Οι οδηγοί του Άι Βασίλη: Αγορά Smartphone

2 έτη πριν
Οδηγός Αγοράς Smartphone

Στη λίστα δώρων του άι Βασίλη τα smartphones έχουν την τιμητική τους και εδώ που τα λέμε, όχι κι άδικα. Πρόκειται άλλωστε για δώρο που καλύπτει μικρούς και μεγάλους, το gadget που έχει γίνει απαραίτητο στην καθημερινότητά μας αφού το χρησιμοποιούμε για να ελέγξουμε τα πάντα -από την κίνηση στους δρόμους και την ώρα, μέχρι τυχόν μηνύματα από αγαπημένα πρόσωπα και τη φυσική μας κατάσταση. Η αγορά όμως είναι γεμάτη από εξαιρετικές προτάσεις και ενδεχομένως ο αγαπημένος μας άι Βασίλης να… χρειαστεί λίγη βοήθεια. Πάμε να δούμε εκείνα τα smartphones που δεν πρέπει να λείπουν από τον σάκο του!

Xiaomi Redmi 9A

Με όπλο την άριστη σχέση τιμής/απόδοσης που επιτυγχάνει, το Xiaomi Redmi 9A θέτει υποψηφιότητα για τα φετινά δώρα του άι Βασίλη και, για να πούμε την αλήθεια, έχει τους λόγους του! Με μία μεγάλη οθόνη 6,53 ιντσών, προσφέρει σούπερ εμπειρίες θέασης, είτε σερφάρεις στο διαδίκτυο, είτε streamάρεις από την αγαπημένη σου πλατφόρμα. Ενσωματώνει οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek Helio G25 μαζί με 2 GB RAM, έχοντας τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στη στιγμή σε κάθε σου εντολή. Η εσωτερική μνήμη των 32 GB αυξάνεται χωρίς πρόβλημα με μία κάρτα microSD έως 512 GB ενώ η μπαταρία των 5000 mAh αρκεί για να εξασφαλίσει χρόνους αναμονής 34 ημερών -και το καλύτερο όλων, θα τη φορτίσεις τουλάχιστον 1000 φορές (σαν να λέμε καθημερινά για δυόμισι χρόνια) χωρίς να σημειώσει πτώση η απόδοσή της!

TCL 20 R

Αν αναζητάς μία 5G πρόταση οικονομική μεν, υψηλής απόδοσης δε, μόλις τη βρήκες. Το συμπαγές και… αεροδυναμικό (με 2.5D γυαλί μπροστά και καμπυλωτό design πίσω) TCL 20 R θα σου προσφέρει ανεπανάληπτες ταχύτητες σύνδεσης στο internet για gaming χωρίς lag, κατέβασμα μεγάλων αρχείων στη στιγμή και streaming στη βέλτιστη ποιότητα χωρίς buffering. Η οθόνη των 6,62 ιντσών είναι ό,τι πρέπει για την ψυχαγωγία σου αφού υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης έως και 90 Hz για ομαλή κίνηση χωρίς διακοπές. Ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής με 4 GB RAM αρκούν έτσι ώστε το κινητό να… πετάει ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες multitasking ενώ την ίδια στιγμή η τριπλή οπίσθια κάμερα θα αποτυπώσει με ζωηρά χρώματα και σπουδαίο βαθμό λεπτομέρειας στιγμές της καθημερινότητάς σου.

Motorola Moto G30

Καλοφτιαγμένο και ανθεκτικό, το Motorola Moto G30 είναι μία από τις πιο κομψές προτάσεις στην κατηγορία του. Με ειδική επίστρωση που το προστατεύει από τις πιτσιλιές νερού, θα σε ακολουθήσει όπου κι αν πας ομορφαίνοντας την καθημερινότητά σου χάρη στη σπουδαία του οθόνη. Με ανάλυση 1600x720 pixels και μέγεθος 6,5 ιντσών, προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 90 Hz για ομαλή κίνηση χωρίς κολλήματα, όσο… γρήγορες κι αν είναι οι κινήσεις σου. Οι τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος του θα διασφαλίσουν πως θα απαθανατίσεις εκπληκτικές εικόνες ανεξαρτήτως συνθηκών ενώ ο οκταπύρηνος Snapdragon 662 με τα 6 GB RAM και το Android 11 θα σου χαρίσουν μία άνετη εμπειρία χρήσης με άμεση απόκριση και άψογη απόδοση.

realme C11

Μία συσκευή που συνδυάζει την άνεση στη χρήση με την στιβαρότητα ως προς τη συναρμολόγησή της, το realme C11 του 2021 είναι ένα all-around εργαλείο που αντέχει στα δύσκολα. Το προσεγμένο του design τονίζει ακόμα περισσότερο τις όμορφες γραμμές του, τη στιγμή που η ειδική επίστρωση το προστατεύει από δαχτυλιές και σταγόνες νερού. Η realme έχει υποβάλλει το C11 σε εξαντλητικές δοκιμές προκειμένου να διασφαλίσει την αξιοπιστία του, οπότε εσύ μπορείς να το χρησιμοποιείς άφοβα. Διαθέτει HD+ οθόνη 6,5 ιντσών με λόγο προβολής 20:9 για… κινηματογραφικές εμπειρίες προβολής. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής θα σου προσφέρει την ισχύ που χρειάζεσαι ενώ τα 32 GB εσωτερικής μνήμης επεκτείνονται πανεύκολα μέσω κάρτας microSD.

