Όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις το δικό σου summer party

2 μήνες πριν
young women having fun party

Αύγουστος σημαίνει party! Ο καιρός είναι τέλειος και το κλίμα χαλαρό, οπότε τι καλύτερο από το να μαζέψεις την παρέα στη βεράντα, την ταράτσα ή τον κήπο στο σπίτι ή το εξοχικό και να περάσετε όλοι μία μέρα -και μια νύχτα, γιατί όχι- που θα σας μείνει αξέχαστη! Φυσικά πριν αρχίσεις να στέλνεις μηνύματα και να καλείς κόσμο θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις προετοιμάσει κατάλληλα το πεδίο, ώστε εσύ κι οι καλεσμένοι σου να διασκεδάσετε με την ψυχή σας και αυτό απαιτεί μία σχετική οργάνωση. Θα υποθέσουμε ότι διαθέτεις ήδη τον χώρο. Αυτός μπορεί να είναι από μία μεγάλη βεράντα στο διαμέρισμά σου και την ταράτσα της πολυκατοικίας, μέχρι τον κήπο του εξοχικού. Ο Αύγουστος, βλέπεις, είναι ο μήνας που όλοι… εξαφανίζονται, οπότε μιλάμε για την ιδανική ευκαιρία για groovy καταστάσεις ακόμα και στην πόλη! Όσο για τα υπόλοιπα; Συνέχισε να διαβάζεις.

Μουσική; Τσεκ.

Party χωρίς μουσική δεν γίνεται, οπότε το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κανονίσεις είναι ο ήχος. Το είδος της μουσικής το αφήνουμε σε ‘σένα: εσύ άλλωστε ξέρεις καλύτερα τα γούστα της παρέας. Θα μας επιτρέψεις ωστόσο να σου δώσουμε μερικές συμβουλές ως προς τα ηχεία ή, για να ακριβολογούμε, το ηχείο. Ένα party box είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για ένα επιτυχημένο summer party. Συμπαγές αλλά «θαυματουργό», θα γεμίσει τον χώρο σου με κρυστάλλινο, βαθύ, απολαυστικό ήχο. Πάρε για παράδειγμα το LG XBoom XL7S. Διαθέτει εργονομική λαβή ώστε να το μεταφέρεις άνετα όπου κι αν οργανώσεις το party. Είναι εξοπλισμένο με ένα γιγαντιαίο woofer οκτώ ιντσών και δύο tweeters 2,5 ιντσών συνολικής ισχύος 250 W, έτσι ώστε να κάνει τα πάντα στον χώρο σου να δονούνται στον ρυθμό της μουσικής. Συνδέεται τόσο ασύρματα μέσω Bluetooth, όσο και ενσύρματα μέσω USB με ό,τι συσκευή θες επιτρέποντάς σου να κάνεις τον Tiesto, ενώ διαθέτει και υποδοχές για μικρόφωνο και κιθάρα. Πρόσθεσε τον δυναμικό φωτισμό LED και έκλεισες!

Party χωρίς finger food γίνεται; (spoiler alert: όχι)

ΟΚ, τα ποτά πες τα κανονίζεις. Χωρίς το απαραίτητο συνοδευτικό φαγητό όμως, δουλίτσα δεν γίνεται. Κάνε τα κουμάντα σου λοιπόν με τις κατάλληλες συσκευές μαγειρικής για finger food και μεζεδάκια έτσι ώστε οι καλεσμένοι σου να αντέξουν για ακόμα περισσότερο! Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις, όμως μία ηλεκτρική ψηστιέρα για barbeque, ένα air-fryer για τηγανητές πατάτες, μία μηχανή ποπ-κορν για το πιο cool σνακ και μία παγωτομηχανή γιατί σε τελική ανάλυση καλοκαίρι είναι, θα σε καλύψουν απόλυτα. Αν έπρεπε να διαλέξουμε πάντως μία all-around πρόταση από τη συγκεκριμένη κατηγορία, αυτή θα ήταν η φριτέζα αέρος ROHNSON R-2843. Είναι ό,τι πρέπει για γρήγορο και υγιεινό μαγείρεμα έτσι ώστε να περάσεις όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στην κουζίνα. Θα τηγανίσεις με ελάχιστο ή καθόλου λάδι, ενώ χάρη στον XL κάδο των επτά λίτρων, θα ετοιμάσεις μεμιάς μεγάλες ποσότητες γευμάτων εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια. Θες μία σούπερ πρόταση; Ετοίμασε τηγανητές πατάτες, πλαισίωσέ τις με τρεις-τέσσερις διαφορετικές σως και προμηθεύσου χάρτινα χωνάκια και ξύλινα sticks! Μιλάμε για το σνακ!

