Οδηγός χριστουγεννιάτικων δώρων: Για τη μαμά

2 έτη πριν
Χριστουγεννιάτικο δώρο για τη μαμά

Ο άνθρωπος που φροντίζει τα πάντα στο σπίτι να λειτουργούν στην εντέλεια. Εκείνος που με τον δικό του, μοναδικό τρόπο στηρίζει ολόκληρη την οικογένεια. Αυτός που φροντίζει να έχεις τα πάντα όποτε τα χρειαστείς. Μάνα είναι μόνο μία και της έχεις αδυναμία. Ε, λοιπόν δειξ’ της το με ένα τέλειο δώρο φέτος τις γιορτές! Η σχέση της μαμάς με την τεχνολογία δυναμώνει χρόνο με τον χρόνο. Δεν της είναι δύσκολο, βλέπεις, να αντιληφθεί τα πλεονεκτήματα της τελευταίας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά της. Εστίασε στην ψυχαγωγία της και την έχεις κερδίσει άκοπα! Έλα να δούμε με ποιους τρόπους.

Apple iPhone XR

Όταν η κουβέντα πάει στην κομψότητα και την ευχρηστία όσον αφορά στα smartphones, η Apple αναδεικνύεται νικήτρια χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και το iPhone XR είναι μία από τις συσκευές που αποδεικνύουν τον λόγο. Μία premium πρόταση, έρχεται με οθόνη Liquid Retina HD στις 6,1 ίντσες με πάνελ IPS και κάμερα 12 MP με διάφραγμα f/1,8, 5x ψηφιακό zoom και προηγμένες λειτουργίες πορτρέτου με οπτική σταθεροποίηση εικόνας και Smart HDR για σπουδαίες λήψεις. Η μπαταρία του προσφέρει κορυφαία αυτονομία που φτάνει τις 65 ώρες αναπαραγωγής ήχου, γεμίζει σε ποσοστό 50% μέσα σε μόλις 30 λεπτά ενώ υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση. Το καλύτερο όλων είναι πως στην ουσία, επιλέγοντας το iPhone XR δε θα κάνεις ένα αλλά δύο δώρα στη μαμά! Με όλες τις αγορές iPhone XR 64 GB έως και τις 31 Δεκεμβρίου, βλέπεις, θα πάρεις δώρο μία 12μηνη συνδρομή The Coach -διότι μην ξεχνάς, πρέπει να είμαστε σε φόρμα και μετά τις γιορτές!

Xiaomi 11 Lite NE

Το Xiaomi 11 Lite NE είναι το smartphone που ονειρευόταν για χρόνια η μαμά. Κομψό και εκλεπτυσμένο με προφίλ που δεν ξεπερνά τα 6,81 χιλ. συνδυάζει το άνετο κράτημα και το χαμηλό βάρος (μόλις 158 γραμμάρια) για μια υπέροχη αίσθηση αφής. Η απολαυστική οθόνη AMOLED των 6,55 ιντσών προσφέρει τέλειες εμπειρίες, είτε μιλάμε για streaming βίντεο, είτε για βιντεοκλήσεις. Διαθέτει μάλιστα ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και ειδικά φίλτρα για την προστασία των ματιών ενώ προστατεύεται και από Corning Gorilla Glass 5 επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη αντοχή στους κινδύνους της καθημερινότητας. Οι επιδόσεις της τριπλής κάμερας (64+8+5 MP) σε φωτογραφία και βίντεο είναι το κάτι άλλο με άπειρα φίλτρα και πλήθος λειτουργιών  ενώ στο πίσω μέρος της συσκευής, οι φακοί ίσα που εξέχουν από την υπόλοιπη επιφάνεια.

Apple AirPods Pro

Αν η μαμά είναι λάτρης του ποιοτικού ήχου ή απλά επικοινωνιακή και μιλάει με όλους, τότε ένα σετ ασύρματων ακουστικών είναι το δώρο που θα λατρέψει. Όταν βέβαια μιλάμε για τα AirPods Pro της Apple, τότε έχουμε να κάνουμε με ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά, ιδίως αν η μαμά διαθέτει iPhone ή iPad. Ανθεκτικά στον ιδρώτα και τις σταγόνες νερού για να τα φορά παντού και πάντα, διαθέτουν ενεργή εξουδετέρωση θορύβου για πεντακάθαρο ήχο όπως επίσης και λειτουργία Διαφάνειας, έτσι ώστε να μη χρειάζεται η αφαίρεσή τους για να αντιληφθεί -και να ακούσει- ο χρήστης τι γίνεται γύρω του. Με βελτιωμένο αλλά πάντα μίνιμαλ design, τα AirPods Pro έρχονται με άκρα σιλικόνης σε τρία μεγέθη για τέλειο κράτημα. Συνοδεύονται δε από τη θήκη μεταφοράς και φόρτισης MagSafe που τους χαρίζει συνολική αυτονομία που ξεπερνά τις 24 ώρες.

