Πώς θα βγάλεις φωτογραφίες που θα σε κάνουν πρωταγωνιστή στα social media;

1 έτος πριν
photograph via smartphone

Το like στα social media έχει εξελιχθεί σε δύσκολη υπόθεση. Οι εποχές που ό,τι κι αν ανέβαζες μαγνήτιζε το ενδιαφέρον του κοινού (σου) έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και με τον όγκο του περιεχομένου που ανεβαίνει καθημερινά να έχει εκτοξευτεί, οι φωτογραφίες σου πρέπει να έχουν αυτό το… κάτι, αν θες τουλάχιστον τα like να πέσουν βροχή και ο αριθμός των followers σου να αρχίσει να ανεβαίνει. Πριν αρχίσεις να ψάχνεις την τέλεια ευκαιρία για την επόμενη λήψη σου όμως, πρέπει να καταλήξεις στο smartphone που θα σου επιτρέψει να εξωτερικεύσεις με τον καλύτερο τρόπο τη δημιουργικότητά σου. Εμείς ξεχωρίσαμε πέντε συσκευές που θα βρεις στον ΓΕΡΜΑΝΟ, οι οποίες έχουν πράγματι να προσφέρουν κάτι το διαφορετικό ειδικά όταν συνδυάζονται με την επιβράβευση που μπορείς να αποκτήσεις μέσω του G App. Έλα να τους ρίξουμε μια ματιά.

APPLE iPhone 14

Το iPhone 14 έρχεται με επαγγελματικού επιπέδου κύρια κάμερα που σε συνδυασμό με τα προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας, ανοίγουν διάπλατα τους δρόμους για συγκλονιστικές λήψεις, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Με δυόμισι και δύο φορές καλύτερες λήψεις σε χαμηλό φωτισμό κατ’ αντιστοιχία, η κύρια (12 MP, f/1.5, 26 χιλ.) και η υπερευρυγώνια (12 MP, f/2.4, 13 χιλ.) κάμερα του iPhone 14 θα σου χαρίσουν σπουδαία αποτελέσματα. To Action mode εξασφαλίζει σταθερότερες λήψεις όταν η δράση εξελίσσεται ακατάπαυστα (ό,τι πρέπει για ‘σένα που… ζεις στο TikTok) με την τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης sensor-shift δεύτερης γενιάς να σου επιτρέπει να εστιάσεις στο θέμα σου και όχι το τηλέφωνο. Βρες το στυλ της αρεσκείας σου και άφησε το iPhone 14 να διορθώσει φωτεινότητα, αντίθεση και κόκκινα μάτια. Οι λήψεις σου μπορούν να αποθηκευτούν, τέλος, και σε μορφή HEIF για πλήρεις επιλογές επεξεργασίας και χαμηλότερο μέγεθος.

OPPO Find N2 Flip

Αν είσαι τύπος που αρέσκεται να γεμίζει τα προφίλ του με selfies (κανένα πρόβλημα με αυτό, σε τελική ανάλυση για τη ζωή, τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις σου πρόκειται) τότε το OPPO Find N2 Flip είναι μία εξαιρετική περίπτωση συσκευής την οποία θα βρεις αποκλειστικά στον ΓΕΡΜΑΝΟ. Πρόκειται για ένα foldable smartphone που θα σου λύσει τα χέρια (σε γενικές γραμμές… στην κυριολεξία) αφού θα σου δώσει τη δυνατότητα να βγάλεις selfies σε σούπερ ποιότητα και με απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Στην πρόσοψή του διαθέτει κάμερα selfie 32 MP με αισθητήρα IMX709 της SONY και τη νέα τεχνολογία RGBW DOL-HDR της OPPO, ένας συνδυασμός που χαρίζει υπέροχα πορτρέτα σε ρεαλιστικούς τόνους που βρίθουν λεπτομερειών. Πέραν όμως της κάμερας, στην πρόσοψη της συσκευής υπάρχει και οθόνη 3,26 ιντσών που παίζει τον ρόλο του viewfinder, έτσι ώστε να έχεις πλήρη εικόνα του κάδρου και να πάρεις τη σωστή θέση, την κατάλληλη στιγμή!

SAMSUNG Galaxy A53

Η SAMSUNG έχει εφοδιάσει το SAMSUNG Galaxy A53 με ένα τετραπλό σύστημα φακών που θα καλύψει κάθε σου δημιουργική ανάγκη. Η κύρια κάμερα των 64 MP (f/1.8) πλαισιώνεται από υπερευρυγώνια 12 MP (f/2.2), κάμερα macro 5 MP (f/2.4) και κάμερα βάθους 5 MP (f/2.4) ενώ υπάρχει και κάμερα 32 MP (f/2.2) στην πρόσοψη της συσκευής για selfies. Επίλεξε την κάμερα που ταιριάζει στην περίσταση και άφησε το Galaxy A53 και τους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης του να προσαρμόσουν τα υπόλοιπα. Η AI θα αναλάβει να ενισχύσει την ποιότητα των λήψεών σου σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε εσύ να ασχοληθείς μόνο με αυτά που πραγματικά μετρούν για ‘σένα. Κι αν θες να ξεκαρδιστείτε με τους φίλους σου στα γέλια, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το Fun mode με το πλήθος φακών και φίλτρων απ’ ευθείας από τον κόσμο του Snapchat που θα κάνουν τα πορτρέτα σου… αγνώριστα!

