Laptop, smartphone ή TV; Τα φοιτητικά must-have για το απόλυτο fun τον ελεύθερο χρόνο σου

6 μήνες πριν
students tech

Είσαι φοιτητής; «Φρέσκος» ή παλιός, δεν έχει σημασία: ο Οκτώβριος είναι ο μήνας σου! Ήρθε η ώρα να αφήσεις το καλοκαίρι πίσω σου και να μπεις -δυστυχώς- στη ρουτίνα της σχολής. Μαθήματα, εργασίες, παραδόσεις αλλά μην τρελαίνεσαι. Μαζί έρχονται και οι βόλτες, οι ταινίες και οι εκδρομές με φίλους! Τα φοιτητικά χρόνια είναι πιθανότατα τα καλύτερα της ζωής σου: μακριά από τις υποχρεώσεις και τα «πρέπει» του σχολείου, έχεις πλέον απόλυτη ελευθερία κινήσεων για να διαθέσεις τον χρόνο σου όπως εσύ θες. Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι εκεί με groovy tech προϊόντα που θα πάνε την ψυχαγωία σου σε ακραίο επίπεδο. Ανακάλυψε όλα τα must have για το απόλυτο fun στον ελεύθερο χρόνο σου.

Βρήκαμε τους 6 τύπους φοιτητών και ματσάραμε όλες τις απαραίτητες tech συσκευές, gadgets και αξεσουάρ που δεν πρέπει να προσπεράσεις. Δώσε βάση λοιπόν, δες τι τύπος είσαι και φτιάξε τη λίστα σου. Εσύ με ποιον ταυτίζεσαι;

Socialite

Η ψυχή της παρέας. Είναι παντού και μέσα σ’ όλα, ξέρει τα πάντα και για όλους. Παίζει την κοινωνική δικτύωση στα δάχτυλα και δεν υπάρχει social πλατφόρμα που να μην έχει προφίλ. Λατρεύει να δημιουργεί το δικό του content σε κάθε Socia Media, από Instagram και Facebook, μέχρι YouTube και TikTok. Οριακά τον λες και influencer.

Τα πάντα για εκείνον αρχίζουν και τελειώνουν από το smartphone. Χρειάζεται μία συσκευή ικανή στο multitasking που θα τον κρατήσει στην καρδιά των εξελίξεων, με προηγμένο σύστημα κάμερας για να σαρώσει τα like με κάθε του δημιουργία. Από κοντά και το smartwatch που θα διασφαλίσει πως δεν πρόκειται να χάσει notification, ακόμα κι όταν το κινητό είναι στην τσάντα ή την τσέπη του. Οι σοβαροί content creators όμως το πάνε ένα βήμα παραπέρα επενδύοντας σε ένα gimbal για σταθερότερες λήψεις ή μία action camera για επαγγελματικά πλάνα.

Pixel Warrior

Ένα είναι το σίγουρο: ο Pixel Warrior δεν… παίζει με το αγαπημένο του χόμπι, προπονείται! Και για αυτό το λόγο, είτε «λιώνει» με τις ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του, είτε είναι απέναντι από την τηλεόραση μ’ ένα χειριστήριο στο χέρι, θέλει να είναι εξοπλισμένος/η με ό,τι πιο εξελιγμένο. Μόνο έτσι απολαμβάνει στο έπακρο το gameplay και ταξιδεύει στους κόσμους των κορυφαίων video games.

Για τους console gamers, η επιλογή κονσόλας έχει βασικό χαρακτήρα και μία τηλεόραση ικανή να αναδείξει τις αρετές της νέας γενιάς είναι πρακτικά απαραίτητη. Οι φίλοι του PS5 σίγουρα έχουν στα πλάνα τους το απόλυτο upgrade με το PS VR2 ενώ σε κάθε περίπτωση, μια ταχύτατη σύνδεση internet είναι ζωτική για online gaming χωρίς lag.

