Οι οδηγοί του Άι Βασίλη: Gaming

2 έτη πριν
Gaming δώρα

Αν ζητούσε κανείς από τον Άγιο Βασίλη να… μαρτυρήσει τις προτιμήσεις των παιδιών, τότε αναμφίβολα το gaming θα είχε περίοπτη θέση στη λίστα του. Πρόκειται άλλωστε για αγαπημένη ασχολία μικρών και μεγάλων, για τρόπο ζωής που προσφέρει αναρίθμητες ώρες ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Ποια είναι όμως τα πιο «hot» gaming δώρα για αυτά τα Χριστούγεννα; Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τον άι Βασίλη να γεμίσει τον σάκο του με αυτά που θέλουν τα παιδιά -και οι μεγαλύτεροι- ψάξαμε και βρήκαμε ό,τι καλύτερο υπάρχει σε κονσόλες και τίτλους video games! Έλα να δούμε τι βρήκαμε.

FIFA 2022

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η EA Sports είναι πιστή στο ραντεβού της με τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους. Το FIFA 22 αποτελεί τη νεότερη, φετινή έκδοση της διασημότερης σειράς sports games (τυγχάνει και μία εκ των μακροβιότερων επίσης) και παράλληλα τη μόνη επιλογή των φίλων της στρογγυλής θεάς σε video game (το αντίπαλο δέος, eFootball της Konami κάνει… διάλειμμα). Το FIFA 22 συμπυκνώνει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, περιλαμβάνοντας πάνω από 17.000 παίκτες και 700 ομάδες. Παίξε μπάλα στα περισσότερα 100 γήπεδά του -πιστά αντίγραφα των πραγματικών- και οδήγησε την ομάδα της αρεσκείας σου στην κορυφή διοργανώσεων όπως το Champions League, το Europa League, το Libertadores, το Sudamericana και η Premier League. Θα έχεις την ευχέρεια να επιλέξεις το mode που προτιμάς μέσα από μία πληθώρα επιλογών, με το Ultimate Team να κλέβει για άλλη μια χρονιά την παράσταση, δίνοντάς σου την ευκαιρία να δημιουργήσεις την ομάδα των ονείρων σου με αστέρες του παρόντος αλλά και του παρελθόντος. Με ανανεωμένα γραφικά, ρεαλιστικότερες κινήσεις και απίστευτη ατμόσφαιρα εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, το FIFA 22 σηκώνει πρωτάθλημα για άλλη μια χρονιά!

Nintendo Switch

Η περίπτωση του Nintendo Switch είναι ιδιαίτερη -για την ακρίβεια, πιο ιδιαίτερη δε γίνεται. Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη κονσόλα στα χρονικά που γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ οικιακών και φορητών συστημάτων και το έκανε με έναν πανέξυπνο τρόπο. Το Switch, βλέπεις, συνοδεύεται από ένα dock, μία βάση μέσω της οποίας συνδέεται στην τηλεόρασή σου μέσω HDMI, επιτρέποντάς σου να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια (Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario 3D World, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Fortnite, Minecraft Dungeons, Animal Crossing: New Horizon κ.α.) όπως θα έκανες με μία οποιαδήποτε άλλη κονσόλα, χρησιμοποιώντας τα αποσπώμενα Joy-Con (που μάλιστα διαθέτουν και λειτουργία ανάδρασης) ή κάποιο άλλο χειριστήριο. Όταν χρειαστεί να φύγεις, απλά παίρνεις το Switch μαζί σου και συνεχίζεις το παιχνίδι σου στον δρόμο από εκεί που ‘χες μείνει, χάρη στην οθόνη αφής των 6,2 ιντσών. Η κονσόλα διαθέτει χαμηλές διαστάσεις και βάρος, χωρώντας άνετα στην τσάντα σου και ακολουθώντας σε όπου κι αν πας. Σημείωσε ότι η κονσόλα διαθέτει εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 32 GB που αυξάνεται με την προσθήκη μίας κάρτας microSD/HC/XC έως και 2 TB καθώς επίσης και μπαταρία που της εξασφαλίζει αυτονομία εννέα ωρών.