XIAOMI Redmi Note 11S

Για ‘σένα που ο στόχος σου είναι η εύρεση μίας value for money συσκευής ικανής να σου χαρίσει ενσταντανέ δίχως προηγούμενο, το XIAOMI Redmi Note 11S φαντάζει ως το τέλειο smartphone -και είναι! Να στο θέσουμε ως εξής: δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις σε άλλη πρόταση κάμερα ανάλυσης 108 MP σε αυτή την τιμή! Η XIAOMI έκανε την έκπληξη και εξόπλισε το Redmi Note 11S με κύρια κάμερα 108 MP η οποία πλαισιώνεται από τεχνολογίες όπως Dual-native ISO (για μείωση θορύβου ακριβείας και κορυφαία ευαισθησία στο φως), 9-in-1 pixel binning (για άριστη απόδοση ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού) και αισθητήρα 1/1,52 ιντσών (για αιχμαλώτιση και της παραμικρής λεπτομέρειας). Με το Redmi Note 11S οι λήψεις σου θα ξεχωρίζουν χάρη στην κρυστάλλινη εικόνα τους, τα ζωηρά τους χρώματα και την υψηλή δυναμική τους αντίθεση μοιάζοντας με μίνι έργα τέχνης, έτοιμα να έρθουν στη ζωή.

HUAWEI Nova 10

Ξέχνα τις selfies που όλοι είναι ο ένας πάνω στον άλλο και ακόμα κι έτσι κάποιοι έχουν ξεμείνει εκτός κάδρου! Με το HUAWEI Nova 10 θα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ελεύθερα χάρη -και- στην υπερευρυγώνια εμπρόσθια κάμερα των 60 MP. Η γωνία θέασής της αγγίζει τις 100 μοίρες, κάτι που σημαίνει ότι είναι ιδανική για ομαδικές selfies και επαγγελματικά αυτοπορτρέτα υπερυψηλής ανάλυσης με φόντο υπέροχα τοπία. Τράβα πεντακάθαρες εικόνες και αιχμαλώτισε βίντεο σε 4K ανάλυση, όλα με την κάμερα πρόσοψης του HUAWEI Nova 10. Επεξεργάσου εύκολα και γρήγορα τις δημιουργίες σου, δίνοντάς τους το κάτι παραπάνω που χρειάζονται για να «μαγέψουν» το κοινό σου στα social media και μοιράσου στη στιγμή κάθε λογής εμπειρία, από τον Σαββατιάτικο καφέ, μέχρι τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Χρησιμοποίησε την οθόνη των 6,67 ιντσών και 120 Hz ως viewfinder και γίνε εσύ ο… προσωπικός σου φωτογράφος!

Tips για φωτογραφίες που ξεχωρίζουν

Έστω λοιπόν ότι κατέληξες στο smartphone της αρεσκείας σου. Όσο καλή κι αν είναι η φωτογραφική του μηχανή, θα χρειαστεί να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου προκειμένου οι φωτογραφίες σου να κάνουν τη διαφορά. Δες μερικά tips που θα σε οδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Βρες την κατάλληλη διάσταση

Χρησιμοποίησε τις γραμμές πλέγματος (gridlines) για να χωρίσεις το πλάνο σου σε εννέα τμήματα (3x3). Φρόντισε κάθε σημείο ενδιαφέροντος να βρίσκεται επάνω σε μία διασταύρωση για πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Πειραματίσου

Δοκίμασε να πειραματιστείς με στοιχεία όπως οι αντανακλάσεις και ο ουρανός. Προτίμησε ιδιαίτερες γωνίες λήψης αν θες οι φωτογραφίες σου να κάνουν τη διαφορά.

Μην πηγαίνεις κόντρα στον ήλιο

Αν δοκιμάσεις να τραβήξεις φωτογραφία με τον ήλιο κόντρα, τότε μοιραία το θέμα σου θα είναι εξαιρετικά σκοτεινό. Άλλαξε γωνία και θα μας θυμηθείς.

Εστίασε σε ένα θέμα μόνο

Λίγα και καλά. Προτίμησε τις απλές φωτογραφίες με πολύ αρνητικό χώρο (ακόμα και τα 2/3 του συνολικού χώρου) για να κάνεις το θέμα σου να ξεχωρίσει.

Κράτα τη συσκευή σου σταθερή

Οι κάμερες των smartphones παραμένουν ευαίσθητες σε κάθε είδους κίνηση. Σταθεροποίησε τη συσκευή σου, εν ανάγκη κρατώντας τη ακόμα και με τη χούφτα σου.

Και γιατί να μην τις εκτυπώσεις;

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι επιλέξεις μία από τις παραπάνω συσκευές και ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές που μόλις σου δώσαμε, τότε δεν μπορεί παρά οι φωτογραφίες σου να είναι όλες μία και μία! Γιατί όμως να περιοριστείς αποκλειστικά στον κόσμο των social media και να μην τις μεταφέρεις και στον πραγματικό; Η υπηρεσία G Photoprint σε περιμένει στο G App και θα σου επιτρέψει να εκτυπώσεις εύκολα και γρήγορα τις αγαπημένες σου φωτογραφίες, είτε online με δωρεάν παράδοση στον χώρο σου, είτε επί τόπου σε κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ! Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να επιλέξεις την υπηρεσία G Photoprint μέσα από το G App, να ορίσεις διάσταση και τρόπο εκτύπωσης, να διαλέξεις τις φωτογραφίες που θες και… αυτό ήταν όλο! Καλά τα άλμπουμ σε Facebook και Instagram, όμως δε συγκρίνονται με εκείνα της βιβλιοθήκης στο σαλόνι ή το γραφείο σου!