Για τους PC gamers τώρα, ένα δυνατό gaming laptop είναι το Α και το Ω για όσους σέβονται τις ώρες που επενδύουν στο gaming. Ναι, το θέλει για τη σχολή. Και τις εργασίες. Άλλα όλοι ξέρουμε ότι τέτοια "θηρία"  είναι φτιαγμένα για hardcore gaming. Θα προτείναμε την αγορά μίας gaming οθόνης για ακόμα καλύτερο gameplay, καθώς επίσης και την επένδυση στα απαραίτητα περιφερειακά όπως mouse, ακουστικά, καρέκλα, ηχεία, mousepad, μικρόφωνο. Ο αθλητής έχει τον εξοπλισμό του, ο gamer όχι;

Movie Buff

Ο ορισμός του σινεφίλ. Δωσ’ του μια καλή ταινία και θα σε λατρέψει! Περίμενε πώς και πώς να απεμπλακεί απ’ το σχολείο μόνο και μόνο για να έχει την άνεση να επιδίδεται σε αλλεπάλληλο binge-watching με τις σειρές και τις ταινίες που έχει στη λίστα. Πριν μια δεκαετία θα ξημεροβραδιαζόταν στο σινεμά. Πλέον όμως έχει την τεχνολογία…

Για τον/την Movie Buff η smart TV δεν είναι απλά μια συσκευή, δεν είναι μόνο ένα hub ψυχαγωγίας, είναι ένα έργο τέχνης. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξερευνήσει όπως πρέπει το περιεχόμενο της αγαπημένης του streaming πλατφόρμας όπως η COSMOTE TV. Εννοείται ότι θα την πλαισιώσει με κάποιο soundbar ή σετ ηχείων για να δημιουργήσει μοναδική ατμόσφαιρα και να ζήσει επιβλητικές εμπειρίες. Αν μάλιστα οργανώνει με την παρέα του movie nights κάπου έξω, ένας φορητός προβολέας είναι το απόλυτο gadget! Πρόσθεσε σε αυτά και smart φωτισμό και έκλεισες!

Beat Wizard

Η μουσική είναι κομμάτι της ζωής του. Συνθέτει, δημιουργεί, τραγουδά, streamάρει. Είναι αδύνατον να κάνει το οτιδήποτε χωρίς να παίζει στο background κάποιου είδους μελωδία. Με ό,τι κι αν ασχολείται, τον πετυχαίνεις με ακουστικά στα αφτιά, σιγοτραγουδώντας κάποιο κομμάτι και το πιθανότερο είναι ότι θα σε παρασύρει στον ρυθμό του.

Τα ακουστικά του Beat Wizard είναι προέκταση του εαυτού του αλλά επειδή δεν το έχει σε τίποτα να βάλει τέρμα τα decibel μεμιάς, σίγουρα δεν θα πει όχι σε κάποιο ασύρματο ηχείο ή partybox. Ανάμεσα στα «θέλω» του εντοπίζεται laptop με μεγάλο δίσκο και ισχυρό σύστημα ηχείων για να κατεβάζει και να παίζει μουσική χωρίς περιορισμούς, όπως επίσης και μία επαγγελματική κάρτα ήχου -είπαμε, οι ανάγκες του ξεπερνούν αυτές του μέσου χρήστη. Θα εκτιμήσει ιδιαίτερα ένα smartphone που θα τον καλύψει όσο βρίσκεται στον δρόμο.

Outdoorsy

Άνθρωπος έξω καρδιά και γενικώς… του έξω. Δεν τον χωρά το σπίτι και δεν αντέχει με τίποτα να μένει μόνος του. Η καθημερινότητά του είναι συνώνυμη της άσκησης. Larger than life, λατρεύει τις βόλτες, τις εκδρομές και τις εξορμήσεις με καλή παρέα. Δώσε του περίπατο και εξερεύνηση και δε θέλει τίποτε άλλο!

Η ζωή του έχει μπόλικο πηγαινέλα, με το ηλεκτρικό ποδήλατο να είναι το μέσον που του λύνει τα χέρια: άνετο, οικονομικό, ασφαλές και άνετο απέναντι στο περιβάλλον, τον πάει όπου θέλει σε χρόνο μηδέν. Για πιο… εξαντρίκ μετακινήσεις, υπάρχει φυσικά και το hoverboard -για όσους το λέει η καρδούλα τους! Εννοείται ότι Outdoorsy τύπος χωρίς action camera δεν γίνεται και η GoPro HERO12 Black Creator Edition είναι πιθανότατα η τέλεια επιλογή. Για παν ενδεχόμενο βέβαια είναι εξοπλισμένος και με smartphone το οποίο έχει πλαισιώσει και με smartwatch για να μετρά και το παραμικρό του βήμα!

Εσύ σε ποιο τύπο βλέπεις τον εαυτό σου;