Alcatel 1B

Οικονομικό αλλά ταυτόχρονα λειτουργικό και αξιόπιστο, το Alcatel 1B είναι η απόλυτη budget πρόταση για φέτος τις γιορτές. Άνετο στη χρήση μα και ασφαλές, τρέχει Android 10 Go Edition και έρχεται γεμάτο χρήσιμες και ψυχαγωγικές λειτουργίες. Η οθόνη του είναι 5,5 ιντσών με HD+ ανάλυση έτσι ώστε να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο -φωτογραφίες, βίντεο, video games- στα 720p. Ο Google Assistant κάνει τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη καθώς επιτρέπει τον έλεγχο της συσκευής με τη φωνή σου. Η Alcatel έχει εξοπλίσει την τελευταία με μπαταρία 3000 mAh αλλά και το έξυπνο σύστημα διαχείρισης πόρων, Smart Manager, προκειμένου να απολαμβάνεις αυτονομία που φτάνει τις 61 ώρες ακρόασης μουσικής.

Poco X3 Pro

Αν ο άι Βασίλης αποφασίσει φέτος να σου φέρει το Poco X3 Pro, δε θα χορταίνεις να το χρησιμοποιείς. Μα για streaming σειρών, ταινιών και βίντεο γενικότερα, μα για gaming, μα για browsing, η οθόνη των 6,67 ιντσών με τη FHD+ ανάλυση και τον ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 120 Hz, θα σου χαρίσει τις ομαλότερες και απολαυστικότερες εμπειρίες θέασης που είχες ποτέ. Ενσωματώνοντας τον πανίσχυρο επεξεργαστή Snapdragon 860 με 6 GB RAM και εσωτερική μνήμη 128 GB, το X3 Pro θα τα πάει περίφημα όσο υψηλές κι αν είναι οι απαιτήσεις σου. Το Android 11 πλαισιώνεται από το περιβάλλον MIUI 12 για μεγαλύτερη ευχρηστία ενώ η μπαταρία των 5160 mAh προσφέρει αυτονομία έως και 18 ώρες προβολής βίντεο και φορτίζει σε ποσοστό 59% μέσα σε μισή ώρα!

Xiaomi Redmi Note 10

Οι mid-range συσκευές της Xiaomi γίνονται καλύτερες χρόνο με τον χρόνο και το Redmi Note 10 δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Πρόκειται για μία από τις πλέον προσιτές οικονομικά 5G συσκευές, ό,τι πρέπει δηλαδή για να εξερευνήσεις τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς δικτύων απολαμβάνοντας άνευ προηγουμένου ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο. Με FHD+ οθόνη 6,5 ιντσών για να απολαμβάνεις ό,τι βάλεις κατά νου και τριπλή οπίσθια κάμερα ανάλυσης 48+2+2 MP δεν υστερεί πουθενά. Ο επεξεργαστής του είναι οκτώ πυρήνων ενώ συνεπικουρείται από 4 GB RAM για άνετο multitasking. Το Android 11 εξασφαλίζει μία σπουδαία εμπειρία χρήσης ενώ η μπαταρία των 5000 mAh θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου σου.

Samsung Galaxy A12

Το όνομα της Samsung αποτελεί εγγύηση -και- σε ό,τι αφορά τα smartphones και με το Galaxy A12, ο άι Βασίλης δε θα ‘χει ιδιαίτερα διλήμματα. Πρόκειται άλλωστε για μία προσεγμένη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας συσκευή που θα ταιριάξει στο lifestyle σου κερδίζοντας τις εντυπώσεις και μαγνητίζοντας τα βλέμματα. Με υπέροχο στυλ και μία φωτεινή οθόνη Infinity-V 6,5 ιντσών θα σου χαρίσει υπέροχες εικόνες υψηλής ευκρίνειας. Η Samsung το έχει εφοδιάσει με κύρια κάμερα 48 MP την οποία πλαισιώνουν υπερευρυγώνια 5 MP και κάμερες βάθους και macro στα 2 MP έκαστη. Στην πρόσοψη, η κάμερα selfie των 8 MP με ενσωματωμένο αλγόριθμο ωραιοποίησης τελευταίας γενιάς, θα σου χαρίσει τις πιο αυθεντικές αυθόρμητες λήψεις.

realme C25Y

Σούπερ smartphone για τους λάτρεις της φωτογραφίας αλλά και του value for money! Το realme C25Y θα κάνει πιο όμορφη κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σου, αφού θα καλύψει έξυπνα κάθε σου ανάγκη. Η τριπλή κύρια κάμερα ανάλυσης 50+2+2 MP θα σου χαρίσει υπέροχες λήψεις ενώ η κάμερα πρόσοψης των 8 MP θα γεμίσει τα προφίλ σου στα social media με selfies όλο χαμόγελα! Η μεγάλη οθόνη των 6,5 ιντσών προσφέρει άνεση στη χρήση ενώ το υπερπλήρες προφίλ συνδεσιμότητας με Bluetooth 5.0, Wi-Fi, GPS, αναγνώστη καρτών microSD και USB-C θα σε κρατήσει μέσα σ’ όλα! Στα παραπάνω πρόσθεσε τη θηριώδη μπαταρία χωρητικότητας 5000 mAh που προσφέρει αυτονομία -κρατήσου- 48 ημερών σε κατάσταση αναμονής και υποστηρίζει αντίστροφη φόρτιση προσφέροντας ενέργεια στις άλλες συσκευές σου.