Οι οδηγοί του Άι Βασίλη: Laptops

2 έτη πριν
laptop

Χρήσιμος και πρακτικός, ο φορητός υπολογιστής μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό δώρο για μικρούς και μεγάλους τις γιορτές. Ένα μηχάνημα ικανό να ψυχαγωγήσει, να εκπαιδεύσει και να διατηρήσει τον χρήστη παραγωγικό ενόσω εκείνος βρίσκεται στον δρόμο, το laptop είναι η συσκευή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι και ο άι Βασίλης μπορεί να φροντίσει φέτος τα Χριστούγεννα. Το πλεονέκτημα που έχει η κατηγορία των laptops είναι το μεγάλο εύρος τιμών: στην αγορά υπάρχουν προτάσεις για κάθε γούστο, ανάγκη και -κυρίως- πορτοφόλι. Εμείς για να διευκολύνουμε τον… αγαπημένο Άγιο των παιδιών, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα laptops που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Τι λες, πάμε να τα δούμε;

Huawei MateBook D15

Με premium design και κορυφαία ποιότητα κατασκευής, το MateBook D15 είναι ένα laptop που θα καλύψει ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς. Προσφέρει άκρως εντυπωσιακές εμπειρίες θέασης χάρη στην IPS FullView οθόνη των 15,6 ιντσών που καταλαμβάνει το 87% της πρόσοψης. Παρά τη στιβαρότητά του, το MateBook D15 ζυγίζει μόλις 1,53 κιλά ενώ διαθέτει προφίλ 16,9 χιλιοστών, όντας εύκολο στη μεταφορά. Μέσα του «κρύβει» έναν Core i3-1011U με 8 GB RAM και SSD δίσκο 256 GB για υψηλές ταχύτητες και άμεση απόκριση. Το πλήκτρο ενεργοποίησης με σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος προσφέρει σύνδεση στα Windows με ασφάλεια στη στιγμή ενώ το Huawei Share εξασφαλίζει άνετη μεταφορά περιεχόμενο από και προς Huawei smartphones.

HP Pavilion 15-eh0010nv

Το HP Pavilion 15-eh0010nv είναι ένα all-around laptop κατάλληλο για κάθε χρήστη που αναζητά ένα αξιόπιστο σύστημα για την καθημερινότητά του. Προσφέρει καθαρές και απολαυστικές εμπειρίες θέασης με την IPS Full HD οθόνη των 15,6 ιντσών, ενώ τα ρυθμισμένα από τους ειδικούς της Bang & Olufsen ηχεία σε συνδυασμό με την τεχνολογία HP Audio Boost, θα αλλάξουν επίπεδο το streaming ταινιών και σειρών. Το laptop διαθέτει και δίσκο SSD χωρητικότητας 512 GB για να απολαμβάνεις ανά πάσα στιγμή σπουδαίες ταχύτητες τη στιγμή που ο εξαπύρηνος Ryzen 5 4500U και τα 8 GB θα σου επιτρέψουν να τρέξεις ακόμα και τις απαιτητικότερες εφαρμογές.

Lenovo IdeaPad 3

Το ένα από τα δύο Lenovo IdeaPad 3 της λίστας είναι και το πλέον προσιτό οικονομικά. Κατάλληλο για τους χρήστες που αναζητούν ένα σύστημα για απλές, καθημερινές εργασίες όπως π.χ. μαθητές, διαθέτει επεξεργαστή Intel Celeron N4020 με 4 GB RAM και δίσκο SSD χωρητικότητας 128 GB. Τρέχει Windows 11 S προσφέροντας μία οικεία και ασφαλή εμπειρία χρήσης ενώ την ίδια στιγμή το Microsoft 365 Personal (πρώην Office 365) προσφέρει πληθώρα προγραμμάτων και λειτουργιών. Η οθόνη των 15,6 ιντσών με ανάλυση 1366x768 pixels είναι ιδανική για απόλαυση HD περιεχομένου ενώ η μεγάλη αυτονομία της μπαταρίας του θα σου επιτρέψει να κάνεις ακόμα περισσότερα.

Dell Vostro 3500

Οικονομικό και αξιόπιστο, το Dell Vostro 3500 είναι τέλειο για φοιτητές, μαθητές και χρήστες που επιδίδονται σε καθημερινό work from home. Με επεξεργαστή Core i3-1115G4 δύο πυρήνων, 8 GB ταχύτατης RAM και δίσκο SSD χωρητικότητας 256 GB προσφέρει υψηλές επιδόσεις και άνεση κατά το καθημερινό multitasking. Τρέχει Windows 10 Home για μία φιλική προς τον χρήστη εμπειρία ενώ διαθέτει αντιθαμβωτική οθόνη 15,6 ιντσών Full HD ανάλυσης στην οποία θα εργαστείς και θα streamάρεις σειρές και ταινίες χωρίς να κουράσεις τα μάτια σου. Η δε μπαταρία του προσφέρει μεγάλη αυτονομία ενώ χάρη στην τεχνολογία ExpressCharge φορτίζει σε ποσοστό 80% σε μία ώρα.