Samsung QE65QN90A Neo QLED 65”

Για ‘σένα που θες το κάτι παραπάνω φέτος τις γιορτές και ψάχνεις ένα δώρο που η μαμά θα θυμάται για χρόνια, σου έχουμε μία πρόταση με την οποία είναι αδύνατον να διαφωνήσεις. Ο λόγος για τη Samsung QE65QN90A, μία τηλεόραση που θα «φωτίσει» κάθε χώρο, «μεταμορφώνοντας» την ψυχαγωγία στο σπίτι. Είναι τύπου Neo QLED, ενσωματώνει δηλαδή τεχνολογία Quantum Matrix για τον έλεγχο των Quantum Mini LED, αποδίδοντας έτσι βαθύ μαύρο, έντονο λευκό και όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις με κορυφαία ακρίβεια. Ο επεξεργαστής Neo Quantum 4K χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για την αναβάθμιση της εικόνας ενώ τα Quantum HDR 32x και Dynamic Tone Mapping προσδίδουν κινηματογραφικό look σε κάθε σου εμπειρία. Τα παραπάνω ενισχύονται από το Object Tracking Sound+ που αναλαμβάνει να πλαισιώσει την εικόνα με ρεαλιστικό, 3D ήχο ενώ το σύστημα Q-Symphony συντονίζει τα ηχεία της τηλεόρασης με συμβατά soundbars φτιάχνοντας ατμόσφαιρα στη στιγμή!

Sony WF-C500

Ιδανικά για τη βόλτα, στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι και καθαρές κλήσεις αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως handsfree, τα ακουστικά Sony WF-C500 είναι ένα προσιτό και συνάμα χρηστικό δώρο. Σε σούπερ τιμή και funky, πορτοκαλί χρώμα, είναι κομψά, πανάλαφρα και συνδυάζουν το άριστο κράτημα με τον λεπτομερή, ποιοτικό ήχο. Συνδέονται μέσω Bluetooth και μάλιστα υποστηρίζουν Fast Pair και Swift Pair για εύκολη σύνδεση στη στιγμή ειδικά με συσκευές Android και Windows PC. Διαθέτουν πιστοποίηση IPX4 και άρα αντέχουν στον ιδρώτα και τις σταγόνες νερού, ενώ φέρουν τεχνολογία ψηφιακής βελτίωσης ήχου (DSEE) το οποίο προσφέρει μία ακόμα πιο επιβλητική εμπειρία. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η εφαρμογή Sony Headphones Connect, μέσω της οποίας είναι δυνατή η προσαρμογή του ήχου και των ρυθμίσεων των ακουστικών στις απαιτήσεις του κάθε χρήστη.

Xiaomi Mi Box S

Το Xiaomi Mi Box S είναι το hub ψυχαγωγίας που θα φέρει τα πάνω κάτω στο σπίτι! Μπορείς να το παρουσιάσεις στη μαμά ως… μαγικό κουτί αφού περί τέτοιου πρόκειται. Στην ουσία είναι ένα 4K media player που συνδέεται στην τηλεόραση μέσω HDMI και στο οικιακό σου δίκτυο μέσω Wi-Fi. Υποστηρίζει 4K HDR, DTS-HD και Dolby Audio για εικόνα υψηλής ανάλυσης, ζωηρά χρώματα και κρυστάλλινο ήχο για απολαύσεις κινηματογραφικής ποιότητας. Μέσα του δε, κρύβει επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων, 2 GB RAM και 8 GB αποθηκευτικού χώρου, έχοντας τη δυνατότητα να μετατρέψει κάθε τηλεόραση σε μια πανίσχυρη smart TV. Τρέχει Android 8.1 και ως εκ τούτου είναι δυνατή η εγκατάσταση πλήθους εφαρμογών μέσω Google Play Store -συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων πλατφορμών όπως Netflix, Disney+, YouTube κλπ. Υποστηρίζει Chromecast ενώ είναι σε θέση να αναπαράγει περιεχόμενο και από εξωτερικό σκληρό δίσκο ή USB stick.

Apple iPad Air 4th Gen

Το tablet είναι μία συσκευή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της μαμάς και το iPad Air 4th Gen της Apple είναι μία τέλεια λύση και ένα τρομερό δώρο. Με συμπαγές design και στιβαρή κατασκευή, κάνει τα πάντα, παραμένοντας online εντός και εκτός σπιτιού, χάρη στο πλήρες προφίλ συνδεσιμότητας (Wi-Fi και 4G/4G+) που προσφέρει. Στην πρόσοψή του δεσπόζει μία οθόνη Liquid Retina 10,9 ιντσών για ανεπανάληπτες εμπειρίες θέασης, είτε μιλάμε για πλοήγηση στο internet και τον κόσμο των social media, είτε για streaming μέσω των μεγαλύτερων apps ψυχαγωγίας -και να είσαι σίγουρος πως με τις χιλιάδες εφαρμογές του, το App Store είναι ο ιδανικός προορισμός! Το iPad Air 4th Gen κλειδώνει και ξεκλειδώνει με ασφάλεια αφού ενσωματώνει Touch ID. Υποστηρίζει δε Apple Pencil και Magic Keyboard για μία ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης, ακριβώς όπως τη θέλει η μαμά!