Πώς θα χρησιμοποιήσεις Fuel Pass 2 από το smartphone σου

1 έτος πριν

Το δεύτερο Fuel Pass είναι γεγονός προσφέροντας στους δικαιούχους τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών εντός Ελλάδος σε επιλεγμένες κατηγορίες επιχειρήσεων που προσφέρουν καύσιμα κίνησης. Αν και θεωρητικά μπορείς να αιτηθείς ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων ή κατάθεση στον τραπεζικό σου λογαριασμό, το καλύτερο θα ήταν να επιλέξεις το smartphone σου και την ψηφιακή κάρτα μέσω αυτού, αφού έτσι θα έχεις πρόσθετη επιδότηση €15.

Ασχέτως αυτού, η τεχνολογία εγγυάται πως θα κάνει ευκολότερη τη ζωή σου, καθώς θα σου επιτρέψει να κάνεις τις πληρωμές σου εύκολα, γρήγορα, με ασφάλεια και ανέπαφα. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Fuel Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για πληρωμές με φυσική παρουσία στο πρατήριο (και όχι π.χ. σε online αγορές). Σε ό,τι αφορά το smartphone σου, απαιτείται λειτουργία NFC και χρήση ψηφιακού πορτοφολιού: Apple Pay για συσκευές iOS και Google Wallet για συσκευές Android.

Έχουμε μάλιστα να σου προτείνουμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές που ενσωματώνουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία τα οποία θα βρεις σε τιμή έκπληξη στο ΓΕΡΜΑΝΟ. Το Galaxy A13 Dual της SAMSUNG, το οποίο διαθέτει αρχικά έναν πολύ όμορφο σχεδιασμό, με κεντρικό ρόλο να παίζει η οθόνη των 6,6 ιντσών. Με ελάχιστα περιθώρια, το Galaxy A13 διαθέτει στο πίσω μέρος τριπλό σύστημα καμερών, με την κύρια κάμερα να έχει ανάλυση 50MP. Οι επιδόσεις του θα σε καλύψουν στα περισσότερα σενάρια χρήσης όπως και η αυτονομία του η οποία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Και “το 10 το καλό” ή αλλιώς το Redmi 10C Dual, ένα smartphone της XIAOMI που κυκλοφορεί σε 3 χρώματα (γκρι, μπλε, πράσσινο) και δίνει ανάμεσα σε όλα τη δυνατότητα για ανέπαφες πληρωμές. Με μεγάλη οθόνη 6,71 ιντσών, το Redmi 10C ενσωματώνει κύρια κάμερα 50MP με καλές επιδόσεις ακόμα και το βράδυ ενώ για τις selfies σου θα στηριχτείς σε μια κάμερα 5MP.  Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής υπόσχεται να σε καλύψει στις περισσότερες ανάγκες σου ενώ η αυτονομία του βρίσκεται σε άλλα επίπεδα εξαιτίας της μπαταρίας των 5.000mAh.

Οι επιλογές σου όσον αφορά την άυλη ψηφιακή κάρτα είναι κατά βάση δύο: Alpha Bank και Viva Wallet. Για να χρησιμοποιήσεις την πρώτη θα χρειαστεί να είσαι πελάτης της τράπεζας. Αφού κάνεις την αίτηση στο gov.gr και ακολουθήσεις τα απαραίτητα βήματα, θα ενημερωθείς ότι η virtual κάρτα σου είναι έτοιμη και σε περιμένει. Στη συνέχεια κάνε τα εξής βήματα

  1. Άνοιξε την εφαρμογή myAlpha mobile και προχώρα στην απαραίτητη σύνδεση για να συνδεθείς στο e-banking της τράπεζας
  2. Μόλις συνδεθείς με επιτυχία, θα δεις στο κάτω μέρος στο μενού «Ενεργοποίηση κάρτας» την επιλογή για να ενεργοποιήσει την κάρτα Fuel Pass Visa.
  3. Επίλεξέ την για να την ενεργοποιήσεις και στη συνέχεια θα δεις δύο κουμπιά για να την προσθέσεις είτε στη ξεχωριστή εφαρμογή myAlpha Wallet είτε στο Google Wallet (πρώην G Pay) κάτι που σου προτείνουμε. Αν είσαι κάτοχος iPhone, θα σου εμφανιστεί η επιλογή για προσθήκη της κάρτας στο Apple Pay.
  4. Μετά από μια μικρή επιβεβαίωση, η ψηφιακή κάρτα περνάει στο ψηφιακό πορτοφόλι που έχεις είτε στο iPhone είτε στο Android smartphone σου.

Για την πραγματοποίηση της ανέπαφης πληρωμής με τη Fuel Pass κάρτα, μπορείς να ανοίξεις την εφαρμογή του Google Wallet, να την επιλέξεις και να τοποθετήσεις το smartphone σου λίγο πάνω από το POS προκειμένου να γίνει η πληρωμή.

Όσον αφορά όμως στη Viva, δεν υπάρχει περιορισμός για πελάτες: μπορείς να λάβεις το Fuel Pass σου χωρίς να έχεις λογαριασμό εκεί, φτάνει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

  1. Στο email που σε ενημερώνει πως η κάρτα σου είναι έτοιμη, επίλεξε τον σύνδεσμο «Δες το Fuel Pass».
  2. Δημιούργησε τον κωδικό πρόσβασής σου (5-16 χαρακτήρες, τουλάχιστον ένα ψηφίο και έναν ειδικό χαρακτήρα) και πληκτρολόγησέ τον ξανά για επιβεβαίωση.
  3. Καταχώρησε τον κωδικό που έλαβες μέσω SMS στο κινητό σου τηλέφωνο και επίλεξε «Επιβεβαίωση».

Αν πάλι έχεις λογαριασμό στη Viva Wallet, αρκεί να πραγματοποιήσεις είσοδο στην υπηρεσία με το κινητό σου τηλέφωνο και τον κωδικό πρόσβασης και να επιλέξεις την ένδειξη Fuel Pass.

Εκτός πάντως από smartphone, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το έξυπνο ρολόι σου για την ανέπαφη πληρωμή με τη Fuel Pass κάρτα σου, φτάνει αυτό να είναι APPLE Watch ή να είναι συμβατό με Google Pay και να υποστηρίζει NFC. Θα πρέπει πάντως να έχει προηγηθεί η ενέργεια που αναφέραμε παραπάνω και μετά μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής του ρολογιού, να επιλέξεις τη σωστή κάρτα και να προχωρήσεις στην πληρωμή.

Σου θυμίζουμε ότι στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις μία μεγάλη γκάμα από συμβατά smartphones και smartwatches από πλήθος κατασκευαστών (APPLE, SAMSUNG, XIAOMI, MOTOROLA, TCL, GARMIN κ.α.) σε σούπερ τιμές, οπότε ακόμα κι αν δε διαθέτεις την κατάλληλη συσκευή, μπορείς να… εξοπλιστείς σε χρόνο μηδέν για να μην έχεις καμία δικαιολογία!