Microsoft Xbox Series S

Το Xbox Series S αποτελεί την «έξυπνη» επιλογή όσον αφορά στις κονσόλες νέας γενιάς. Κυκλοφόρησε παράλληλα με το Xbox Series X το οποίο ακόμα και σήμερα παραμένει ανάρπαστο, όμως αποτελεί μία ακόμα καλύτερη value for money πρόταση. Το Xbox Series S, βλέπεις, αποτελεί την πλέον προσιτή οικονομικά κονσόλα νέας γενιάς, την επιλογή που θα σου δώσει τη δυνατότητα να απολαύσεις όλους τους καινούριους τίτλους για το Xbox στα 1440p και με frame rate που φτάνει και τα 120 fps, επιδόσεις δηλαδή που θα σε αφήσουν εγγυημένα άφωνο μπροστά στην τηλεόρασή σου καθώς απολαμβάνεις αριστουργήματα όπως το Halo Infinite, το Forza Horizon 5, το Flight Simulator και άλλα πολλά. Η αναφορά στους παραπάνω τίτλους δεν είναι τυχαία βέβαια, αφού το Xbox Series S πλαισιώνεται ιδανικά από το Game Pass, την υπηρεσία της Microsoft που προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε εκατοντάδες παιχνίδια και μάλιστα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους για εκείνα από τα στούντιο της Microsoft. Συμπαγές και καλοσχεδιασμένο σε λευκό χρώμα που κερδίζει τις εντυπώσεις, το Xbox Series S είναι αθόρυβο ενώ πλαισιώνεται από το ολοκαίνουριο ασύρματο χειριστήριο Xbox για ακόμα καλύτερη απόκριση και σταθερότερο κράτημα.

Nintendo Game & Watch: The Legend of Zelda

Μια επιλογή για να… μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί, το Game & Watch: The Legend of Zelda θα σε γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω, πολύ πριν η Nintendo κατακτήσει την αγορά του gaming με κονσόλες όπως το Switch, το DS, το Wii ή ακόμα και το NES ή το Game Boy. Τότε που η ιαπωνική εταιρεία κυκλοφορούσε τα Game & Watch, φορητές συσκευές καθεμία εκ των οποίων περιείχε ένα μόνο παιχνίδι. Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από την εμφάνιση της σειράς The Legend of Zelda λοιπόν, η Nintendo λάνσαρε μια συλλεκτική έκδοση του σχετικού Game & Watch. Πρόκειται για ένα τόσο δα handheld που περιλαμβάνει όχι ένα αλλά τρία παιχνίδια της σειράς: The Legend of Zelda, Zelda II: The Adventure of Link, The Legend of Zelda: Link’s Awakening (έκδοση Game Boy). Με τη δική του οθόνη και τα απαραίτητα πλήκτρα, θα σου δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψεις στη Hyrule με ρετρό αέρα και όταν πια σταματήσεις να ασχολείσαι μαζί του, θα διακοσμήσει το κομοδίνο ή τη βιβλιοθήκη σου παίζοντας τον ρόλο του ψηφιακού ρολογιού αφού διαθέτει μέχρι και σούπερ χαριτωμένα animations!

Nintendo Switch Lite + Animal Crossing: New Horizons

Αν το Switch που αναφέραμε πιο πάνω σου φαίνεται ωραίο αλλά δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις στη μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι, μπορείς να… κανονίσεις με τον Άγιο Βασίλη να προτιμήσει το Switch Lite. Τι είναι αυτό; Ό,τι λέει η ονομασία του: μία lite έκδοση του Nintendo Switch σε χαμηλότερη τιμή, με πιο συμπαγές design και χαμηλότερο βάρος, στοιχεία που την καθιστούν πολύ πιο εύκολη στη μεταφορά. Το Switch Lite έρχεται με τα Joy-Con ενσωματωμένα στο σώμα του, κάτι που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως handheld και από ένα άτομο (το οποίο δε σε χαλάει καθόλου, παρεμπιπτόντως, αν αυτό ψάχνεις). Η οθόνη του είναι μεν LCD αλλά ένα «κλικ» μικρότερη σε μέγεθος σε σχέση με το Switch (5,5 ίντσες έναντι 6,2). Όσο για τη μπαταρία του, προσφέρει επαρκή αυτονομία (έως και επτά ώρες) ώστε να παίζεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια χωρίς το… άγχος της φόρτισης. Την κονσόλα μάλιστα συνοδεύει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει ever για το Switch, το υπέροχο Animal Crossing: New Horizons. Ένας φανταστικός τίτλος με εξαιρετικά βαθύ gameplay που θα σου κρατήσει συντροφιά για ώρες και θα σε ταξιδέψει στον μαγικό του κόσμο.