HP Pavilion 15-eh1001nv

Συμπαγές, εύχρηστο και αρκούντως ισχυρό, το HP Pavilion 15-eh1001nv είναι ένα φορητό σύστημα που εγγυάται υψηλή παραγωγικότητα και ποιοτική ψυχαγωγία όπου κι αν βρίσκεσαι. Διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή Ryzen 7 5700U της AMD με 8 GB RAM και δίσκο SSD 512 GB, χαρακτηριστικά που επιτρέπουν ακόμα και στους πιο απαιτητικούς χρήστες να εξωτερικεύσουν τη δημιουργικότητά τους. Η Micro-Edge οθόνη των 15,6 ιντσών με ανάλυση 1920x1080 pixels και IPS πάνελ χαρίζει σπουδαίες εμπειρίες θέασης και άνετη εργασία ενώ οι μεγάλου μεγέθους αεραγωγοί εξασφαλίζουν βελτιωμένη ψύξη για κορυφαίες επιδόσεις ακόμα κι όταν ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται σημαντικά.

Huawei MateBook D14

Με «όπλο» του τη θεσπέσια οθόνη FullView των 14 ιντσών, με πάνελ IPS και ανάλυση 1920x1080 pixels που καλύπτει το 87% της επιφάνειας της πρόσοψης και προσφέρει οπτική γωνία 178 μοιρών, το MateBook D14 της Huawei είναι ιδανικό για streaming και προβολή φωτογραφιών -θα σου χαρίσει ολοζώντανες εικόνες σπουδαίας ευκρίνειας. Ζυγίζει μόλις 1,38 κιλά ενώ διαθέτει πάχος που δεν ξεπερνά τα 15,9 χιλιοστά, υιοθετώντας συμπαγές design που του επιτρέπει να σε ακολουθήσει εύκολα παντού, όπου κι αν πας. Είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Core i5-10210U τεσσάρων πυρήνων, 8 GB RAM και δίσκο SSD ενώ διαθέτει λειτουργία Huawei Share για να εκμεταλλευτείς πλήρως το Huawei smartphone/tablet σου.

HP 255 G8

Με όμορφο και συμπαγές design (οι διαστάσεις του είναι 35,8 x 24,2 x 1,99 εκατ.) το HP 255 G8 είναι ένα οικονομικό laptop, ό,τι πρέπει για εκείνους που αναζητούν μία entry-level συσκευή για να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες. Έρχεται με επεξεργαστή AMD Athlon Gold 3150U δύο πυρήνων τον οποίο πλαισιώνουν 4 GB RAM και δίσκος SSD χωρητικότητας 128 GB. Με το 255 G8 θα streamάρεις σειρές και ταινίες από τις αγαπημένες σου πλατφόρμες, απολαμβάνοντάς τις με σούπερ ήχο χάρη στα στερεοφωνικά του ηχεία. Στα θετικά του συστήματος και η μεγάλη μπαταρία που του εξασφαλίζει έως και επτά ώρες χρήσης για να ξενοιάσεις ως προς τη φόρτισή του.

Lenovo IdeaPad 3

Το έτερο Lenovo IdeaPad 3 της λίστας απευθύνεται σε χρήστες με μεγαλύτερες απαιτήσεις. Διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i3-1115G4 δύο πυρήνων με 6 MB Intel Smart Cache για ακόμα καλύτερες επιδόσεις, τον οποίο πλαισιώνουν δίσκος SSD 128 GB για σπουδαίες ταχύτητες απόκρισης από την εκκίνηση ως τον τερματισμό, 4 GB RAM για άνετο, καθημερινό multitasking και μεγάλη μπαταρία για αυξημένη αυτονομία. Το σύστημα της Lenovo έρχεται με Full HD οθόνη στις 14 ίντσες για άνετη εργασία και προβολή περιεχομένου ενώ το συμπαγές του μέγεθος το καθιστά εύκολο στη μεταφορά αφού χωρά ακόμα και σε τσάντες μικρότερου μεγέθους.

HP Pavilion Gaming 15-ec1005nv

Το laptop που θα λατρέψουν όλοι οι gamers! Το Pavilion Gaming 15-ec1005nv της HP είναι φουλ εξοπλισμένο για να προσφέρει αλησμόνητες εμπειρίες gameplay και μάλιστα με τιμή που… δε θα χρειαστείτε τον Άγιο Βασίλη. Ενσωματώνει εξαπύρηνο Ryzen 5 4600H με 8 GB RAM και SSD δίσκο χωρητικότητας 512 GB για έξοδα σούπερ επιδόσεις και κορυφαία ταχύτητα, ακόμα και υπό τις απαιτητικότερες συνθήκες multitasking. Σε ό,τι αφορά τα δε γραφικά, εκεί παιχνίδι κάνει μία GeForce GTX 1650 Ti με 4 GB η οποία θα σου χαρίσει σπουδαίες εικόνες μέσα από τη Full HD οθόνη 15,6 ιντσών.