Οι καλύτερες σκούπες ρομπότ της αγοράς σήμερα!

2 έτη πριν
Οι καλύτερες σκούπες ρομπότ

Φέτος τα Χριστούγεννα, το σπίτι σου αξίζει κι αυτό ένα δώρο (τι νόμιζες, τσάμπα του ‘πεφτε τόσα χρόνια το φλουρί στη βασιλόπιτα;) κι εμείς σου έχουμε το καλύτερο, ένα που θα χαρείτε κι εσύ κι αυτό: μια σκούπα ρομπότ! Ξέχνα μια για πάντα το σκούπισμα (ενδεχομένως και το σφουγγάρισμα, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξεις) και εκμεταλλεύσου τον χρόνο σου για να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν και σ’ αρέσουν, εξασφαλίζοντας παράλληλα πως ο χώρος σου θα παραμένει σταθερά καθαρός και απαλλαγμένος από σκόνες και αλλεργιογόνα. Οι τιμές είναι εξαιρετικές, η τεχνολογία έχει κάνει άλματα και το timing με δυο λόγια δε θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

Εμείς ρίξαμε μια ματιά στα καταστήματα της αλυσίδας ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το germanos.gr και βρήκαμε για ‘σένα τις καλύτερες σκούπες ρομπότ που κυκλοφορούν. Έλα να τις δούμε:

iRobot Roomba i3+

Σπίτι καθαρό χωρίς να χρειαστεί να κάνεις το παραμικρό! Γίνεται; Με την iRobot Roomba i3+ γίνεται! Ενσωματώνει σύστημα πλοήγησης iAdapt χαρτογραφώντας τον χώρο σου και καθαρίζοντάς τον με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Διαθέτει ειδικούς αισθητήρες που της επιτρέπουν να παρακάμπτει έπιπλα, να αποφεύγει τα… κολλήματα σε δύσκολα σημεία και βέβαια να παραμένει ασφαλής από πτώσεις. Υποστηρίζει Google Assistant και Amazon Alexa για χρήση με φωνητικές εντολές ενώ σου δίνει τον πλήρη έλεγχο μέσα από το συνοδευτικό της app. Το σύστημα Clean Base περιλαμβάνει σφραγισμένη σακούλα στη βάση της για αυτόματο και υγιεινό άδειασμα χωρίς τη συνδρομή σου, ενώ οι αισθητήρες Dirt Direct διεισδύουν ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Αν η μπαταρία της μειωθεί, τέλος, τότε αυτή απλά επιστρέφει στη βάση!

Xiaomi Mi Vacuum Mop P

Μίνιμαλ και συμπαγής, η Mi Vacuum Mop P είναι παρούσα όποτε κι αν τη χρειαστείς. Με αυτονομία που της χαρίζει έως και 110 λεπτά συνεχούς χρήσης, έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει έως και 180 τ.μ. με μία μόνο φόρτιση. Έλεγξέ τη και προσάρμοσε τη λειτουργία της μέσα από την εύχρηστη εφαρμογή Mi Home App, ορίζοντας μέχρι και ζώνες λειτουργίας και χρονοδιάγραμμα για πλήρως αυτοματοποιημένο καθαρισμό ακόμα κι όταν εσύ απουσιάζεις. Το σύστημα LDS βρίσκει τη βέλτιστη διαδρομή καθαρισμού χαρτογραφώντας τον χώρο, ενώ οι 12 συνολικά αισθητήρες επιτρέπουν στη σκούπα της Xiaomi να αποφεύγει επιτυχώς εμπόδια αλλά και… κακοτοπιές. Τα καταφέρνει περίφημα στο σκούπισμα και το σφουγγάρισμα διαθέτοντας ισχύ αναρρόφησης 2100 Pa και δοχεία σκόνης και νερού χωρητικότητας 550 ml έκαστο.

iRobot Braava Jet m6

Σφουγγάρισμα τέλος! Η iRobot Braava Jet m6 είναι εδώ για να σε απαλλάξει από τη δουλειά του νοικοκυριού που κανείς δε ζήτησε! Έρχεται με δεξαμενή νερού 445 ml που της επιτρέπει να καλύψει συνολική επιφάνεια 92 τ.μ. με ένα μόνο γέμισμα. Το καθάρισμα γίνεται με ψεκασμό ακριβείας ενώ υποστηρίζονται τόσο στεγνή, όσο και υγρή λειτουργία προκειμένου να επιλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στην περίσταση και τον χώρο σου. Χάρη στο σύστημα Imprint Link και τον σχεδιασμό Edge, καλύπτει όλο τον χώρο του σπιτιού σου, φτάνοντας ακόμα και κάτω από τα έπιπλα, ενώ συνεργάζεται άψογα με τις Roomba (σειρές I και S). Ρύθμισε την πορεία της έτσι ώστε να αποφύγει καλώδια ή εύθραυστα αντικείμενα και παρακολούθησε τη λειτουργία της μέσω της εφαρμογής της iRobot, ακόμα κι όταν εσύ βρίσκεσαι εκτός σπιτιού.

iRobot Roomba 676

Το smart home σου θέλει και μία αντίστοιχα… smart σκούπα και η iRobot Roomba 676 είναι ό,τι πρέπει! Διαθέτει σύστημα πλοήγησης iAdapt, χάρη στο οποίο θα ορίσεις και θα προστατεύσεις τις ζώνες που επιθυμείς, κρατώντας την μακριά από καλώδια και εύθραυστα αντικείμενα. Προγραμμάτισέ τη μέσω της εφαρμογής iRobot Home και προσάρμοσε τη λειτουργία της ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε δωματίου. Θα απορροφήσει κάθε είδους βρωμιά από τον χώρο σου, συμπεριλαμβάνοντας τρίχες κατοικίδιων, αλλεργιογόνων και σκόνης. Διαθέτει διπλές βούρτσες για ακόμα καλύτερη απόδοση και πρόγραμμα Spot για τοπικό καθαρισμό όταν παραστεί ανάγκη. Όταν η μπαταρία της αδειάσει, τέλος, θα βρει μόνη της τον δρόμο για τη βάση της.

