Πώς θα «απογειώσεις» τη GoPro κάμερά σου

1 έτος πριν
GoPro κάμερα

H GoPro αποτελεί βασικό αξεσουάρ κάθε αξέχαστων -στην κυριολεξία- διακοπών. Καλοκαιρινά ταξίδια στο νησί, φθινοπωρινές αποδράσεις στο βουνό, χειμερινές εξορμήσεις στα χιόνια, ανοιξιάτικοι περίπατοι στη φύση και την εξοχή. Δεν έχει σημασία το είδος των διακοπών ή ο προορισμός: η GoPro σου θα είναι εκεί για να απαθανατίσει κάθε στιγμή με εκπληκτικά ομαλή και καθαρή εικόνα και σούπερ χρώματα ανεξαρτήτως συνθήκων, ό,τι κι αν κάνεις, δίνοντάς σου την ευκαιρία να δημιουργήσεις μοναδικά βίντεο που θα σαρώσουν στα social media και θα θυμίζουν για πάντα στην παρέα τις στιγμές που περάσατε μαζί.

Η GoPro σου όμως χρειάζεται και τη σχετική… φροντίδα. Ευτυχώς για ‘σένα στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ προκειμένου να την κάνεις να «πετάει», έτσι ώστε να συνεχίσει να σου προσφέρει τις υπηρεσίες της για χρόνια. Όσο για το ποια είναι αυτά; Έλα να τα δούμε ένα προς ένα.

Θήκη

Οι GoPro είναι πασίγνωστες για την ανθεκτικότητά τους, όμως ακόμα κι αυτές έχουν τα όριά τους. Με δεδομένο ότι η κάμερά σου θα σε ακολουθήσει ακόμα και στις πιο… extreme εκφάνσεις της ζωής σου, υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική της ακεραιότητα. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μη σε πιάνει ταχυπαλμία σε κάθε πτώση ή χτύπημα, είναι να την πλαισιώσεις με την κατάλληλη θήκη. Θα βρεις αρκετές διαφορετικές προτάσεις στην αγορά, οπότε τα πάντα εξαρτώνται από την προτίμησή σου. Υπάρχουν συμπαγείς θήκες που θα κρατήσουν μακριά από τη GoPro σου τη σκόνη. Υπάρχουν κι άλλες, κομματάκι πιο ογκώδεις, αλλά με επιπρόσθετη ενίσχυση για πτώσεις από μεγαλύτερο ύψος και αδιάβροχη επίστρωση που μάλιστα έρχονται και σε έντονο χρώμα προκειμένου να μπορείς να τις εντοπίσεις εύκολα στη θάλασσα! Δύο συμβουλές από εμάς: εξασφάλισε ότι η θήκη που θα διαλέξεις προσφέρει πρόσβαση στα πλήκτρα και τις λειτουργίες της GoPro σου και διαθέτει τουλάχιστον υποδοχή για λουράκι ώστε να μπορείς να τη δέσεις εύκολα στον καρπό σου.

Έξτρα μπαταρία & φορτιστής

Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί ενώ «γράφεις» με τη GoPro σου, είναι να εμφανιστεί από το πουθενά η ένδειξη χαμηλής μπαταρίας. Η δράση δεν μπορεί να περιμένει οπότε κινδυνεύεις να χάσεις το περιεχόμενο που ονειρευόσουν. Όχι όμως αν έχεις προνοήσει και εξοπλιστεί με μία δεύτερη μπαταρία. Φρόντισε λοιπόν να επενδύσεις το συντομότερο δυνατόν σε τουλάχιστον μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου. Δες την ακριβή μπαταρία που χρησιμοποιεί η κάμερά σου και αγόρασε τουλάχιστον άλλη μία ολόιδια (ιδανικά θα σου προτείναμε να εξοπλιστείς με δύο επιπρόσθετες μπαταρίες για παν ενδεχόμενο). Στη διάθεσή σου μάλιστα βρίσκονται φορτιστής υψηλής ισχύος (για να ξεμπερδεύεις στο πιτς φιτίλι) αλλά και διπλός φορτιστής για να γεμίσεις ταυτόχρονα όχι μία αλλά δύο μπαταρίες, ώστε αφ’ ενός να έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι και αφ’ ετέρου να μη χρειάζεται να περιμένεις έως ότου γεμίσουν η μία μετά την άλλη.

