέραν του G Service, χάρη στο οποίο η συσκευή σου θα γίνει σαν καινούρια ό,τι κι αν έχει πάθει, υπάρχει το G Insurance για πλήρη κάλυψη του smartphone σου -και όχι μόνο- σε κάθε ενδεχόμενο, από επαφή με νερό και πυρκαγιά, μέχρι θραύση από τυχαία πτώση και κακόβουλη πράξη.

Έλα μια βόλτα σε ένα από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και μάθε περισσότερα!