Οι οδηγοί του Άι Βασίλη: Αγορά Tablet

2 έτη πριν
Tablet with extractable display

Αν εσύ ή ο… άι Βασίλης ψάχνεις να κάνεις ένα δώρο έξυπνο, χρηστικό και πολυσύνθετο στα αγαπημένα σου πρόσωπα, το tablet είναι μία πρόταση που δε θα πρέπει να προσπεράσεις. Μία συσκευή που θα χρησιμοποιήσουν άπαντες: από τη μαμά για να βρίσκει συνταγές και να χαζεύει στο Pinterest, μέχρι τον μπαμπά για να ενημερώνεται από την άνεση του καναπέ και το παιδί για να παίζει ή να streamάρει δίχως αύριο σειρές και ταινίες από το Netflix. Η αγορά είναι γεμάτη με προτάσεις για κάθε γούστο, ανάγκη και βαλάντιο οπότε είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα βρεις κάποια που να σε καλύπτει πλήρως. Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες και στις παρουσιάζουμε.

Lenovo Tab M7 3rd Gen

Το Lenovo Tab M7 χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή του «ένα tablet για όλη την οικογένεια» και ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα. Πρόκειται για μία all-around συσκευή, ικανή να καλύψει τις μοναδικές ανάγκες των διαφορετικών μελών ενός νοικοκυριού, ακόμα και των παιδιών χάρη στο Google Kids Space. Έχει δε όλα τα φόντα να μετατραπεί σε κέντρο ψυχαγωγίας, όπως κι αν επιλέξει κανείς να περάσει τον χρόνο του: σερφάροντας στα social δίκτυα, διαβάζοντας βιβλία και περιοδικά, παίζοντας παιχνίδια, streamάροντας μουσική, σειρές και ταινίες. Το μικρό του μέγεθος (ανήκει στην κατηγορία των 7 ιντσών) δε, επιτρέπει την άνετη μεταφορά του χωρίς να καταλαμβάνει χώρο ή να δημιουργεί προβλήματα. Η εξαιρετικά φωτεινή, υψηλής ευκρίνειας IPS οθόνη του (ανάλυσης 1024x600 pixels) χαρίζει σπουδαίες εμπειρίες θέασης, τη στιγμή που το μεταλλικό του σώμα αντέχει στην απαιτητική, καθημερινή χρήση. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής προσφέρει την απαραίτητη ισχύ ενώ την ίδια στιγμή, το Google Play Store βρίθει εφαρμογών για κάθε γούστο.

Apple iPad mini 5th Gen

Το iPad mini 5th Gen είναι ένα από τα πιο εύχρηστα, συμπαγή και ευέλικτα tablets που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά. Με διαστάσεις 203,2 x 134,8 x 6,1 χιλ. και βάρος που κυμαίνεται στα 300,5 γραμμάρια, πρόκειται μία λύση που θα σε ακολουθήσει παντού, όπου κι αν πας. Υιοθετεί τον… δοκιμασμένο, κλασικό σχεδιασμό των iPad με το πλήκτρο home κάτω από την οθόνη. Διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία και υποδοχή 3,5 χιλ. για ακουστικά, διπλό μικρόφωνο για καθαρές συνομιλίες και δέχεται κάρτες nano-SIM για να παραμένεις συνδεδεμένος παντού και πάντα. Η οθόνη του είναι τύπου Retina στις 7,9 ίντσες με ανάλυση 2048x1536, φωτεινότητα 500 nits και επικάλυψη κατά των δαχτυλιών για κρυστάλλινη εικόνα με σπουδαία χρώματα και απίθανες λεπτομέρειες ό,τι κι αν κάνεις. To iPad mini 5th Gen κρύβει μέσα του chip A12 Bionic αρχιτεκτονικής 64 bits για σούπερ επιδόσεις και απόλυτα ομαλή εμπειρία χρήσης.

Huawei MatePad T10s

Έτοιμο να προσφέρει ολοκληρωμένες εμπειρίες χρήσης, το MatePad T10s της Huawei θα σε καταπλήξει με την 10,1 ιντσών οθόνη του στα 1920x1200 pixels. Με μικρότερο πλαίσιο σε σχέση με προηγούμενες γενιές, προσφέρει επιβλητικότερες εμπειρίες gaming και ψυχαγωγίας, κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τα ρυθμισμένα από τους ειδικούς της Harman Kardon διπλά ηχεία που… φτιάχνουν ατμόσφαιρα. Το Android 10 πλαισιώνεται από το περιβάλλον χρήστη της Huawei, EMUI 10.1 το οποίο και θα κάνει τη ζωή σου ευκολότερη με τις έξυπνες συντομεύσεις και τις στοχευμένες του προσθήκες, με το Kids Corner (ή τη Γωνία των Παιδιών ελληνιστί) να προσφέρει έναν ασφαλή χώρο διασκέδασης και εκπαίδευσης ειδικά φτιαγμένο για τα παιδιά. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής προσφέρει άψογη απόδοση ενώ η πιστοποίηση της TUV Rheinland «θωρακίζει» τα μάτια σου από τις επιβλαβείς εκπομπές της μπλε ακτινοβολίας.