Ζώνη στήθους

Η παρέα έχει μαζευτεί και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την ποδηλατάδα σας. Η GoPro σου είναι έτοιμη, φορτισμένη, έτοιμη να καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια τη διαδρομή αλλά… για μια στιγμή: πώς ακριβώς θα κάνεις ποδήλατο κρατώντας την; Το αξεσουάρ που χρειάζεσαι σε αυτή την περίπτωση αλλά και τόσες άλλες είναι μία ζώνη στήθους. Πρόκειται για ένα ελαφρύ και άνετο αξεσουάρ που φοράς σαν ζώνη στον θώρακα και τη μέση σου και στο μπροστινό του τμήμα έχει μία επιφάνεια στην οποία θα προσαρμόσεις τη GoPro σου. Έτσι, εκείνη θα καταγράφει με απόλυτη φυσικότητα τον δρόμο μπροστά σου (POV καταστάσεις) ενώ εσύ θα απολαμβάνεις πλήρη ελευθερία κινήσεων. Τέλεια για ποδήλατο, τρέξιμο, κανόε καγιάκ, ορειβασία και γενικώς δραστηριότητες που απαιτούν όχι μόνο και τα δύο σου χέρια αλλά και απόλυτη συγκέντρωση από πλευράς σου.

Λαβή

Δεν αρκεί να επενδύσεις σε μία GoPro: θα πρέπει να βρεις και τον τρόπο με τον οποίο θα την κρατάς και εδώ είναι που μία λαβή θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη. Επί της ουσίας μιλάμε για ένα ραβδί, συνήθως πτυσσόμενης κατασκευής, το οποίο επιμηκύνεται με μία κίνηση, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να φέρεις την κάμερά σου σε απόσταση από εσένα (ό,τι πρέπει για πλάνα της ομάδας σου ή πανοραμικές λήψεις). Το αρχικό μήκος της λαβής εξαρτάται από την προτίμησή σου: μπορείς να επιλέξεις μία μικρή για εύκολη μεταφορά ή μία μεγαλύτερη για έξτρα δυνατότητες. Το δε χαμηλό της βάρος την καθιστά το τέλειο αξεσουάρ για κάθε σου περιπέτεια. Η κάμερά σου βιδώνει στο άκρο της ώστε να τη χρησιμοποιείς με απόλυτη ασφάλεια, ενώ πέραν της προέκτασής της, η λαβή μετατρέπεται και σε τρίποδο για σταθερές λήψεις ακουμπώντας τη GoPro σου σε κάθε επιφάνεια.

Τρίποδο

Αν τώρα συνηθίζεις να ακουμπάς τη GoPro σε κάθε λογής επιφάνεια για εντυπωσιακά βίντεο, timelapses και φωτογραφίες, τότε καλό θα ήταν να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο. Η λαβή που λέγαμε πιο πάνω μπορεί να σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη, ωστόσο δύσκολα θα σε καλύψει σε περίπτωση πραγματικά ανώμαλης επιφάνειας. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να κάνεις δικό σου ένα τρίποδο με εύκαμπτα πόδια. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πως χάρη στον σχεδιασμό του που παραπέμπει σε… αράχνη και την αντιολισθητική επίστρωση στις βάσεις των ποδιών του, το συγκεκριμένο τρίποδο μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια ακόμα και στις πλέον extreme επιφάνειες όπως κλαδιά, μάντρες ή την κορυφή ενός βράχου. Είναι συμπαγές και αρκετά ελαφρύ ώστε να μεταφέρεται εύκολα, ενώ όπως και με τις λαβές ή τα απλά τρίποδα, η GoPro σου βιδώνει επάνω του για απόλυτη ασφάλεια.

Σετ ταξιδιού

Αν τα αξεσουάρ που προαναφέραμε δε σε αφήνουν ασυγκίνητο, τότε ο τρόπος με τον οποίο θα εξοπλίσεις κατάλληλα τη GoPro σου με μία κίνηση, είναι με το κατάλληλο σετ ταξιδιού. Ανάλογα με την πρόταση που θα επιλέξεις, θα κάνεις δικά σου τα πλέον απαραίτητα αξεσουάρ όπως λαβή/τρίποδο, πρόσθετη μπαταρία, στραπ κεφαλιού κ.α. μαζί φυσικά με μία εξαιρετικά βολική τσάντα μεταφοράς. Τέλειο για τις εξορμήσεις σου και τυχόν extreme sports, αποτελεί μία απόλυτα value for money πρόταση και το πρώτο βήμα για να θωρακίσεις κατάλληλα τη GoPro σου απέναντι σε ό,τι κι αν της επιφυλάσσουν οι περιπέτειές σου. Βεβαιώσου απλά ότι το σετ που έχεις διαλέξει καλύπτει τα «θέλω» και τις ανάγκες σου και είναι συμβατό με το μοντέλο GoPro σου.