Καλοκαιρινή εκδρομή: Τι πρέπει να έχει το σακίδιο σου

1 έτος πριν
Kαλοκαιρινή εκδρομή

Ο καιρός έχει ανοίξει για τα καλά, ο υδράργυρος τραβά την ανηφόρα και το σπίτι δε σε χωρά. Μην αγχώνεσαι, καλοκαίρι έχουμε, όλα τα παραπάνω είναι απολύτως φυσιολογικά. Η θερμότερη εποχή του χρόνου άλλωστε στην Ελλάδα προσφέρεται για εκδρομές, εξορμήσεις και περιπέτειες σε βουνό και θάλασσα, οπότε τι πιο λογικό να ξεπορτίσεις με το που βρεις την παραμικρή ευκαιρία; Παρ’ ότι δεν έχεις να ανησυχείς για τον καιρό, αυτό για το οποίο θα πρέπει να φροντίσεις πριν φύγεις από το σπίτι, είναι να έχεις μαζί σου όλα όσα θα σου χρειαστούν στο ταξίδι και τον προορισμό σου.

Είτε λοιπόν ετοιμάζεσαι για κάτι σύντομο όπως μία μονοήμερη απόδραση ή μία εκδρομή του Σαββατοκύριακου, είτε για διακοπές… μακράς διαρκείας, έλα να δούμε όλα όσα θα πρέπει να βάλεις στο σακίδιο -ή τη βαλίτσα σου.

Action camera

Ναι, ΟΚ, θα μας πεις ότι έχεις το κινητό σου που σε καλύπτει σε ό,τι αφορά φωτογραφίες και βίντεο. Έλα που όμως κατά τη διάρκεια μίας καλοκαιρινής εκδρομής ενδεχομένως να τα βρει σκούρα. Κάτι ο φωτισμός που αλλάζει διαρκώς (πότε θα ‘σαι κάτω από τον καυτό ήλιο και πότε στη σκιά), κάτι η άμμος και το θαλασσινό νερό και βέβαια η διαρκής κίνηση και η δράση που εκτυλίσσεται ακατάπαυστα, θα δοκιμάσουν τις αντοχές και την απόδοση της συσκευής σου. Κρίμα δεν είναι; Μία action camera, αντιθέτως, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των διακοπών. Θα καταγράψει με ακρίβεια και απίστευτα ομαλή εικόνα κάθε σου περιπέτεια, θα σε ακολουθήσει όπου κι αν πας και θα σου χαρίσει μοναδικά κλιπ, ακόμα και στα πλέον αντίξοα περιβάλλοντα. Και με τις τιμές τους να είναι πια απόλυτα προσιτές, δεν έχεις καμία μα καμία δικαιολογία!

Powerbank & έξτρα μπαταρίες

Δεν μπορούμε να σου περιγράψουμε τη σημασία του powerbank. Ακόμα και οι τελευταίας τεχνολογίας συσκευές, έχουν περιορισμένη διάρκεια μπαταρίας -κάτι απολύτως λογικό, αν αναλογιστείς τα όσα σου προσφέρουν. Μπορεί τα gadgets σου να αντέξουν υπό προϋποθέσεις για ένα διήμερο, όμως το τελευταίο που θες είναι να περιορίζεις τη χρήση τους έχοντας το άγχος της στάθμης της μπαταρίας τους κατά νου. Εξοπλίσου λοιπόν με ένα -ή και περισσότερα- powerbank και εξασφάλισε πως όταν χρειαστείς λίγη περισσότερη ενέργεια, αυτή θα βρίσκεται στη διάθεσή σου. Αν θες μία λύση για όλα σου τα gadgets, μπορείς να επενδύσεις σε ένα powerbank μεγάλης χωρητικότητας (20.000 mAh και βάλε) ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Καλώδια

Καλό το powerbank που λέγαμε πιο πάνω, όμως από μόνο του δεν αρκεί προκειμένου να μην αδειάσουν οι μπαταρίες των αγαπημένων σου συσκευών. Θα χρειαστείς και τα κατάλληλα καλώδια προκειμένου να το συνδέσεις μαζί τους, έτσι δεν είναι; Εδώ θα πρέπει να προσέξεις πολύ διότι υπάρχει ο κίνδυνος να τα… μπερδέψεις μεταξύ τους (όλα τα καλώδια εξ άλλου ίδια είναι) και να ξεχάσεις να πάρεις μαζί κάποιο εξ αυτών! Βεβαιώσου ότι έχεις μαζί σου λοιπόν όλα τα απαραίτητα (micro USB, mini USB, USB Type-C, Lightning κλπ) και ιδανικά δύο από το καθένα για την περίπτωση που χρειαστεί να φορτίσεις δύο συσκευές παράλληλα. Αν σε ενοχλούν μάλιστα τα καλώδια που μπλέκονται, μπορείς να προτιμήσεις πλεκτές (braided) προτάσεις.