Samsung VR5000

Το καθάρισμα γίνεται παιχνίδι με τη Samsung VR5000. Εξαιρετικά λεπτή με ύψος που δεν ξεπερνά τα 8,5 εκατ., αιχμαλωτίζει τη βρωμιά ακόμα και από τα πλέον δυσπρόσιτα σημεία χαρίζοντάς σου σπίτι που λάμπει από γυαλάδα. Ρύθμισέ τη να λειτουργεί τις μέρες και ώρες που προτιμάς και ξέγνοιασε μια για πάντα. Αδειάζει με μία κίνηση ενώ διαθέτει κάδο που πλένεται. Έχει πλήρη εικόνα του χώρου σου αποφεύγοντας κόγχες, έπιπλα και σκαλοπάτια, ενώ θα σου δώσει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις ο ίδιος την πορεία της, επιλέγοντας την λειτουργία που προτιμάς (περιμετρικός καθαρισμός, καθαρισμός σημείου, ζιγκ-ζαγκ). Η μπαταρία των 3500 mAh της προσφέρει αυτονομία που φτάνει τα 150 λεπτά, καθιστώντας την ιδανική ακόμα και για μεγάλους χώρους τους οποίους θα είναι σε θέση να τους κάνει να αστράφτουν με ένα πέρασμα.

iRobot Roomba i7+

Αν αναζητάς μία πραγματικά κορυφαία σκούπα ρομπότ, τότε δε θα βρείς ανώτερη από τη Roomba i7+. Έρχεται με σύστημα αδειάσματος κάδου Clean Base, έναν μηχανισμό που χρησιμοποιεί μία σφραγισμένη σακούλα που βρίσκεται στη βάση φόρτισης, για να μη χρειαστεί να ασχοληθείς καθόλου μαζί της. Ενσωματώνει ακόμα καθαρισμό τριών σταδίων, απορροφώντας σκόνη και βρωμιές και ειδικό φίλτρο που συλλέγει μούχλα, ακάρεα, γύρη και αλλεργιογόνα. Οι ειδικοί αισθητήρες της την προστατεύουν από χτυπήματα σε έπιπλα και πτώσεις από σκάλες, ενώ σε περίπτωση που η στάθμη της μπαταρίας της πέσει σε επικίνδυνα επίπεδα, θα επιστρέψει μόνη της στη βάση φόρτισής της. Χαρτογραφεί τον χώρο σου κάνοντας χρήση του συστήματος iAdapt 3.0, βρίσκοντας τη βέλτιστη διαδρομή καθαρισμού. Παρακολούθησε την πορεία της μέσω του app της iRobot και έχε πάντα το κεφάλι σου ήσυχο.

Xiaomi Mi Vacuum Mop Essential

Κράτα το σπίτι σου καθαρό με την Xiaomi Mi Vacuum Mop Essential. Με συμπαγές design και ύψος που δεν ξεπερνά τα 8,2 εκατ. θα τρυπώσει παντού, χαρίζοντάς σου πεντακάθαρες επιφάνειες. Έρχεται εφοδιασμένη με δοχείο σκόνης 420 ml και δεξαμενή νερού 200 ml, καλύπτοντάς σε ό,τι είδους δάπεδο κι αν έχεις στο σπίτι -πάτωμα, πλακάκι, χαλί κλπ. Διαθέτει ισχύ αναρρόφησης 2200 Pa για να αιχμαλωτίζει μεγάλη ποσότητα σκόνης ενώ ενσωματώνει και φίλτρο τριών επιπέδων (νάιλον, σφουγγάρι, HEPA) έτσι ώστε να απαλλάσσει τις επιφάνειες από σκόνες, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα. Χρησιμοποίησε το app της Xiaomi για να παρακολουθήσεις τη λειτουργία της σκούπας ρομπότ και να καθορίσεις ο ίδιος την πορεία που θα ακολουθήσει. Η δε μπαταρία των 2500 mAh εξ άλλου της προσφέρει αυτονομία 90 λεπτών για καθαρισμό χώρων έως και 90 τ.μ. με μία μόνο φόρτιση.

iRobot Roomba Combo

Τέλος το σκούπισμα, τέλος το σφουγγάρισμα: με τη Roomba Combo και οι δύο δουλειές θα γίνονται πλέον αυτόματα χωρίς εσύ να χρειαστεί να κάνεις το παραμικρό. Διαθέτει βούρτσα σε σχήμα V χάρη στην οποία απομακρύνει βρωμιές, σκόνη και κάθε λογής υπολείμματα από τα δάπεδα, καλύπτοντας μάλιστα τοίχους και γωνίες με τις πλευρικές της σκούπες. Αμέσως μετά αναλαμβάνει δράση το σύστημα σφουγγαρίσματος που διαθέτει. Αυτό αποτελείται από πανί με μικροΐνες και ειδική ραβδωτή υφή καθαρίζοντας εις βάθος και χαρίζοντας αστραφτερές επιφάνειες, απαλλαγμένες από μικρόβια και αλλεργιογόνα. Η σκούπα Roomba Combo καθαρίζει το σπίτι έχοντας διαμορφώσει ολόκληρο πλάνο έτσι ώστε να μην αφήσει τίποτα ακάλυπτο. Όσο για το app της iRobot, θα σου δώσει τη δυνατότητα να προγραμματίσεις τη λειτουργία της, ρυθμίζοντας ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια!