Οι οδηγοί του Άι Βασίλη: Wearables

2 έτη πριν
Wearables

Τα wearables έχουν μπει στις ζωές μας ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια όμως ακόμα κι έτσι έχουν καταφέρει να γίνουν περιζήτητα ως δώρα. Ένα wearable, βλέπεις, εκτός από γουστόζικο, έχει και πρακτική αξία αφού είναι σε θέση να βοηθήσει τον χρήστη να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και να γίνει ακόμα πιο δραστήριος. Ένα smartwatch μάλιστα, θα σε… γλιτώσει από τον διαρκή έλεγχο του κινητού σου τηλεφώνου, αφού θα μεταφέρει ενημερώσεις, μηνύματα, κλήσεις και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς περισσότερο στην καθημερινότητά σου στον καρπό σου για μεγαλύτερη ευκολία. Ένα smartband θα σε ακολουθήσει παντού χάρη στη διακριτική του παρουσία, καταγράφοντας με ακρίβεια κάθε σου κίνηση. Με τα wearables λοιπόν να χτυπούν… κορυφή στη λίστα του άι Βασίλη, τι θα ‘λεγες να βλέπαμε συνοπτικά τα καλύτερα;

Garmin Forerunner 45

Η τέλεια επιλογή για τους λάτρεις της άσκησης και των δραστηριοτήτων. Το Garmin Forerunner 45 είναι ένα smartwatch που θα σε ακολουθήσει όπου κι αν πας, όσο απαιτητικές κι αν είναι οι συνθήκες. Διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα GPS, GLONASS και Galileo για καταγραφή κίνησης με απόλυτη ακρίβεια, ενώ είναι και αδιάβροχο σε βάθος 50 μέτρων για να σε συνοδεύσει έτσι και στις καταδύσεις σου. Με βάρος μόλις 36 γραμμάρια, θα… ξεχάσεις πως το φοράς, ενώ αυτό θα σε προπονεί χάρη στη λειτουργία Garmin Coach 2.0 για να πετύχεις τον στόχο σου -όποιος κι αν είναι αυτός! Με προφίλ για κάθε είδος άσκησης, από τρέξιμο και αερόβια, μέχρι ποδηλασία και γιόγκα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα βρεις κάτι που να ταιριάζει στα «θέλω» σου. Το Forerunner 45 αξιολογεί τη φυσική σου κατάσταση μετρώντας παλμούς, ενέργεια οργανισμού, στρες και επίπεδα μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου ενώ σε παρακολουθεί μέχρι και στον ύπνο σου, προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές για ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη ξεκούραση. Στα θετικά του οι έξυπνες ειδοποιήσεις, ο έλεγχος μουσικής, οι λειτουργίες ασφάλειας και εντοπισμού καθώς επίσης και ο συγχρονισμός με το Garmin Connect.

Apple Watch SE

Το Apple Watch SE αποτελεί τον ιδανικό παρτενέρ γυμναστικής για τους κατόχους συσκευών iOS. Ένα κομψό και συμπαγές smartwatch, σχεδιασμένο για να αναδεικνύει και να εκμεταλλεύεται όλα τα πλεονεκτήματα ενός iPhone, το Apple Watch SE δίνει έμφαση στη γυμναστική, περιλαμβάνοντας δεκάδες προγράμματα γυμναστικής για κάθε ανάγκη και προτίμηση. Λειτουργεί άψογα είτε ανεξάρτητα, είτε σε συνδυασμό με εξοπλισμό γυμναστηρίου δίνοντας σου τη δυνατότητα να κάνεις περισσότερα. Θα το χρησιμοποιήσεις άφοβα ακόμα και στο νερό, αφού είναι ανθεκτικό σε βάθος 50 μέτρων ώστε να συνεχίσουν να καταγράφουν την άσκησή σου σε πισίνα ή ανοιχτή θάλασσα. Το Apple Watch SE θα γίνει ο άγρυπνος φύλακας άγγελός σου, παρακολουθώντας τους καρδιακούς σου παλμούς και ειδοποιώντας σε όταν κάτι δεν πάει καλά. Θα είναι σε θέση να αντιληφθεί πιθανή πτώση σου, καλώντας αυτόματα βοήθεια αν παραμείνεις ακίνητος. Απόβαλε το καθημερινό άγχος και δημιούργησε την τέλεια ρουτίνα ύπνου για να προσφέρεις στον οργανισμό σου την ξεκούραση που τόσο έχει ανάγκη. Προσάρμοσε το Apple Watch SE κατεβάζοντας τα apps της αρεσκείας σου μέσα από τις χιλιάδες επιλογές του App Store και ζήσε μία εξαιρετικά ομαλή εμπειρία χρήσης, δύο φορές ταχύτερη σε σχέση με το Apple Watch Series 3.

Xiaomi Mi Smart Band 6

Το Xiaomi Mi Smart Band 6 είναι μακράν η διακριτικότερη λύση για ‘σένα που αναζητάς ένα wearable ικανό να καταγράψει την καθημερινή σου άσκηση αλλά δε θες ούτε κάτι τόσο πολύπλοκο, ούτε κάτι τόσο ακριβό όσο ένα smartwatch. Διαθέτει μεγάλη -για τα δεδομένα του- οθόνη 1,56 ιντσών, AMOLED στα 336 ppi για να έχεις καθαρή εικόνα όλων των δεδομένων που αφορούν την καθημερινότητά σου. Περιλαμβάνει 30 fitness modes για λεπτομερή καταγραφή κάθε τύπου δραστηριότητας ενώ παρακολουθεί μεταξύ άλλων τον καρδιακό παλμό και τα επίπεδα SpO2. Είναι αδιάβροχο σε βάθος 50 μέτρων για να το φοράς άφοβα ενώ κολυμπάς ενώ η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία του προσφέρει διάρκεια ζωής που αγγίζει ακόμα και τις 14 μέρες. Όταν μάλιστα έρθει η ώρα της φόρτισης, αυτή γίνεται μαγνητικά, χωρίς να πρέπει να αφαιρέσεις το λουράκι. Το Mi Smart Band 6 έρχεται με περισσότερες από 60 διαφορετικές αρχικές οθόνες, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να το προσαρμόσεις στο γούστο σου. Επιλέγοντας μάλιστα και ελαστικό λουράκι μεταξύ έξι χρωμάτων, να είσαι σίγουρος πως το smartband σου θα είναι τόσο μοναδικό, όσο εσύ!

Huawei Watch GT 2

Ένα εξαιρετικά ποιοτικό ρολόι για τους εξωστρεφείς λάτρεις της άθλησης, το Huawei Watch GT 2 προσφέρει πληθώρα λειτουργιών σε συνδυασμό με τεράστια αυτονομία για να εστιάσεις στην άσκησή σου και όχι τη φόρτισή του. Με διάρκεια ζωής μπαταρίας δύο εβδομάδων, απόρροια της εξαιρετικής διαχείρισης πόρων που επιτυγχάνει, θα σου δώσει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσεις άφοβα χωρίς το παραμικρό άγχος. Υιοθετεί μίνιμαλ design με το 3D γυαλί να του προσδίδει έναν άκρως εντυπωσιακό αέρα, επιτρέποντάς του να σταθεί χωρίς πρόβλημα ακόμα και στις πιο επίσημες εμφανίσεις. Ενσωματώνει σύστημα TruSeen 3.5 καταγράφοντας με απόλυτη ακρίβεια τους καρδιακούς παλμούς σου, τη στιγμή που GPS και GLONASS θα σου προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες θεσιθεσίας προκειμένου να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή την απόσταση που έχεις διανύσει. Το Watch GT 2 τα πάει εξαιρετικά και… εκτός δρόμου όπως π.χ. σε ελλειπτικό μηχάνημα ή την κολύμβηση (ως προς την τελευταία, μετρά μέχρι και το SWOLF). Παρακολουθεί δε τις επιδόσεις σου και προσαρμόζει αναλόγως το πρόγραμμα προπόνησής σου, υπολογίζοντας από την ένταση και τις επαναλήψεις, μέχρι τα διαλείμματα που πρέπει να κάνεις!

Garmin fenix 6 Pro

Η Garmin δε θεωρείται τυχαία η κορυφαία εταιρεία στην κατηγορία των smartwatches και το fenix 6 Pro αποδεικνύει περίτρανα το γιατί. Πλαισιωμένο από μία ευρεία γκάμα sports apps, θα σε καλύψει ό,τι είδους δραστηριότητα κι αν προτιμάς: κολύμβηση, τρέξιμο, ορειβασία, σκι, γκολφ, κωπηλασία κ.α. Δες στην οθόνη του παραδείγματα ασκήσεων και πέρνα την προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο, παρακολουθώντας παράλληλα τον καρδιακό σου παλμό, την ενέργεια του σώματός σου, τον χρόνο που χρειάζεται το τελευταίο για να επανέλθει καθώς επίσης και τις επιδόσεις σου. Ρύθμισε τις λειτουργίες του ρολογιού έτσι ώστε να επιτύχεις την τέλεια ισορροπία μεταξύ απόδοσης και αυτονομίας (η τελευταία φτάνει και τις 48 ημέρες) και επίλεξε τις κατάλληλες ασκήσεις ακολουθώντας τις προτάσεις του fenix 6 Pro. Το smartwatch της Garmin θα φροντίσει να σου υπενθυμίσει να πίνεις τακτικά νερό, θα καταγράψει με ακρίβεια θέση (συστήματα GPS, GLONASS, Galileo) και υψόμετρο (αισθητήρες ABC) ενώ έρχεται με προηγμένες δυνατότητες προσδιορισμού διαδρομής. Υποστηρίζει έξυπνες ειδοποιήσεις και Garmin Pay για ανέπαφες πληρωμές, διαθέτει λειτουργίες ασφαλείας ενώ συνδέεται και στο Connect IQ Store για έξτρα faces, apps και widgets.