Φορητό ηχείο

Εκδρομή χωρίς μουσική γίνεται; Δε γίνεται! Γι’ αυτό κοίτα να είσαι εσύ εκείνος που θα δώσει τον τόνο στην παρέα «ντύνοντας» μουσικά τις καλοκαιρινές σας περιπέτειες. Ευτυχώς θα το κάνεις εύκολα και ανέξοδα χάρη σε κάποιο από τα δεκάδες φορητά ηχεία που θα βρεις στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το germanos.gr. Διάλεξε μέγεθος, σχήμα, χρώμα και ένταση και κάνε δικό σου εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στα «θέλω» σου. Συνδέεται με τις mobile συσκευές σου μέσω Bluetooth και παρά το συμπαγές του design, θα σε εκπλήξει με τη δύναμη, το βάθος και την ποιότητα του ήχου του. Στα περισσότερα μοντέλα οι μπαταρίες κρατούν για πολλές ώρες οπότε είναι ό,τι πρέπει για εκδρομές.

Ακουστικά

Για τις περιπτώσεις που θες να απομονωθείς ή να μιλήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τα ακουστικά είναι must. Εν αντιθέσει με τα παλαιότερα χρόνια, το ογκώδες, ενσύρματο headset έχει δώσει τη θέση του σε ένα κομψό σετ earbuds που έρχονται μάλιστα με θήκη μεταφοράς. Η τελευταία χωρά άνετα στη χούφτα σου, κρατώντας τα ακουστικά ασφαλή και φορτίζοντάς τα παράλληλα. Αν συνυπολογίσεις και τις έξτρα ώρες αυτονομίας που έχεις στη διάθεσή σου κατ’ αυτόν τον τρόπο, μιλάμε για διάρκεια μπαταρίας που φτάνει άνετα τις 20-24 ώρες, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξεις. Απλά πέτα τα στην τσάντα σου και ασ’ τα εκεί για ώρα ανάγκης.

Αδιάβροχες θήκες

Είναι λογικό να θες η κάμερα και το smartphone σου να είναι όσο πιο κομψά και ελαφριά γίνεται. Πώς όμως θα τα θωρακίσεις απέναντι στο υγρό στοιχείο που όσο να ‘ναι κυριαρχεί στις καλοκαιρινές διακοπές; Ακόμα κι αν η συσκευή σου είναι ανθεκτική απέναντι στο νερό, είσαι σίγουρος ότι ο βαθμός προστασίας της αφορά και το θαλασσινό νερό και όχι μόνο το γλυκό; Σε κάθε περίπτωση θα σου προτείναμε να έχεις μαζί σου αδιάβροχες θήκες τις οποίες θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποτε παραστεί ανάγκη. Θες να ρίξεις μια βουτιά μαζί με την αγαπημένη σου συσκευή; Ετοιμάζεσαι για κανόε-καγιάκ σε κάποιο ποτάμι; Μια στιγμή να βάλεις την κατάλληλη θήκη κι είσαι έτοιμος!

Κάρτες μνήμης

Οι διακοπές, μικρής ή μακράς διαρκείας, προσφέρονται για φωτογραφίες και βίντεο. Σε τελική ανάλυση είναι γεμάτες στιγμές που θα θες να θυμάσαι για χρόνια, έτσι δεν είναι; Λίγο να ξεφύγεις όμως με τα «κλικ» σου και θα δεις τη μνήμη του smartphone ή του tablet σου να εξαντλείται σε χρόνο μηδέν! Για να μην κάθεσαι να διαλέγεις ποιες φωτογραφίες να κρατήσεις και ποιες όχι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να έχεις μαζί σου μία δεύτερη κάρτα μνήμης. Δες προσεκτικά τι τύπους υποστηρίζουν οι συσκευές σου και φρόντισε έτσι ώστε να είσαι εφοδιασμένος με εφεδρικές -όχι απαραίτητα πολύ μεγάλου μεγέθους αλλά ίσα που να σε βολέψουν ώσπου να γυρίσεις σπίτι.

Αντάπτορες

Για το τέλος αφήσαμε τους αντάπτορες, εκείνα τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά εξαρτήματα που μπορούν να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση χωρίς να το καταλάβεις. Έστω ότι έχεις μαζί σου καλώδια και φορτιστές για το smartphone σου όμως το αυτοκίνητο που έχεις νοικιάσει, αντί για την τυπική USB Type-A, έρχεται με USB Type-C. Ξάφνου βρίσκεσαι σε αδιέξοδο: τι κάνεις; Αντί να τρέχεις να βρίσκεις καινούρια καλώδια, απλά χρησιμοποιείς τον σχετικό αντάπτορα που έχεις προνοήσει να έχεις μαζί σου και ως διά μαγείας το πρόβλημα αποτελεί παρελθόν!