Τι Αθήνα, τι Ibiza

Σούπερ η μουσική, δε λέμε, αλλά επειδή το party θα ξεκινήσει ή θα ανάψει κυρίως όταν πέσει ο ήλιος, θα πρέπει να κάνεις κάτι και με τον φωτισμό. Και όχι, το να ανάψεις τα φώτα της βεράντας ή του κήπου δεν είναι αρκετό. Ευτυχώς για ‘σένα, στη διάθεσή σου βρίσκεται το smart lighting το οποίο θα σε βοηθήσει να μεταμορφώσεις τον χώρο σου κάνοντάς τον να θυμίζει Ibiza εύκολα και γρήγορα. Η καλύτερη πρόταση είναι να χρησιμοποιήσεις έξυπνες ταινίες LED όπως για παράδειγμα εκείνη της DELTACO. Ουσιαστικά πρόκειται για μία ταινία που στη μία της πλευρά διαθέτει φωτισμό LED και στην άλλη ταινία διπλής όψεως, έτσι ώστε να την κολλήσεις σε κάθε επιφάνεια: τοίχους, πόρτες, δάπεδα. Είναι φοβερά ανθεκτική και μάλιστα φέρει πιστοποίηση IP67, έτσι ώστε να μην ανησυχείς για τίποτα. Είναι μάλιστα αδιάβροχη σε βάθος ενός μέτρου, για να την τοποθετήσεις ακόμα και στην πισίνα -αν έχεις. Ο φωτισμός προσαρμόζεται μεταξύ 20 διαφορετικών επιλογών ενώ υπάρχουν και διαφορετικά εφέ για να κάνεις παιχνίδι ελεύθερα.

Αληθινές στιγμές, αληθινές φωτογραφίες

Τα summer parties θα τα θυμάσαι κάθε φορά που χαζεύεις τις φωτογραφίες στη γκαλερί του smartphone σου -και μαζί μ’ εσένα, το ίδιο θα συμβαίνει και με τους καλεσμένους σου. Τι θα ‘λεγες όμως το δικό σου party να έκανε τη διαφορά; Ναι, τα smartphones με τις τελευταίας γενιάς κάμερες, τους μεγάλους αισθητήρες και την AI τους προσφέρουν σούπερ εικόνες, όμως εσύ θες το real deal. Αυτό δηλαδή που μόνο μία πραγματική φωτογραφική μηχανή τύπου instant camera μπορεί να σου προσφέρει. Πέραν των retro vibes της, η POLAROID Go Generation 2 είναι μία μηχανή που θα σου χαρίσει τα ρεαλιστικότερα ενσταντανέ που είδες ποτέ. Μπορεί να μοιάζει σαν να ήρθε από τα '80s, όμως διαθέτει αισθητήρα ακριβείας, μεγάλο εύρος διαφράγματος και ρυθμίσεις έκθεσης για ακόμα καλύτερες φωτογραφίες. Ο καθρέφτης στην πρόσοψή της θα σε βοηθήσει στις selfies σου, τα μικροσκοπικά φίλτρα θα αναδείξουν τη δημιουργικότητά σου ενώ η επαναφορτιζόμενη μπαταρία θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο/η καθ’ όλη τη διάρκεια του party. Λοιπόν; Τι λες;

Ποιος θα «καθαρίσει»;

Για το τέλος, η διαδικασία που όλοι αποφεύγουν: το καθάρισμα. Μπορεί το party να ήταν τέλειο, να πέρασες μοναδικά και να διασκέδασες με την ψυχή σου, όμως το επόμενο πρωί το πιθανότερο είναι να σε πιάσει κατάθλιψη βλέποντας την κατάσταση της βεράντας/αυλής/κήπου. Εδώ είναι λοιπόν που των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν: με το πάρτι να έχει μόλις ολοκληρωθεί και τους εναπομείναντες καλεσμένους να προσπαθούν να συνέλθουν, ζήτησέ τους να βάλουν ένα χεράκι ώστε να σουλουπώσετε τον χώρο. Αν βοηθήσουν όλοι, τότε θα ξεμπερδέψετε στο άψε-σβήσε κι εσύ το πρωί θα έχεις να κάνεις ένα απλό φρεσκάρισμα. Αν μάλιστα τους προμηθεύσεις με σκούπες και σκουπάκια τότε να δεις που θα το… διασκεδάσουν κιόλας. Ένα φορητό σκουπάκι χειρός όπως το SINGER HVC-1480WD μπορεί να αποδειχθεί game changer. Με χαμηλό βάρος και μεγάλη αυτονομία, θα το χρησιμοποιήσεις σε κάθε επιφάνεια -υγρή ή στεγνή. Απορροφά τα πάντα, αδειάζει με μία κίνηση ενώ όταν κάποια στιγμή ξεφορτιστεί, το αφήνεις στη βάση του και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Το party ξεκινά από τον ΓΕΡΜΑΝΟ

Δεν έχεις παράπονο: καλύψαμε τα πάντα. Σου εξηγήσαμε πώς θα παίξεις την αγαπημένη μουσική της παρέας, πώς θα κρατήσεις τους καλεσμένους σου χορτάτους χωρίς να «λιώσεις» στην κουζίνα, πώς θα φτιάξεις ατμόσφαιρα με τον κατάλληλο φωτισμό, πώς θα απαθανατίσεις κάθε στιγμή με τον πιο αυθεντικό τρόπο αλλά και πώς θα επαναφέρεις τον χώρο σου στην πρότερη κατάστασή του. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι τη σχετική έρευνα αγοράς και μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή το germanos.gr ώστε να εξοπλιστείς καταλλήλως πριν αρχίσεις να προσκαλείς φίλους και γνωστούς στο party του καλοκαιριού! Have fun!