Πώς θα καθαρίσεις τα AirPods σου;

1 έτος πριν
Πώς θα καθαρίσεις τα AirPods σου;

Ας μη γελιόμαστε: τα AirPods σου έχουν γίνει το gadget χωρίς το οποίο δεν κάνεις στιγμή. Τα φοράς τη στιγμή που θα βγεις από το σπίτι. Τα φοράς στον δρόμο, στο γραφείο, ακόμα κι όταν είσαι έξω για βόλτα ή καφέ. Τα χρησιμοποιείς για να ακούς τα αγαπημένα σου κομμάτια, το τελευταίο επεισόδιο του podcast που δε χάνεις με τίποτα, όταν streamάρεις βίντεο, όταν ακούς μουσική, όταν παίζεις video games. Με δυο λέξεις, παντού και πάντα.

Ε, μετά από τέτοια χρήση, λογικό δεν είναι να χρειάζονται κι αυτά λίγο καθάρισμα; Όσο καθαρά κι αν είναι τα αφτιά σου, αργά ή γρήγορα τα πιστά σου AirPods θα χρειαστούν φροντίδα προκειμένου να απομακρύνεις το κερί και τη σκόνη από πάνω τους, προκειμένου να τα διατηρήσεις σε καλή κατάσταση, να εξασφαλίσεις άριστη ποιότητα ήχου αλλά και να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις. Ξέρεις όμως πώς να τα καθαρίσεις;

Αρχικά ας δούμε τι θα χρειαστείς: λίγο βαμβάκι ή κατά προτίμηση μπατονέτα, ένα απαλό πανάκι που δεν αφήνει χνούδι (σαν αυτό που καθαρίζεις τα γυαλιά σου) και λίγο οινόπνευμα. Ξεκίνα με τη μπατονέτα προκειμένου να καθαρίσεις την περιοχή των οδηγών (με το ψιλό πλέγμα) και τις οπές των μικροφώνων. Χρειάζονται απαλές κινήσεις και σε καμία περίπτωση μην εφαρμόσεις υπερβολική δύναμη.

Για τα ελαστικά ακροφύσια, αφαίρεσέ τα εντελώς και τρίψε τα ελαφρώς σε φρέσκο νερό. Μη χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε καθαριστικό. Άφησε τα να στεγνώσουν εντελώς και αφού τα διπλοτσεκάρεις, τοποθέτησέ τα και πάλι στα AirPods.

Στη συνέχεια ρίξε λίγο (το τονίζουμε αυτό: λίγο) οινόπνευμα στο πανάκι και καθάρισε τη θήκη φόρτισής τους. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στη θύρα φόρτισης: δεν πρέπει επ’ ουδενί να έρθει σε επαφή με οτιδήποτε υγρό. Για τον καθαρισμό της, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ειδικό μεταλλικό εργαλείο του iPhone (αν δεν το έχεις, τότε με μία οδοντόβουρτσα θα κάνεις τη δουλειά σου). Πριν τοποθετήσεις τα AirPods εκ νέου στη θήκη, βεβαιώσου ότι είναι 100% στεγνή.