Apple iPad Air 4th Gen

Κάνε τη διαφορά φέτος τις γιορτές με το iPad Air 4th Gen, ένα από τα κομψότερα tablets της αγοράς. Στην πρόσοψή του δεσπόζει η απολαυστική οθόνη Liquid Retina με την ανάλυση των 2360x1640 pixels στις 10,9 ίντσες η οποία θα σου χαρίσει εκθαμβωτικές εικόνες ακόμα κι όταν βρίσκεσαι κάτω από το φως του ήλιου σε εξωτερικούς χώρους. Ξεκλειδώνει με απόλυτη ασφάλεια με ένα άγγιγμα στο πλήκτρο ενεργοποίησης το οποίο διαθέτει τεχνολογία Touch ID. Στα ενδότερά του βρίσκεται το A14 bionic, το ισχυρότερο chip που έχει δημιουργήσει ως τώρα η Apple, ανοίγοντας διάπλατα νέες προοπτικές με ό,τι κι αν καταπιαστεί κανείς. Η υποστήριξη άλλωστε Magic Keyboard και Apple Pencil κάνει πανεύκολη την εκτέλεση πολύπλοκων εργασιών, από τον σχεδιασμό και τη δημιουργία κώδικα, μέχρι την επεξεργασία βίντεο και τη μίξη ήχου. Το App Store άλλωστε είναι γεμάτο με χιλιάδες apps που ενισχύουν την παραγωγικότητα, προσφέρουν ασύγκριτες εμπειρίες ψυχαγωγίας και διευκολύνουν τον χρήστη σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του.

TCL Tab 10s

Μία πρόταση που εστιάζει στην ευελιξία, το TCL Tab 10s ανήκει στην κατηγορία των tablets που ανταποκρίνονται στα «θέλω» μιας ολόκληρης οικογένειας. Διαθέτει μεγάλη οθόνη αφής 10,1 ιντσών για υπέροχες εμπειρίες θέασης για streamάρισμα σε υψηλή ανάλυση (1920x1200 pixels ή FHD+) με ρεαλιστικά χρώματα και μεγάλο βαθμό λεπτομέρειας. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του tablet της TCL ωστόσο δεν είναι άλλο από τις αντοχές του. Η θηριώδης μπαταρία των 8000 mAh φτάνει και περισσεύει για να καλύψει τις ανάγκες του μπαμπά, της μαμάς, των παιδιών και… των φίλων τους, χωρίς να χρειαστεί καν φόρτιση (μιλάμε για χρόνο χρήσης οκτώ ωρών). Επιπρόσθετα υποστηρίζεται ταχεία φόρτιση 18 W μηδενίζοντας την αχρείαστη αναμονή, όπως επίσης και τεχνολογία που προστατεύει από τις επιβλαβείς εκπομπές της μπλε ακτινοβολίας για να χρησιμοποιείται άφοβα χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στα μάτια. Το Tab 10s έρχεται με Kids Mode και στοιχεία γονικού ελέγχου για ασφαλή χρήση από τα παιδιά.

Alcatel 1T 10

Οικονομικό και με «όπλο» του την άριστη σχέση τιμής/απόδοσης που επιτυγχάνει, το Alcatel 1T 10 έχει τον τρόπο να εντυπωσιάσει. Η Super Full View οθόνη του με IPS πάνελ αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση στις 10 ίντσες, ό,τι πρέπει για να ενημερώνεσαι, να ψυχαγωγείσαι και βέβαια να παραμένεις σε επαφή με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Με βάρος που δεν ξεπερνά τα 415 γραμμάρια και σε συνδυασμό με το συμπαγές του design, το 1T 10 είναι μία εξαιρετικά πρακτική πρόταση, τέλεια για όποιον ταξιδεύει πολύ και βρίσκεται διαρκώς στον δρόμο. Θα χωρέσει άνετα στην τσάντα ενώ χάρη στη μπαταρία των 4000 mAh που διαθέτει, αντέχει έως και για οκτώ ώρες -χρήσης- μακριά από τον φορτιστή. Τα 16 GB εσωτερικής μνήμης αυξάνονται πανεύκολα με την προσθήκη μίας κάρτας microSD χωρητικότητας έως και 128 GB τη στιγμή που το Android 10 εγγυάται μία ασφαλή και απόλυτα φιλική προς τον χρήστη εμπειρία χρήσης.